Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Hongkong

Akciós repülőjegyek Hongkongba

Érdekességek: Hongkong

A város a felhőkarcolók lélegzetelállító sziluettjével ámulatba ejti, kaotikus forgalmával sokkolja, szépséges, rendezett parkjai látványával pedig meglepi látogatóit.

Rövid idő alatt is sokat megtapasztalhat a városból! Fürödhet a tengerben, túrázhat a közeli hegyekben, útba ejtheti a luxus butikokat is, később pedig belevetheti magát egy hamisítatlan éjszakai buliba. Ezt mind megteheti egyetlen nap alatt. Minden este nyolc órától kezdetét veszi a fényshow – a fényárba boruló felhőkarcolók látványa híven tükrözi a város energiáját, szellemét és sokszínűségét.

Hongkong, avagy kínaiul illatos kikötő, több mint 200 szigetből áll, s a világ legemberségesebb városainak egyike. Hongkong vezető helyet foglal el a világ városai között az egy négyzetkilométerre eső felhőkarcolók számát illetően. A hajdani brit gyarmat 1997-ben került vissza Kína fennhatósága alá közigazgatási egységként.

A város főként jelentős gazdasági és üzleti központként ismert. Az égbetörő felhőkarcolók és a nyüzsgő éjszakai élet keveredik a helyi hagyományokkal. A modern nagyvárosban az örök ellentétek találkoznak, s élnek szimbiózisban: a modern építészeti alkotások a történelmi és kulturális műemlékekkel, a lakóépületek végeláthatatlan sora az érintetlen természettel, és a gazdagság a szegénységgel.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából utazhat Hongkongba. Az Austrian Airlines közvetlen járatokat indít Bécsből az ázsiai városba. A repülőút 16 óra hosszú. Bécsből kényelmesen utazhat az Emirates, a Lufthansa, a SWISS vagy a Finnair légitársaságokkal. Budapestről repülve élvezheti az Emirates, a Qatar Airways, a KLM vagy az Aeroflot légitársaságok szolgáltatásait. Prágából az Air France és a ČSA légitársaságok járataival utazhat Hongkongba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Hongkongról

Vízum Hongkongba

A beutazáshoz érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. 90 napos turisztikai tartózkodás esetén nincs szüksége vízumra. A hongkongi bevándorlási hivatal megköveteli, hogy az útlevele a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes legyen.

A hongkongi időjárás

Az országban szubtrópusi az éghajlat, a téli évszakban monszunok várhatóak, amelyek száraz, hideg levegővel érkeznek. A nyári hónapokban trópusi az éghajlat és párás az idő, időnkénti záporral és zivatarral.

A legideálisabb október, november vagy december hónapokra időzítenie látogatását, amikor süt a nap. Nyáron meleg és párás az idő.

A hongkongi árak

A Hongkongban használatos pénznem a hongkongi dollár.

Szállodát keres Kínában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat. Ha autóval szeretné bejárni a vidéket, érdemes a repülőtéren kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Milyen oltás szükséges az utazás előtt Kínába?

A Kínába való utazás előtt nem kötelező a védőoltások beadása. Az utazók leggyakrabban az A és B típusú hepatitisz, a hasi tífusz, esetleg a kolera ellen oltatják be magukat. Utazás előtt ellenőrizze a tetanusz- és a gyermekbénulás elleni oltások érvényességét.

Hány óra van Hongkongban?

Hongkong és Magyarország között 8 óra az időeltérés.

Repülési érdekességek Hongkongban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Hongkongba mindössze 334,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Hongkong látnivalói

10 érdekesség Kínáról

1
A legendák szerint Kína 4000 évvel ezelőtt, egy hatalmas áradás során jött létre
2
Kína egyes területein a nap 10 órakor kel csak fel
3
Kínában cenzúrázzák a cenzúra szót
4
Kínában máig 35 millió ember él barlangokban
5
Kínában 5 naponta új felhőkarcolót emelnek
6
A kínaiak évente 45 milliárd pár fa evőpálcikát használnak el
7
Kínában be van tiltva a Playstation játékkonzol
8
Kínában 4-szer gyakoribb a halálbüntetés, mint a világ többi országában összesen
9
Kínában van egy híd, amelyen megfordul a közlekedés iránya jobboldaliról baloldalira
10
Brad Pitt ki van tiltva Kínából a Hét év Tibetben című filmszerepe miatt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?