Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Makaó

Akciós repülőjegyek Macauba

Érdekességek: Macau

Makaó a Kínai Népköztársaság része, mégsem kell vízum a beutazáshoz. A város ámulatba ejt hipermodern épületeivel és a portugál gyarmati történelmével. Nem mellesleg, a kis területű Makaó a hazárdjátékok paradicsoma, s egyben a világ egyik legsűrűbben lakott városa.

Felejtse el Las Vegast. Makaó a hazárdjáték kínai fővárosa. Ez nem csak szójáték. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy Makaón hétszer magasabb a szerencsejáték forgalma, mint Las Vegasban! Mégsem szerencsés ily módon beskatulyázni a várost. Makaó több mint 500 éven át portugál fennhatóság alá tartozott, s mindössze 1999-től tartozik Kína közigazgatási területei közé. Ennek köszönhetően a város a kínai és a portugál kultúra különös elegye.

Makaó érdekessége a tengerre épült leszállópálya. A városban található a velencei stílusban épült Venetian bevásárlóközpont, ahol – ha hiszi, ha nem – gondolák is közlekednek. Ha Makaóban jár, érdemes ellátogatnia Hongkongba is, amely hajóval vagy helikopterrel mindössze 70 kilométerre van a várostól.

Turistaidényben olcsóbbak a hongkongi repülőjegyek, mint a thaiföldiek, noha a két hely viszonylag távol esik egymástól, repülővel könnyen megközelíthetőek. Tehát ha Thaiföldön jár, akár Kínába is ellátogathat. Makaóban két világ találkozik kis területen. Két nap alatt bejárhatja az egész várost, de nem bánja meg, ha több időt eltölt Makaóban.

Bár Makaónak van saját repülőtere Taipa-szigetén, amelynek kifutópályája a tengerre épült, Európából mégsem közlekednek közvetlen járatok Makaóba. Ugyanakkor Thaiföldről, Malajziából vagy Szingapúrból könnyen és kedvező áron juthat el a kínai városba.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Makaóba. Kényelmesen utazhat Bécsből egy átszállással az EVA Air vagy az Austrian Airlines járataival, de repülhet Budapestről vagy Prágából is két, esetenként pedig három átszállással.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Makaóról

Vízum Makaóba

Ha Makaóra utazik, az útlevelének a hazatérés napjától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ha 90 napnál kevesebb időt szándékozik Makaóban tölteni, akkor nincs szüksége vízumra.

A makaói időjárás

A szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően forrók a nyarak, gyakoriak a záporok, főként a délutáni órákban. A legjobb, ha az októbertől decemberig tartó időszakban érkezik, amikor napos az idő, és a páratartalom és a hőmérséklet sem magas.

A makaói árak

Ha Hongkongból érkezik, nem kell törődnie a pénzváltással. Makaóban a hongkongi dollár a leggyakrabban használatos fizetőeszköz, ami durván 1:1 árfolyamban van a helyi pénznemmel, a makaói patacával. Az eladók megkérdezik, hogy dollárban vagy patacában szeretné-e megkapni a visszajárót. Ugyanezt a kérdést teszi fel a pénzautomaták többsége is.

A szállodák ára viszonylag alacsony, Hongkonghoz viszonyítva szinte féláron foglalhat szobát. Egy tisztességes, modern, háromcsillagos szállodában már 6000 forintért foglalhat szállást, de válogathat a világhírű szállodaláncok luxus kínálatából is. Számoljon azzal, hogy hétvégén magasabbak az árak, míg hétköznap alacsonyabb foglalhat szállást.

Szállodát keres Makaón? Az óriási kínálatból nehéz választani. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni a vidéket, érdemes a repülőtéren kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Védőoltások a makaói utazás előtt

Az utazás előtt nem kötelező a védőoltások beadása. Az utazók leggyakrabban az A és B típusú hepatitisz, a hasi tífusz, esetleg a kolera ellen oltatják be magukat. Utazás előtt ellenőrizze a tetanusz- és a gyermekbénulás elleni oltások érvényességét.

Hány óra van Makaóban?

Makaóban 7 órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Macauban

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Makaó látnivalói

10 érdekesség Kínáról

1
A legendák szerint Kína 4000 évvel ezelőtt, egy hatalmas áradás során jött létre
2
Kína egyes területein a nap 10 órakor kel csak fel
3
Kínában cenzúrázzák a cenzúra szót
4
Kínában máig 35 millió ember él barlangokban
5
Kínában 5 naponta új felhőkarcolót emelnek
6
A kínaiak évente 45 milliárd pár fa evőpálcikát használnak el
7
Kínában be van tiltva a Playstation játékkonzol
8
Kínában 4-szer gyakoribb a halálbüntetés, mint a világ többi országában összesen
9
Kínában van egy híd, amelyen megfordul a közlekedés iránya jobboldaliról baloldalira
10
Brad Pitt ki van tiltva Kínából a Hét év Tibetben című filmszerepe miatt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)