Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Csengtu

Akciós repülőjegyek Chengtuba

Érdekességek: Chengtu

Csengtu, Szecsuan tartomány fővárosa a pandák hazája. Két dologról vált ismertté: a pandákról és a helyi konyháról.

Csengtu 4 milliós lakosságával Délnyugat-Kína nagyvárosai közé tartozik. Nagy előny, hogy összes emlékmű a városközpontban található. Számos buddhista és taoista templomot találhat itt, de megtekintheti a csodás parkokat és az uralkodók sírhelyeit is.

A városközponttól mintegy 10 kilométerre, északkeletre található a világhírű óriáspanda tenyésztő állomás, ahol sokkal jobban gondozzák a pandákat, mint bárhol máshol Kínában. Ne szalassza el az alkalmat, és látogasson el ide!

A húsos és a csípős ételek kedvelői is otthonra lelnek a városban. A szecsuani ételekre jellemző különleges fűszerek csodásan illatoznak. Egyszerűen meg kell kóstolni!

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából utazhat Csengtuba. A Sichuan Sirlines Prágából indít közvetlen járatokat a városba. A repülőút 9 óra 15 perc hosszú. Kényelmesen repülhet Bécsből egy átszállással az EVA Air, a Thai Airways, az Austrian Airlines és az Air China légitársaságok járataival is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Csengturól

Kínai vízum

Ha Kínába utazik, vízumra, és a hazautazás napjától számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

Vízumot Budapesten, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségén igényelhet. Ehhez szükséges az érvényes útlevél, a kitöltött kérvény, két darab fénykép, valamint az utazás célját igazoló iratok felmutatása.

Ha egyedül utazik, kérhetik a megfelelő anyagi fedezet igazolását, az ujjlenyomatvételt, valamint egy beszélgetésen való részvételt.

Ha csak átutazóban van Pekingben, kérvényezheti a 144 órás vízummentes tartózkodást.

A kínai időjárás

Ha télen érkezik Kínába, az éghajlat északon rendkívül hideg lesz, a hőmérséklet akár –20°C alá is eshet, délen pedig kellemes 30°C az átlaghőmréséklet. Ebben az évszakban nem ajánlatos Tibetbe vagy az ország nyugati részére utazni a fagyok miatt.

A legideálisabb, ha az év elején, február és április környékén, vagy ősszel, a szeptembertől októberig tartó időszakban érkezik Kínába. Kevesebb a turista, alacsonyabb a páratartalom, kevesebb a csapadék. Nyáron nagyon fülledt a levegő, nagy a forróság és rengeteg a turista.

A kínai árak

A Kínában használatos pénznem a kínai jüan (8 RMB körülbelül 300 Ft). A kínai konyha kivételesen olcsó. Az árak még a thaiföldieknél is alacsonyabbak. Ha az utcai árusoktól vásárol ételt, mindössze 10 RMB-t költ majd egy főre. Az étteremben egy tányér étel ára körülbelül 15 RMB.

A szállodák sem tartoznak a magasabb árkategóriájú szolgáltatások közé. Már 50 RMB-ért is foglalhat légkondicionált szállást, ingyenes wifivel és higiéniai eszközökkel. Szállodát keres Kínában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A szállás kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy vannak szállodák, amelyek megtagadják a külföldi turisták elszállásolását, ezt azonban nem tüntetik fel az ismertetőnél, csak a foglaláskor. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni a vidéket, érdemes a repülőtéren kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Milyen oltás szükséges az utazás előtt Kínába?

A Kínába való utazás előtt nem kötelező a védőoltások beadása. Az utazók leggyakrabban az A és B típusú hepatitisz, a hasi tífusz, esetleg a kolera ellen oltatják be magukat. Utazás előtt ellenőrizze a tetanusz- és a gyermekbénulás elleni oltások érvényességét.

Hány óra van Csengtuban?

Csengtuban 6 órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Chengtuban

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Csengtu látnivalói

10 érdekesség Kínáról

1
A legendák szerint Kína 4000 évvel ezelőtt, egy hatalmas áradás során jött létre
2
Kína egyes területein a nap 10 órakor kel csak fel
3
Kínában cenzúrázzák a cenzúra szót
4
Kínában máig 35 millió ember él barlangokban
5
Kínában 5 naponta új felhőkarcolót emelnek
6
A kínaiak évente 45 milliárd pár fa evőpálcikát használnak el
7
Kínában be van tiltva a Playstation játékkonzol
8
Kínában 4-szer gyakoribb a halálbüntetés, mint a világ többi országában összesen
9
Kínában van egy híd, amelyen megfordul a közlekedés iránya jobboldaliról baloldalira
10
Brad Pitt ki van tiltva Kínából a Hét év Tibetben című filmszerepe miatt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?