Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Fülöp-szigetek

Akciós repülőjegyek Fülöp-szigetekre

Érdekességek: Fülöp-szigetek

Több ezer sziget, lélegzetelállító strandok, smaragzöld rizsföldek és a mindig vidám, mosolygós emberek országa. A Fülöp-szigetek gyorsan belopják magukat az ide látogatók szívébe. Egy olyan hely, melybe az ember könnyedén beleszeret, és nagyon nehezen vesz tőle búcsút.

A Fülöp-szigeteket alkotó több mint hétezer sziget közül szinte biztos, hogy minden utazó talál magának legalább egyet, mely azonnal elnyeri tetszését. Legyen szó egy tengerparton eltöltött pihenéssel teli nyaralásról, vagy a legnagyobb bevásárlóközpontok összes szegletének bejárásáról, a Fülöp-szigeteki utazás biztos telitalálat. Smaragdzöld rizsföldek, nyüzsgő nagyvárosok vagy a graffitikkel telefújt autóbuszok. Mindezt a környéken izzó vulkánok látványa és a mindenütt mosolygó emberek képe teszi teljessé.

Azok, aki a programjukon belül rendszeres adag adrenalinra és izgalomra vágynak, Cebu tartományban akadnak lehetőségek ilyen élmények gyűjtésére. Épp az ellenkezőjét, az állandó pihenést, nyugalmat keresők, akiket sosem fáraszt ki a napsütés és a tengerpart zaja, Palawan szigete tökéletes választás lehet. Pampanga, Közép-Luzon régióban található, kulináris fővárosként emlegetett tartománya csak pár órányira fekszik a főváróstól, Manilától. A kaland ízeire vágyók vegyék az irányt Észak-Luzon felé, ahol páratlan élményekkel gazdagodhatnak. Még a vásárlást imádó boltkórosok is megtalálják a maguknak valót, méghozzá nem máshol, mint magában a fővárosban, Manilában.

A Fülöp-szigetek a Csendes-óceánhoz tartozó Filippínó tengerben fekszik. Legközelebbi szomszédai közé tartozik Malajzia, Taiwan, Indonézia, Bali és Vietnam.

Kedvező árú repülőjegyeket a Fülöp-szigetekre budapesti, bécsi vagy prágai indulással is vásárolhatnak. A légitársaságok közvetlen járatot a környező országokból egyelőre nem üzemeltetnek a Fülöp-szigetekre. Az EVA Air, az Emirates, a Qatar Airways, a Turkish Airlines vagy a China Airlines légitársaság járatainak kínálatából viszont bőven akad lehetőség egy kényelmes repülőút összeállítására.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Fülöp-szigeteken

Manila

A Fülöp-szigetek a több mint 7000 szigete maga a strandolást kedvelők paradicsoma. A szigetek közül biztosan akad mindenki számára legalább egy, a saját ízlésének megfelelő "álomsziget", legyen az fehér homokos partokkal teli, exotikus vulkanikus sziget türkizkék lagúnákkal, vagy egy nyüzsgő nagyvárosi, tele emberekkel.

Akár búvárkodni szeretnének, sátrat állítani egy lakatlan szigeten, kiélvezni a nagyvárosok nyüzsgését, az országon belüli utazás olcsó, kalandos, a napsütést csak egy esetleges trópusi monszun árnyékolhatja be. Szerencsére annyi turista fordul meg a környéken, hogy bármikor, ha kell, kialakul egy B terv. A Fülöp-szigetek vonzzák a kalandra vágyókat, ugyanis itt olyan élményekben részesülhetnek, mint a fák koronái közt csúszás - ahogy Tarzan csinálná, Boracay és Pagudpud (Luzon sziget északi felén) pedig olyan úti célok, ahova a világ legjobb kite szörföseit vonzza a szél és a hullámok együttese.

A főváros, Manila sem jelenthet csupán érkezési és indulási pontot. Igaz, az egyik legalulértékeltebb ázsiai megaváros, de a "keleti gyöngy" beceneve nem is lehetett volna találóbb - a kevésbé csábító felszín alatt rejlik a kincs, melyet csak akkor látnak meg, ha esélyt adnak neki.

Annak ellenére, hogy a Fülöp-szigetek minden lehetséges természeti csapást elszenvedtek már, ez a kaotikus metropolisz mindig új erőre kap - egy menő város modern, az égig emelkedő felhőkarcolókkal, és az ezzel óriási kontrasztban álló szegény negyedek, lenyűgözi az embert a kreativitásával, nagyszerű galériáival, független zenei életével és a bohém kávézóival.

A Fülöp-szigetek Délkelet-Ázsia egyik leglátogatottabb úti célja. Nagy népszerűségnek örvend a magyar utazók körében is, akik előszeretettel veszik célul ezt az országot. Olcsó repülőjegyeket Manilába tudnak foglalni Budapestről és Bécsből is. Jóllehet, környékünkréol egyelőre közvetlen járatot nem, de egy átszállással kényelmes utat biztosítanak a Thai Airways, Qatar Airways, Emirates, EVA Air, Turkish Airlines vagy az Austrian Airlines légitársaságok is. Manilába az út hozzávetőlegesen 16 órát vesz igénybe.

Cebu

Több mint 7000 szigetével, a Fülöp-szigetek a végtelen tengerpartok szerelmeseinek a paradicsoma. A szigetek közül biztosan akad mindenki számára legalább egy, a saját ízlésének megfelelő "álomsziget", legyen az fehér homokos partokkal teli, exotikus vulkanikus sziget türkizkék lagúnákkal, vagy egy nyüzsgő nagyvárosi, tele emberekkel.

Cebu sziget a Fülöp-szigetek egyik legfejlettebb tartománya. Aktív, kalandokkal teli pihenésre és nyugodt, exotikus nyaralásra is egyaránt alkalmas, ugyanis az északi és déli részén is szebbnél szebb strandok várják az ide érkezőket. A sziget, és a körülötte található vízivilág ideális feltételeket biztosít a búvárkodásra, sznorkelezésre és a strandolásra. A búvárkodásra inkább az északi partok, köztük Moalboal szigete javasolt. Ha a szigetek járnak, mindenképpen próbálják ki a helyi éttermek konyháját, nyerjenek betekintést a fülöp-szigeteki építészetbe! A fővárost, Cebu Cityt semmi esetre se hagyják ki a programból!

Cebu a maga 220 kilométerével egy meglehetősen hosszú szigetnek számít, legnagyobb szélessége 40 kilométer, A helyiek ezt a térséget sokszor emlegetik a dél királynőjeként. A büszke lakosokra, akik Lapu Lapu vezér leszármazottai, a spanyol gyarmatosítás idejéből maradtak történelmi emlékek. Camotes vagy Malaspascua szigeteken, melyek Cebu közelében, az ide érkezők kisajátíthatják maguknak az üres strandokat.

A sziget közepén egy hegylánc húzódik. Az északi és a déli partvidékek a világ minden pontjáról érkező turisták számára lett átalakítva. Bantayan pici szigete délen fekszik, tökéletes helyet biztosít a fakultatív kirándolásokra. Moalboal szigetét főként a búvárok keresik fel. Mactan pedig egy valóságos búvárparadicsom, de sok madármegfigyelő is megfordul a szigeten.

A sziget fővárosa, Cebu city a Fülöp-szigetek második legnagyobb városa, régebbi város, mint Manila. Az első spanyol településnek számít a Fülöp-szigeteken, a múltban a királyok városaként szolgált. Ma fontos kereskedelmi kikötő, de főként turistaparadicsom. Hírnevét a Fülöp-szigetek legnépszerűbb turisztikai központjaként szerezte, mivel gyönyörű, búvárkodásra tökéletes partok övezik. A történelem rajongói is magtalálják a maguknak való elfoglaltságot, mint amilyen a kínai taoista templom, erőd felfedezése, megtekintése.

A Fülöp-szigetek Délkelet-Ázsia egyik leglátogatottabb úti célja, nem csoda, hogy a magyar utazók körében is közkedvelt ország. Kedvező repülőjegyekhez közvetlenül Cebu szigetére a Pelikán oldalán keresztül juthatnak. Igaz, közvetlen járatot a környékünkről nem indítanak, de kényelmes átszállással Budapestről, Bécsből is el lehet jutni az EVA Air, Emirates vagy a Korean Air légitársaságok járataival. Az átlagos repülési idő Cebu szigetére 17 óra.

Bohol

Csokihegyek, káprázatos strandok, a legkisebb majomfaj a világon, teknősökkel való úszás. Bohol csakúgy, mint fülöp-szigeteki szomszédja, Cebu is, rendkívül kalandos sziget. Egy szigeten eltöltött nap alatt több élményben részesedhetnek, mint másutt egy hetes nyaralás során.

Bohol szigetére többféle képpen lehet eljutni. Például belföldi járattal a fővárosból, Manilából, vagy komppal ill. gyorshajóval a szomszédos Cebu szigetről.

Közvetlen járat Bohol szigetére a mi környékünkről sajnos nem létezik. Az EVA Air, az Emirates, a Qatar Airways, a Turkish Airlines vagy a China Airlines légitársaságok viszont különféle lehetőségeket kínálnak egy kényelmes repülőút összeállítására akár Cebu szigetére, vagy Manila városba, ahonnan tovább folytathatják az utat alacsony költségvetésű légitársaságokkal, vagy vízi közlekedéssel. A repülőjegyeket megtekinthetik közvetlenül a Pelikán oldalán.

Siargao

A Fülöp-szigetek egyik legyszebb szigete, és biztosan egy is azon okok közül, amiért majd vissza szeretnének térni a Fülöp-szigetekre. Ez a csepp alakú sziget a szigetcsoport délkeleti részén fekszik, a maga 437 km2 méretével a kisebb szigetek közé sorolhatjuk. Siargaot nyugodtan nevezhetjük egy kis szigetnek nagy élményekkel.

Mitől olyan híres ez a sziget? Még mindig egy az azon kevés helyek közül, ahol nem terjedt el a tömegturizmus - vagy ha mégis, biztosan nem olyan formában, ahogy azt a többi fülöp-szigeteki szigeten érzékelhetjük. Tehát, ha a szörfözés, kite, vízisportok, nagy hullámok és kalandok szerelmesei, nehezen találnak ettől jobb helyet Délkelet-Ázsiában, mint Siargaot.

Olcsó repülőjegyeket Siargao szigetére a különféle fapados légitársaságok járataira tudnak foglalni, melyek Délkelet-Ázsiában biztosítanak kényelmes utakat. Első körben egy kedvező repülőjegyre lesz szükségük a Fülöp-szigetekre, mondjuk Bécsből (EVA Air, Emirates), vagy Budapestről (Air China). A fővárosból, Manilából tovább utazhatnak az Air Asiaval, valamint Cebu szigetéről közvetlenül a Cebu Pacific repül Siargao szigetére.

Hasznos infók a Fülöp-szigetekről

Szükségem van vízumra a Fülöp-szigetekre?

Magyar állampolgárok a Fülöp-szigetekről történő kiutazás időpontját követően még legalább 6 hónapig érvényes biometrikus útlevéllel utazhatnak be az országba. A turista célú beutazásokhoz nincs szükség vízumra, ha a tartózkodás időtartama nem haladja meg a 30 napot. Belépéskor elkérhetik az utazóktól a visszaútra vagy továbbútra szóló repülőjegyeket.

Milyen az időjárás a Fülöp-szigeteken?

A Fülöp-szigeteken a főszezon decembertől áprilisig tart. Az ország nagy részében ez egyben a száraz időszakot jelenti. Sok üdülőhely jelentősen megemeli árait az újév és a húsvéti ünnepek előtt. Májustól novemberig fokozatosan növekedik a hőmérséklet, mely egyben az esős időszakot jellemzi főleg Manila és környékén.

Milyen pénznemet használnak a Fülöp-szigeteken?

A Fülöp-szigetek hivatalos pénzneme a Fülöp-szigeteki peso (filippínó nyelven piso). Nemzetközi rövidítése a PHP. 1 peso = 100 sentimo. 1, 5, 10, 25 centavo és 1, 2 illetve 5 peso érmék érhetők el, illetve jelenleg 20, 50, 100, 200, 500 és 1000 peso értékű bankjegyek vannak forgalomban.

Külföldi valutákat nem használnak a boltokban vagy nagykereskedelmi fizetés során sem. A nemzetközi kereskedelemben illetve fizetés fsorán ajánlott és régóta bevált valuta az amerikai dollár valamint a japán jen. Megbízható pénzváltókat a nagyobb bevásárlóközpontokban javasolt keresni. A bankok általában felárat számolnak fel szolgáltatásaikért, a szállodákban pedig a legtöbb esetben kedvezőtlen árfolyamokkal dolgoznak. Ezért is ajánlott a pénzünk pénzváltóban történő átváltása, persze kellőképpen odafigyelve a csalókra és az esetleges hamis bankjegyekre. A bankkártyák és hitelkártyák használata szintén elterjedt.

Szállást keres a Fülöp-szigeteken? Az úticél által kínált óriási választékban könnyen el lehet veszni. A szállodai szobák árai megközelítőleg 100 és 300 USD között mozognak. Természetesen a turisták egy része, aki sprólni szeretne, és nem okoz számára gondot egy alacsonyabb kategóriájú és minőségű szállás, azok ára nagyjából 30 USD körül alakul. A szállások árait összehasonlíthatják a Pelikán oldalán, ahol lehetőségük van az azonnali foglalás elkészítésére is.

Az autókölcsönzést javasoljuk a repülőtéren elintézni, a foglalást elkészíthetik közvetlenül a Pelikán oldalán keresztül is.

Mennyi a pontos idő a Fülöp-szigeteken?

A Magyarország és a Fülöp-szigetek közötti időeltolódás + 7 óra.

Milyen védőoltások javasoltak a Fülöp-szigetekre történő utazás előtt?

Nincs kötelező védőoltás, viszont utazás előtt javasolt a sárgaság elleni oltás beadása. A Fülöp-szigetek a turisták által leglátogatottabb területein (Manila, Boracy, Mindoro) a maláriás megbetegedés kockázata viszonylag alacsony, a malária elleni gyógyszerek, szúnyogriasztók használata javasolt, az utazók egyéni döntésén alapul.

Repülési statisztikák Fülöp-szigeteken

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Fülöp-szigetekre mindössze 486,00 € volt?

  • Ha Fülöp-szigetekre utazol, érdemes ellátogatnod Manila, Cebu, Puerto Princesa, Davao, Caticlan városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók a Fülöp-szigeteken

10 érdekesség a Fülöp-szigetekről

1
A Fülöp-szigetek egykor spanyol gyarmat volt.
2
Szinte mindenki beszél angolul - az egészen kicsi gyermekek is ismerik a nyelv alapjait, de akár egy 80 éves néni is probléma nélkül elbeszélget angolul.
3
A Fülöp-szigeteket 7107 sziget alkotja, melyek közül mintegy 2000 lakatlan, és 2500 szigetnek még neve sincs.
4
A több ezer éves rizsföldeken száz féle rizst termesztenek. A leghíresebbek az Ifugaou tartományban fekvő Banauei rizsteraszok.
5
10 497 méter mélységben mérték a világ óceánjainak második legmélyebb pontját, melyet Mindanao- vagy Fülöp-szigeteki árokként hívnak.
6
A hivatalos nyelv az ún. "tagalog", más nevén filippínó nyelv, viszont az egyes szigeteken különböző nyelvjárások használata jellemző.
7
A Fülöp-szigeteki konyha elsősorban a rizsételekre alapozott, a rizst reggelire, ebédre és vacsorára is egyaránt fogyasztják a helyiek.
8
A népi gyógyítók látványa megszokott a Fülöp-szigeteken. Főleg az ország szegényebb részeiben fordulnak elő, ahol az egészségügyi ellátás az emberek többségének megfizetethetetlen.
9
A világ legnagyobb gyöngyét a Palawan sziget közelében találták 1934-ben.
10
A világszerte ismert 500 korall faj közül 488 a Fülöp-szigetek vizeiben él.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?