Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Vietnam

Akciós repülőjegyek Vietnámba

Érdekességek: Vietnám

Olcsó repülőjegyre szeretnénk lecsapni Ho Si Minh városba vagy Hanoi-ba? Vagy inkább Phu Quoc egzotikus szigete, esetleg Da Nang az új úti céljunk? Megfizethető szállást keresünk egy jobb szállodában vagy egy kényelmes apartmanban? Utazásunk megtervezése során a Pelikan.hu oldalon összehasonlíthatjuk a repülőjegyek, szállás, autókölcsönzés, utasbiztosítás árait, de a kínálatban megtalálhatók teljes vietnámi utazási csomagok is.

A titokzatos Vietnám lépten-nyomon váratlan kalandokat kínál. Történelmét erősen befolyásolja a szomszédos Kína, amellyel Vietnám korábban több háborút is vívott. Az ország északon elvarázsol hatalmas hegyeivel, délen pedig a Mekong-delta páratlan látványával. Felejthetetlen élményt nyújt a helyi vietnámi konyha, amely nem véletlen ismert az egész világon.

Vietnám leghíresebb helye kétségkívül a Ha Long-öböl, vagy másnéven a Sárkány-öböl. Ez egy hatalmas öböl, sok szigettel, amelyeken sziklás dombok emelkednek. A Ha Long-öböl nyilván jelentős turisztikai látványosság, de különlegességét tekintve nem csoda, hogy ilyen népszerű. Ha el akarjuk kerülni a turisták nagy tömegét, tehetünk egy motoros kirándulást Vietnám egyik oldaláról a másikra. Az elmúlt években egyre több európai fiatal vállalkozott hasonló kalandra.

Vietnám még mindig nem olyan népszerű üdülőhely, mint Thaiföld vagy Bali. Ezért ha olyan országot keresünk Délkelet-Ázsia helyi kultúrájának megismerése, ahol kevesebb turistával, viszont kedvezőbb árakkal és lehetőségekkel találkozhatunk, Vietnám ideális célpont a számunkra.

Olcsó repülőjegyeket Vietnámba bécsi, budapesti, valamint prágai indulással is találni. Gyakran kell viszont számolni legalább egy átszállással. Leggyakrabban Hanoi-ba vagy Ho Si Minh-városba érkező járatokra akadhatunk.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Vietnámban

Hanoi

Első pillantásra Hanoi kissé kaotikus városnak tűnhet. Megvan azonban a város fix rendje, amely örökre kimondatlan marad a külföldiek számára. Ez egy nagyon jól megőrzött régi város, egy egyedi hangulattal.

Sok utazó számára Hanoi lesz az Észak-Vietnámmal való találkozás első pontja. Hanoi Ho Si Minh-városhoz képest foggal-körömmel próbálta megőrizni gazdag történelmének, műemlékeinek és vonzerejének jegyeit. Vietnámban nagy gazdasági növekedés tapasztalható, ami kihat Hanoi városnak az átalakulására is. Hanoi-ban új épületek, kereskedelmi épületek épülnek és sorra márkás külföldi boltok nyílnak meg.

Egy nagyon jól megőrzött, egyedi hangulatú óvárost találunk itt. A város járdáin viszont sokkal többet élhetünk át, mint bárhol máshol. Mindenre használják, csak a sétálásra nem. Például egy robogózásra a járda a legideálisabb hely, amiről a helyiek pillanatok alatt meggyőzik az ide érkezőt. És az sem gond, ha mondjuk bárhol szétterítjük a pokrócunkat, és egy piknikezésbe kezdünk a járda közepén.

Az elmúlt években a magyar utazók körében Vietnám is egyre felkapottabb úti cél lett. Gyakran bukkanhatunk olcsó repülőjegyekre Hanoiba Bécsből (Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, Turkish Airlines), Budapestről (Qatar Airways, Emirates) és Prágából (Aeroflot, Qatar Airways). A repülés időtartama körülbelül 15 óra, általában egy-két átszállással. A régiónkból nincs közvetlen járat Vietnámba.

Ho Si Minh-város

A vietnámi Ho Si Minh város vagy angolul Ho Si Minh City egy zajos, meglepően zöld, olcsó és gyönyörű város. Mindenütt haladó gépjárműveket látni, millió számra, csakúgy mint a masszázs-ajánlatokat, minőségi ételeket, napszemüvegeket, és ruhákat. Hatalmas fákkal övezett utcák futnak egybe, miközben a helyiek mosolyogva és kellemesen integetéssel értékelik az európaiak megjelenését.

Vietnám sok gyönyörű várossal és szívélyes emberekkel büszkélkedhet. Érdemes az országra több időt szánni. Biztosak lehetünk benne, hogy sokkal több minden rejtőzik itt, amit szeretnénk látni. Ho Si Minh-város, más néven Saigon, az ország déli részén található. Kellemesen megdöbbenti a turistákat, ugyanis könnyen összetéveszthető más európai nagyvárossal. A magas, modern épületek felváltják a történelmi épületeket, és különféle pagodák (buddhista templomok) bukkannak fel közöttük.

A magyar utazók Vietnámba is beleszerettek. Gyakran akadhatunk olcsó repülőjegyekre Ho Si Minh-be vagy Hanoiba Bécsből (Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, Turkish Airlines), Budapestről (Qatar Airways, Emirates) és Prágából (Aeroflot, Qatar Airways). A repülés időtartama körülbelül 15 óra, általában egy-két átszállással. A régiónkból nincs közvetlen járat Vietnámba.

Phu Quoc

Az egykor a Vietcong mintegy 40 000 tagjának egy hadifogoly táborként szolgáló szigete ma már Vietnám egyik legfényűzőbb pontjaként van számon tartva. Csak olyan nyaralókkal találkozhatunk itt, akik széles körben szeretnék elkerülni a tömegeket a strandokon. Kisebb, stílusos és rendkívül előkelő üdülőhelyek és szinte kihalt tengerpartok jellemzik. Még mindig ilyen Phu Quoc szigete.

Az amerikai hadsereg távozása után Phu Quoc az 1970-es évek elején egy "álmos" hellyé vált, távol a turisták tömegétől, akik inkább Thaiföld népszerű üdülőhelyeit rohamozták meg. Az idők változnak. Olyannyira, hogy mára Phu Quoc azon turisták célpontjavá vált, akik a nagy tömeg elkerülésére vágynak. Phu Quoc a Thai-öbölben található legnagyobb vietnámi sziget, ahonnan viszont a szomszédos Kambodzsa van közelebb. A ávolság a tenger hullámai mentén csupán csak pár kilométer.

A turisták főleg a vietnámi Saigonból repülve érkeznek az egyetlen itt működő repülőtérre, egy mindössze ötven perces repülőutat követően. Olcsó repülőjegyeket Phu Quocba Bécsből, Budapestről és Prágából is találhatunk; közvetlen járat híján egy átszállással a Thai Airways és az EVA AIR, két átszállással az Emirates, az Aeroflot vagy az Austrian Airlines légitársaságok járataival. A repülés időtartama körülbelül 18 óra.

Da Nang

A „hidak városa” néven ismert Da Nang Vietnám negyedik legnagyobb városa, félúton Hanoi és Ho Si Minh-város között. Elképzelhető, hogy ez a szám hamarosan megváltozik, ugyanis a város elképesztő gyorsasággal növekszik. Elég egy sétát tenni a Han folyó partján. Az új, ragyogó szállodák azt mutatják, hogy a város folyamatosan fejlődik és halad előre. Nem olyan régen még nem ez jellemezte, így Da Nangot vehetjük turisták által szinte érintetlen úti célnak.

Az, hogy nincs tele turistákkal, még nem jelenti azt, hogy nincs mit kínálnia az ide látogatóknak. Da Nang a Dél-kínai-tenger partján található, így itt is nagyszerű tengerparti nyaralást tölthetünk el. A homokos strandok tiszta vizükről, kiváló éttermeikről és a legjobb tengeri ételeket kínáló éttermekről ismertek, melyek közül néhány azért a helyi lakosság körében is rendkívül elterjedt. Biztosan találunk legalább egy olyan helyet, mely ideális lesz számunkra.

Da Nangba szintén foglalhatunk olcsó repülőjegyeket már Budapestről, Bécsből vagy akár Prágából is. Közvetlen járatot nem, találunk, de egy átszállással kényelmesen utazhatunk a Qatar Airways légitársasággal, amely 2018 nyarán új útvonalat vezetett be ebbe a vietnámi városba. A repülési idő körülbelül 18 óra.

Hasznos infó Vietnámról

Vízum Vietnámba

A normál, magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Vietnámba történő beutazásához vízum előzetes beszerzése szükséges. Az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját.

A vízum megszerzésének három formája:

  • előzetesen (legalább 3 nappal az utazás előtt), online igényelt e-vízum, amelynek az igénylése ezen a linken lehetséges,
  • a Vietnámi Szocialista Köztársaság konzuli hivatalánál előzetesen kérelmezett és átvett vízum,
  • előzetesen online igényelt és érkezést követően átvett vízum (Visa on Arrival) – csak speciális célú vízumok esetén igényelhető ebben a formában, turistáknak nem.

Bővebb információt a Konzuli Szolgálat oldalán találunk.

Az időjárás Vietnámban

Az éghajlati viszonyok az ország különböző területein nagyon eltérőek. A tengerpart közelében egyenlítői éghajlat uralkodik, északon azonban már inkább szubtrópusi. A monszun időszak itt májustól októberig tart. A legjobb idő az utazásra tehát a november és március közti időszak.

Vietnám a levegő és a víz hőmérséklete szempontjából egész évben nagyon vonzó úti cél. Délkelet-Ázsia fő szezonja általában november közepén kezdődik és március utolsó hetében ér véget. Áprilisra és májusra a csapadék gyakoribb előfordulása jellemző, de a levegő hőmérséklete is emelkedik. A nyári hónapok magasabb levegőhőmérsékletet, és rövid, intenzív esőzéseket hoznak. Minél inkább közelednek a téli hónapok, annál nyugodtabb az időjárás, mely vonzza a turistákat.

A mi tippünk: Ha főszezonban szeretnénk utazni, válasszuk a februárt vagy a márciust, a repülőjáratok és a szállás szempontjából ez a legvonzóbb időszak. Ha kevesebb turistával szeretnénk találkozni a tengerparton, akciós árakra vágyunk, és nem zavar minket a néha előforduló eső sem, utazzunk a főszezonon kívül (április - október).

Árak Vietnámban

A pénznem 1 dong, - 12 000 dong körülbelül 150 forint. Szállodát keresünk Vietnámban? Könnyű belekeveredni a hatalmas kínálatba. A szállások árait viszont könnyedén ellenőrizhetjük, összehasonlíthatjuk a Pelikán oldalán keresztül.

A belépők, látványosságok és a közlekedés ára viszonylag alacsony. A városi közlekedésen belül egy rendkívül széles skálával találkozhatunk, a buszoktól a vonatokon át a folyami hajókig. Az országot akár saját szervezésben is bejárhatjuk.

Ha autót szeretnénk bérelni, javasolt a repülőtéren történő felvétele. Az autót közvetlenül a Pelikán oldalán keresztül foglalhatjuk le.

Egészségügy és oltások Vietnámban

A beutazáshoz nincs kötelező védőoltás, de ajánlott a hepatitisz A és B, tetanusz és tífusz elleni oltások kezelőorvos által történő konzultációjára. Ugyanez a tanács vonatkozik a dengue-láz, illetve a maláriaellenes szerekre is, ha saját szervezésben kívánunk belföldön utazni.

Színvonalas egészségügyi ellátás korlátozottan, csak a nagyobb városokban hozzáférhető.

A csapvíz nem iható, palackos ivóvíz az ország minden részén vásárolható.

A pontos idő Vietnámban

Mennyi az idő Hanoiban vagy Ho Si Minh-városban? A Vietnám és Magyarország közti időeltolódás +5 óra.

Repülési statisztikák Vietnámban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Vietnámba mindössze 384,00 € volt?

  • Ha Vietnámba utazol, érdemes ellátogatnod Ho Chi Minh City, Hanoi, Phu Quoc, Da Nang, Nha Trang városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség Vietnámról

1
Vietnám egy soknemzetiségű ország, ahol a kormány 54 különböző etnikai csoportot különböztet meg
2
2013-ban a cseh vietnámiakat Csehországban hivatalos nemzeti kisebbségként ismerték el, ami azt jelenti, hogy jogosultak a nyelv és a kultúra támogatására. Mintegy 65 000 vietnámi él legálisan Csehországban
3
Az Amerika és Vietnám közti háború 1945 és 1975 között zajlott, és több mint egymillió életet követelt. A vietnámiak gyakran amerikai háborúnak hívják
4
Ha néhány órán belül milliomosok akarunk lenni, mindenképpen menjünk Vietnámba. Az árfolyam nemcsak önbizalmat ad, hanem szó szerint milliomosok leszünk. Ehhez mindössze 13 000 Ft-ra van szükségünk
5
A motorok itt nyilvánvalóan a legnépszerűbb közlekedési eszközök. Körülbelül 37 millió motorkerékpár van az országban
6
Vietnám nagy ország. Területe mintegy 331 ezer négyzetkilométer, ami azt jelenti, hogy Magyarország háromszor elférne benne
7
A vietnámiak szeretik a rizst. Nem csoda, hogy a legnagyobb rizsexportőrök közé tartoznak. Viszont a kutyákat sem vetik meg
8
Vietnámban található a világ legnagyobb barlangja, a Hang Son Doong, amely a Phong Nha Nemzeti Parkban található. Tiszteletre méltó 7,7 kilométer hosszú.
9
A balzsamozott Ho Si Minh, a forradalmár és a Vietnámi Demokratikus Köztársaság volt elnökének holtteste az év kilenc hónapjában a hanoi Ho Si Minh-mauzóleumban látható. A többi hónapra Moszkvába utazik "karbantartásra"
10
A vietnámi rendőrök munkaidejük alatt nem beszélgethetnek, nem viselhetnek napszemüveget, nem tehetik zsebre a kezüket és nem dohányozhatnak.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?