Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Siargao

Akciós repülőjegyek

Érdekességek:

A Fülöp-szigetek egyik legyszebb szigete, és biztosan egy is azon okok közül, amiért majd vissza szeretnének térni a Fülöp-szigetekre. Ez a csepp alakú sziget a szigetcsoport délkeleti részén fekszik, a maga 437 km2 méretével a kisebb szigetek közé sorolhatjuk. Siargaot nyugodtan nevezhetjük egy kis szigetnek nagy élményekkel.

Mitől olyan híres ez a sziget? Még mindig egy az azon kevés helyek közül, ahol nem terjedt el a tömegturizmus - vagy ha mégis, biztosan nem olyan formában, ahogy azt a többi fülöp-szigeteki szigeten érzékelhetjük. Tehát, ha a szörfözés, kite, vízisportok, nagy hullámok és kalandok szerelmesei, nehezen találnak ettől jobb helyet Délkelet-Ázsiában, mint Siargaot.

Olcsó repülőjegyeket Siargao szigetére a különféle fapados légitársaságok járataira tudnak foglalni, melyek Délkelet-Ázsiában biztosítanak kényelmes utakat. Első körben egy kedvező repülőjegyre lesz szükségük a Fülöp-szigetekre, mondjuk Bécsből (EVA Air, Emirates), vagy Budapestről (Air China). A fővárosból, Manilából tovább utazhatnak az Air Asiaval, valamint Cebu szigetéről közvetlenül a Cebu Pacific repül Siargao szigetére.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók a Fülöp-szigetekről

Szükségem van vízumra a Fülöp-szigetekre?

Magyar állampolgárok a Fülöp-szigetekről történő kiutazás időpontját követően még legalább 6 hónapig érvényes biometrikus útlevéllel utazhatnak be az országba. A turista célú beutazásokhoz nincs szükség vízumra, ha a tartózkodás időtartama nem haladja meg a 30 napot. Belépéskor elkérhetik az utazóktól a visszaútra vagy továbbútra szóló repülőjegyeket.

Milyen az időjárás a Fülöp-szigeteken?

A Fülöp-szigeteken a főszezon decembertől áprilisig tart. Az ország nagy részében ez egyben a száraz időszakot jelenti. Sok üdülőhely jelentősen megemeli árait az újév és a húsvéti ünnepek előtt. Májustól novemberig fokozatosan növekedik a hőmérséklet, mely egyben az esős időszakot jellemzi főleg Manila és környékén.

Milyen pénznemet használnak a Fülöp-szigeteken?

A Fülöp-szigetek hivatalos pénzneme a Fülöp-szigeteki peso (filippínó nyelven piso). Nemzetközi rövidítése a PHP. 1 peso = 100 sentimo. 1, 5, 10, 25 centavo és 1, 2 illetve 5 peso érmék érhetők el, illetve jelenleg 20, 50, 100, 200, 500 és 1000 peso értékű bankjegyek vannak forgalomban.

Külföldi valutákat nem használnak a boltokban vagy nagykereskedelmi fizetés során sem. A nemzetközi kereskedelemben illetve fizetés fsorán ajánlott és régóta bevált valuta az amerikai dollár valamint a japán jen. Megbízható pénzváltókat a nagyobb bevásárlóközpontokban javasolt keresni. A bankok általában felárat számolnak fel szolgáltatásaikért, a szállodákban pedig a legtöbb esetben kedvezőtlen árfolyamokkal dolgoznak. Ezért is ajánlott a pénzünk pénzváltóban történő átváltása, persze kellőképpen odafigyelve a csalókra és az esetleges hamis bankjegyekre. A bankkártyák és hitelkártyák használata szintén elterjedt.

Szállást keres a Fülöp-szigeteken? Az úticél által kínált óriási választékban könnyen el lehet veszni. A szállodai szobák árai megközelítőleg 100 és 300 USD között mozognak. Természetesen a turisták egy része, aki sprólni szeretne, és nem okoz számára gondot egy alacsonyabb kategóriájú és minőségű szállás, azok ára nagyjából 30 USD körül alakul. A szállások árait összehasonlíthatják a Pelikán oldalán, ahol lehetőségük van az azonnali foglalás elkészítésére is.

Az autókölcsönzést javasoljuk a repülőtéren elintézni, a foglalást elkészíthetik közvetlenül a Pelikán oldalán keresztül is.

Mennyi a pontos idő a Fülöp-szigeteken?

A Magyarország és a Fülöp-szigetek közötti időeltolódás + 7 óra.

Milyen védőoltások javasoltak a Fülöp-szigetekre történő utazás előtt?

Nincs kötelező védőoltás, viszont utazás előtt javasolt a sárgaság elleni oltás beadása. A Fülöp-szigetek a turisták által leglátogatottabb területein (Manila, Boracy, Mindoro) a maláriás megbetegedés kockázata viszonylag alacsony, a malária elleni gyógyszerek, szúnyogriasztók használata javasolt, az utazók egyéni döntésén alapul.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség a Fülöp-szigetekről

1
A Fülöp-szigetek egykor spanyol gyarmat volt.
2
Szinte mindenki beszél angolul - az egészen kicsi gyermekek is ismerik a nyelv alapjait, de akár egy 80 éves néni is probléma nélkül elbeszélget angolul.
3
A Fülöp-szigeteket 7107 sziget alkotja, melyek közül mintegy 2000 lakatlan, és 2500 szigetnek még neve sincs.
4
A több ezer éves rizsföldeken száz féle rizst termesztenek. A leghíresebbek az Ifugaou tartományban fekvő Banauei rizsteraszok.
5
10 497 méter mélységben mérték a világ óceánjainak második legmélyebb pontját, melyet Mindanao- vagy Fülöp-szigeteki árokként hívnak.
6
A hivatalos nyelv az ún. "tagalog", más nevén filippínó nyelv, viszont az egyes szigeteken különböző nyelvjárások használata jellemző.
7
A Fülöp-szigeteki konyha elsősorban a rizsételekre alapozott, a rizst reggelire, ebédre és vacsorára is egyaránt fogyasztják a helyiek.
8
A népi gyógyítók látványa megszokott a Fülöp-szigeteken. Főleg az ország szegényebb részeiben fordulnak elő, ahol az egészségügyi ellátás az emberek többségének megfizetethetetlen.
9
A világ legnagyobb gyöngyét a Palawan sziget közelében találták 1934-ben.
10
A világszerte ismert 500 korall faj közül 488 a Fülöp-szigetek vizeiben él.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?