Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Faroe Szigetek

Akciós repülőjegyek A Feröer-szigetekre

Érdekességek: Faroe Szigetek

A Feröer-szigetek hosszú múltra tekint vissza, melyet i.e. több mint 3000 évvel kezdtek írni az első letelepedés után. Ez idő alatt több nép - mint amilyenek a vikingek is - váltakozott. Ma a Feröer-szigetek Dániához tartozik, bár nagyrészt megőrzik saját függetlenségüket, amit saját zászlajuk is bizonyít.

A Feröer-szigetek nem tartoznak a leglátogatottabb úti célok közé. Ebben szerepet játszik az is, hogy valahogy a turizmus szempontjából sokkal látogatottabb Izland árnyékában élnek. Nagy kár, mert nem egy olyan helyről van szó, mely kevésbé lenne érdekes.

Ne gondoljuk, hogy a Feröer-szigetek csak a madarakról szól, élnek még itt...bárányok is. Tőlük származik ennek a szigetcsoportnak a neve (Færøerne), amely fordításban Juh-szigeteket jelent. Bár a Feröer-szigetek tűnhet az utolsó helynek, amelyet egy hétköznapi utazó szeretne látni, ez egy egyedülálló hely, amely tele van vendégszerető emberekkel és lélegzetelállító tájakkal, melyek az emlékezetünkben maradnak, még ha fényképezőgép nélkül érkezünk is a szigetekre.

Nem kell félni a Feröer-szigeteken való közlekedéstől. Valószínűleg a legjobb megoldás egy olyan autó bérlése, amellyel gyakorlatilag mindenhova el lehet jutni, a helyben gondozott utak és az egyes szigeteket összekötő víz alatti alagutak mentén.

A Feröer-szigetekre kedvezőn foglalhatunk repülőjegyet Bécsből, Budapestről és Prágából is. Prágából közvetlen járatokat a skandináv SAS légitársaság biztosít. Kényelmesen repülhetünk viszont az Austrian Airlines légitársasággal is egy átszállással, vagy két átszállással a LOT, a Lufthansa, a SWISS vagy az Air Baltic légitársasággal. Az átlagos repülési idő Feröer-szigetekre nyolc óra.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók a Faroe szigetekről

Úti okmányok a Feröer-szigetekre

A Dániához tartozó, Feröer szigetek és Grönland autonóm tartományokba látogató magyar állampolgároknak a beutazása csak érvényes úti okmányokkal lehetséges. A Feröer szigetekre magyar állampolgár személyi igazolvánnyal is beutazhat, javasolt viszont az útlevél. Az úti okmány elvárt érvényessége az utazás utolsó napja.

Időjárás a Feröer-szigeteken

A szigetek éghajlata atlanti, nem állandó és viharos. A szigetek időjárása ezért tengerparti és nagyon változékony. Az időjárást leginkább a Golf-áramlat befolyásolja. A kikötők télen soha nem fagynak be, a tél enyhe. Az átlagos hőmérséklet télen 3 ° C-tól, nyáron 11 ° C-ig terjed.

A Feröer-szigeteken évente átlagosan 283 esős nap van. Az átlagos évi csapadékmennyiség 1501 mm, a szigeteken ritkán havazik. Az átlagos szélsebesség 7 m/s.

Árak a Feröer-szigeteken

A pénznem Dániához hasonlóan a dán korona (DKK). De találkozhatunk a feröeri koronával is, amelynek értéke megegyezik a dán koronával. Mindkét valutát ugyanúgy elfogadják, de az ország elhagyása után minden feröeri koronát szükséges egy másik pénznemre cserélni, mert a Dánián kívüli bankok általában nem ismerik ezt a valutát.

Vásárlás előtt vegyük figyelembe, hogy a legtöbb árut a Feröer-szigetekre importálják, ezért minden viszonylag drága. Körülbelül 110 DKK (15 euró) összeget kell fizetnie egy tipikus feröeri különlegességért, amely szárított bárányból, szárított halból és bálnaolajból áll.

A különböző szállások ára tulajdonképpen minimálisan tér el, éjszakánként mintegy 200 DKK (27 euró) körül mozog.

Szállodát keres a Feröer-szigeteken? A hatalmas kínálatban nem nehéz elveszni. A szállások árait közvetlenül a Pelikán oldalán keresztül ellenőrizheti.

Ha autót szeretne bérelni, javasoljuk, hogy a repülőtéren tegye meg azt, melyet a Pelikán oldalán keresztül foglalhat le.

Egészségügy és oltások a Feröer-szigeteken

A beutazáshoz nem szükséges kötelező védőoltás.

A pontos idő a Feröer-szigeteken

A Feröer-szigetek és Magyarország közti időeltolódás - 1 óra.

Repülési érdekességek A Feröer-szigeteken

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók a Faroe Szigeteken

10 érdekesség a Feröer-szigetekről

1
A 18 sziget közül, melyeknek az alakja dél fele néző csúcsra emlékeztet, csak egyetlen egy, a Kis Dímun lakatlan
2
A helyi Atlantic Airways által üzemeltetett helikopterek a szigetek közti közlekedést biztosítják. Megfizethetőek, és elérhetővé teszik a szigetek távoli és kevésbé hozzáférhető helyeit
3
A Feröer-szigetek egyetlen pontja sincs 5 kilométernél távolabb a tengertől
4
A feröeri házak tipikus jellemzője a füves tető, amelynek a fő szerepe volt, hogy ellenálljon a helyi időjárás szeszélyeinek. Korábban csak juhok gondoskodtak azok karbantartásáról
5
Az alkoholfogyasztás a szigeteken csak 1992 óta engedélyezett
6
A feröeri háztartások 97,4%-a rendelkezik vezeték nélküli internettel
7
A lakosság száma jelenleg több mint 50 000, mely azonban messze nem haladja meg a szigeteken élő juhok számát. Összehasonlításképpen: körülbelül 70 000 él itt belőlük
8
A Feröer-szigetek nem tagjai az Európai Uniónak, annak ellenére, hogy Dánia része ennek a szigetcsoportnak
9
A világ egyik legbiztonságosabb országában nincs börtön. A szigeteken alacsony a bűnözési ráta. Ezt bizonyítja az a szokás is, hogy a benzinkutakon a működésben levő autókat tárva-nyitva hagyják
10
Az ország miniszterelnökének száma nyilvános és elérhető, megtalálható a telefonkönyvben
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)