Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Izland

Akciós repülőjegyek Izlandra

Érdekességek: Izland

Izland egy varázslatos sziget. Bármelyik évszakban indulj is útnak, felejthetetlen természeti jelenségeknek lehet tanúja. Ez az ország örökké hívogató, annak ellenére is, hogy az év nagy részében zord az időjárás. Gejzírek, vulkánok, gleccserek, tűz, lagúnák, mindez egy helyen.

Izland a világ egyik legszebb és legbámulatosabb országa. Az utóbbi években több millió turista látogatott el ide a világ minden tájáról. Soknak tűnik? Talán így van. Szerencsére a sziget számtalan kalandot rejt, s ha a főidényben érkezel, turistákba ütközöl majd szerte a szigeten. A legszebb látványosságokat akár az éjféli nap fénye alatt is megtekintheted.

Mártózz meg a forró Blue Lagoon lagúnában, csodáld meg a sarki fényeket, kerekedj fel a tűzhányó tetejére vagy fotózkodj a számtalan vízesések egyike alatt. Izland a csodák országa. Olcsó repülőjegyeket is találhatsz az északi szigetre. Budapestről, Bécsből és Katowicéből a Wizz Air légitársaság indít közvetlen járatot Reykjavíkba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Izlandon

Reykjavík

Izland az extrém ellentétek szigete. Reggel még a zöld domboldalon legelésző bárányokban gyönyörködhetünk, néhány órányi autóút után azonban egy vad, sziklás táj tárul a szemünk elé.

A tűz és a jég országának is nevezett sziget Európa legnagyobb gleccsereivel büszkélkedhet. A hideget azonban ellensúlyozza az izzó vulkáni láva, amely örökre megváltoztatta az izlandi táj képét.

Fekete partok, türkizkék lagúnák, óriási lezúduló vízesések, feltörő gejzírek, északi fények. Az érintetlen, olykor vad sziget emlékezteti az embert, hogy vannak helyek, ahol még mindig a természet az úr.

Izland minden utazó álma. Európa legnagyobb egzotikuma a magyarok körében is rendkívül népszerű. A legolcsóbban Budapestről, Prágából, Katowicéből vagy Bécsből repülhet Izlandra. A repülőút 4 és fél óra hosszú.

A Wizz Air (Budapest, Bécs, Prága, Katowice), a Czech Airlines (Prága) és a Smartwings Travel Service (Prága) közvetlen járatokat indít a szigetre, a Reykjavik Keflavik nemzetközi repülőtérre, amely körülbelül 50 kilométerre található a fővárostól.

Egy átszállással repülhet az Air Baltic (Bécs, Prága), a SAS Scandinavian Airlines (Bécs), illetve az Air Berlin (Budapest) légitársaságokkal.

Hasznos infók Izlandról

Úti okmányok Izlandra

Ha Izlandra utazol, nem kell vízumot igényelned, elég, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezel. Az útlevélnek a sziget elhagyása után legalább három hónapig érvényesnek kell lennie. Turisztikai célból 90 napig tartózkodhatsz a szigeten, anélkül, hogy be kéne jelentkezned.

Az izlandi időjárás

Izland pontosan az Északi-sarkkör mentén fekszik. Ennek köszönhetően az egyes hónapokban nagy a különbség a nappali órák számát illetően. Decemberben és januárban mindössze 3,5-4 órán át van világos, júniusban és júliusban viszont 21 órán keresztül nappali fényben fürdik a sziget.

A szigeten egész évben kiszámíthatatlan az időjárás, szó szerint óráról órára változhat. Nyáron a hőmérséklet 10 °C körül mozog, olykor azonban eléri a kellemes 17 °C-ot is. A hosszú nyári napok tökéletesek a túrázáshoz, ezért rengeteg turista érkezik ebben az időszakban.

Ha az északi fényeket szeretnéd megtekinteni, akkor érdemes a szeptembertől áprilisig tartó időszakban utaznia. Ilyenkor mindenképpen csomagolj meleg ruhát is, hiszen a hőmérséklet télen 0 °C körül mozog. A szélnek köszönhetően azonban még alább esik a hőérzet.

Az izlandi árak

Az Izlandon használatos fizetőeszköz az izlandi korona (ISK). A szigetre érkezve válthatja be a forintot. A szigeten szinte mindenhol lehet kártyával fizetni, azonban Reykjavíkon kívül nehezen találni pénzautomatát. Ezért mielőtt elhagyná a fővárost, vegyen magához készpénzt is, vagy váltsa be pénzét izlandi koronára a szállodában.

Szállást keres Izlandon? Számítson a toronymagas árakra. A legolcsóbb szállás körülbelül 12 700 Ft/éj. Ezért nyaranta a turisták gyakran a természetben kempingeznek. Ha mégis a szálloda mellett dönt, a foglalást időben, az idény kezdete előtt intézze el. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Ha kedvező áron szeretne Izlandon kirándulni, tekintse meg a Pelikán aktuális kínálatát, amely tartalmazza a repülőjegy és a szálloda árát.

A városi tömegközlekedést a reykjavíki autóbuszok alkotják. Az egyirányú menetjegy ára 440 ISK, azaz 1000 Ft. Jegyet a sofőrnél válthat, felszállás előtt azonban készítse elő a pontos összeget, ugyanis a sofőr nem ad visszajárót. A városi közlekedésre egynapos (3650 Ft), illetve háromnapos jegyet (8500 Ft) is vásárolhat.

A szigeten nem közlekednek vonatok, ezeket autóbuszok helyettesítik, amelyek az egész sziget területét lefedik. Bizonyos járatok csak naponta egyszer közlekednek, annak ellenére, hogy több társaság is üzemeltet autóbuszokat. Nyáron olyan jegyet is vásárolhat, amely korlátlan közlekedést biztosít az egész szigeten, ez azonban – a választott útvonaltól függően – több tízezer forintba kerülhet. Csak Reykjavíkban és az északi Akureyri városban van autóbusz-pályaudvar, más helyeken az autóbuszok csak a városszéli töltőállomásokon állnak meg.

A legegyszerűbb, ha autóval járja be a szigetet. A Sygic telefonos applikáció segítségével könnyen tájékozódhat a szigeten, és megtekintheti annak természeti szépségeit. A Pelikán oldalán összevetheti az autókölcsönzők árait, kiválaszthatja, s le is foglalhatja az önnek leginkább megfelelőt.

Védőoltások az izlandi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadására az izlandi utazás előtt. A fertőzés esélye ebben az országban rendkívül alacsony. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Izlandon?

A nyári időszámítás idején két órával kevesebb van Izlandon, mint Magyarországon. A téli időszámítás idején az időeltérés egy órára csökken.

Repülési statisztikák Izlandon

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs, Budapest, Gdansk, Katowice, Varsó városokból közvetlen járattal repülhetsz Izlandra.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Izlandra mindössze 48,00 € volt?

  • Ha Izlandra utazol, érdemes ellátogatnod Reykjavik, Akureyri, Borgarfjordur Eystri, Bildudalur, Vopnafjordur városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Wizz Air. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Izlandra.

Látnivalók Izlandon

10 érdekesség Izlandról

1
Izland fővárosa, Reykjavík a világ legészakibb fővárosa.
2
Izland egész területén megszüntették a sztriptízbárok működését.
3
A gejzír szó a Geysir nevű nagy természeti képződmény elnevezéséből ered, amely a dél-izlandi Haukadalur alföldön található.
4
Izland volt a világ első állama, amely nőt választott meg államfőnek. Az egyedülálló anya, Vigdís Finnbogadótirr 1980-ban került az elnöki székbe, s négy választási cikluson keresztül, 1996-ig töltötte be az államfő szerepét.
5
1989-ig illegális volt a sörfogyasztás Izland területén.
6
Izland energiájának 85%-a újrahasznosított természeti forrásokból ered, mint a geotermikus- és a vízenergia.
7
Az izlandiaknak nincs a hagyományos értelemben vett vezetékneve. A vezetéknevek túlnyomó része egyszerűen a családi viszonyokat jelöli anyai, illetve apai ágon.
8
Izland területe 103 125 km2.
9
Izlandnak nincs saját állandó hadserege, légiereje vagy tengerészgyalogsága. Az egyetlen felfegyverzett hatóság a parti őrség.
10
Izlandnak csaknem 330 000 lakosa van. Érdekesség, hogy az izlandiak 54%-a hisz az elfek létezésében, s ez hatással van a mindennapjaikra is. A házak, illetve utak építésénél számításba veszik az elfek előfordulási helyét, amit érintetlenül hagynak.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?