Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bogota

Akciós repülőjegyek Bogotába

Érdekességek: Bogota

Bogota maga a szórakozás. Kolumbia fővárosa Dél-Amerika gazdaságilag legjövedelmezőbb városai közé tartozik. Érdekessége, hogy 2640 méteres magasságban fekszik. Ha Európából érkezel, akkor Bogotán keresztül juthatsz Kolumbiába.

Bogotát „Dél-Amerika Athénjának” is nevezik. A város ugyanis milliónyi látványossággal, rengeteg zöld területtel, csodás történelmi városokkal és buja éjszakai élettel várja a látogatókat. Barangolj a gyarmati központú La Candelaria városrészben, amely tele van kiváló kolumbiai kávét kínáló kávézókkal, múzeumokkal és templomokkal. Bogotában emellett planetárium, aranymúzeum és számos izgalmas kulturális program vár egész évben.

Érdemes ellátogatnod Medellín, Cartagena, Cali városokba és a Tayorana nemzeti parkba is.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Bogotába. Kényelmesen utazhatsz a Turkish Airlines vagy az Air France/KLM légitársaságokkal. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Bogotába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Kolumbiáról

Úti okmányok és vízum Kolumbiába

Az országba való belépéshez érvényes útlevélre van szükség. Turista céllal, illetve üzleti- vagy szolgálati út esetén fél éven belül maximum 90 napot tartózkodhatsz az állam területén vízummentesen. Az útleveled elvárt érvényességi ideje a beutazástól számított 6 hónap.

A kolumbiai időjárás

Kolumbiában több éghajlati övezet van, ezért az utazást illetően nem beszélhetünk ideális időszakról. Az alapján válaszd ki, melyik időszakban érkezel, hogy az ország melyik területére készülsz, és milyen terveid vannak.

Mikor érdemes Kolumbiába látogatni? A partmenti területekre javaslott a téli hónapokban utazni. A hegyekben való túrázáshoz a belföldön azonban a nyári hónapok az ideálisak.

A kolumbiai árak

A Kolumbiában használatos pénznem a kolumbiai peso. Érkezés után a helyi repülőtéren beválthatod a pénzt, euró és amerikai dollárt fogadnak el. A kártyás fizetés gyakran csak a bevásárlóközpontokban és a szupermarketekben elfogadott.

A kolumbiai árak viszonylag alacsonyabbak a magyarországiaknál. Főként az élelmiszer- és a szállodaárak alacsonyabbak. A távolsági járatokért ellenben borsos árat kérnek. Kolumbiában kedvező áron is találhatsz szállást a helyi szállodáknak, moteleknek és apartmanoknak köszönhetően. A szállások árát Bogotában ellenőrizheted és összevetheted a Pelikán oldalán is.

Ha szeretnél autót kölcsönözni, érdemes a repülőtéren bérelned, amit a landolást követően átvehetsz.

Mennyi az idő Kolumbiában?

Kolumbiában 6 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Védőoltások a Kolumbiába való utazás előtt

Az országba való belépéshez nincs szükség védőoltások beadására. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Repülési érdekességek Bogotában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Bogotába mindössze 539,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Kolumbiában?

10 érdekesség Kolumbiáról

1
Az ország egyharmadát esőerdő borítja
2
Egyes források szerint Kolumbiában 5 dollárért vásárolhatsz egy gramm kokaint
3
Kolumbia világelső a smaragdkitermelésben
4
Ez az ország ad otthont a különböző madárfajokból álló legnagyobb madárpopulációnak
5
Kolumbia felfedezőjéről, Kolumbusz Kristófról kapta nevét
6
Bogota 2600 méter magasan fekszik a Bogotai-fennsíkon
7
Kolumbia nemzeti sportja a tejo. A játék lényege, a fémkorongot eldobva el kell találni egy lőporos területet, ami kisebb robbanást idéz elő
8
Bogotában található a világ egyik legnagyobb kerékpárútrendszere
9
Kolumbia második a legtöbb államünneppel rendelkező országok sorában
10
2012-ben Kolumbia kapta a „világ legboldogabb országa” címet
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?