Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Portugália

Akciós repülőjegyek Portugáliába

Érdekességek: Portugália

Aki egyszer ellátogat Portugáliába, az egész biztosan beleszeret az országba. Ezt bizonyítja a világ minden tájáról érkező turisták száma is. Tengerpart, akár a képeslapokon, lélegzetelállító barlangok, természeti rezervátumok és a kiváló portugál konyha – mindez egy helyen, Portugáliában vár.

Lisszabon, Porto, Madeira, az Azori-szigetek. Portugália végtelenül sokszínű, hazánkból is könnyen és gyorsan megközelíthető. Ha nem szeretnéd hektikus üdülőközpontokban vagy a strandon lebzselve tölteni a nyaralásodat, Portugália a neked való hely. Vakációzz aktívan, fedezd fel Portugáliát!

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Portugáliába az alacsony költségvetésű Ryanair, Wizz Air, Lauda, Eurowings, illetve a hagyományos TAP Air Portugal légitársaságokkal. A repülőút megközelítőleg három óráig tart.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Portugáliában

Lisszabon

Lisszabont felszabadultság és a régi idők bája lengi körül, semmilyen más fővároshoz nem hasonlítható. A hét hegyre épült város méltóságteljesen magasodik a nyugodt Tejo folyó fölé, míg utcáit vidám zajjal töltik meg a sárga villamosok.

A királyi paloták és az előkelő sétányok közvetlen közelében poros könyvesboltok és romos kis kávézók találhatóak – ez adja a város egyedülálló varázsát. Sok utca falát díszítik graffitik, amelyek éles kontrasztot alkotnak a tengert járó és az új világot felfedező dicső hősök szobraival.

A valamikori tengeri hatalom lenyűgöző történelme, az utcai művészek, a csodás portugál konyha és az éjszakai élet – Lisszabon feledhetetlen élményt nyújt a látogatók számára.

A város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Lisszabonba. A közvetlen járat három és fél óra hosszú. A magyarok leggyakrabban a Wizz Air, a TAP Air Portugal vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal repülnek Lisszabonba, a Lisbon Portela repülőtérre.

Porto

Máig rejtély, hogyan sikerült Portónak a turistaradar alatt maradnia, hiszen a világhírű portói bor hazája valódi „par excellence” úti cél.

A Douro folyó egyik oldalán színpompás házak, a másik oldalán pedig hamisítatlan portóit rejtő borraktárak találhatóak. Ha ez nem lenne elég, a folyót hidak szelik át, amelyek Európa legszebb építészeti remekművei.

Ha ehhez hozzáadjuk még a városban közlekedő régimódi villamosokat, a mennyei tenger gyümölcseit és a kék-fehér azulejos csempével díszített templomokat, nem csoda, hogy a Lonely Planet az ár-érték arányt tekintve a harmadik legjobb úti cél a világon.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Portóba. Közvetlen járattal a Wizz Air (Budapest), illetve a Czech Airlines (Prága) légitársaságokkal, egy átszállással pedig a TAP Portugal, a SWISS vagy a Lufthansa társaságokkal repülhet a Porto Nemzetközi Repülőtérre. A közvetlen járat 3 óra 35 perc hosszú.

Faro

„Európa legvégén” – így szól majd a válasz, ha megkérdezik, hol üdültél, miután ellátogattál a portugál Algarve régióba. Európa ezen végén, a régió legnagyobb városában, Faróban festői tengerpart, egész évben kellemes hőmérséklet és mennyei portugál ételek várnak.

Aki egyszer ellátogat Portugáliába, az egész biztosan beleszeret az országba. Ezt bizonyítja a világ minden tájáról érkező turisták száma is. Az egyik legnépszerűbb üdülőhely az ország legdélebbi régiója, Algarve.

Elég egy rövid, háromórás repülőút, s mire észbe kapnál, már a régió fővárosában találod magad. Ha nem kedveled a hektikus üdülőközpontokat vagy nem szeretnéd a strandon lebzselve tölteni a napot, Faróban a helyed. A hangulatos portugál város számos lehetőséget nyújt azok számára, akik szeretik aktívan tölteni az üdülésüket. A történelmi városközpontban, a téren és a kikötőben tett sétának is megvan a maga varázsa. Faro egyben kitűnő kiindulási pont, ha szeretnél ellátogatni a régió többi városába.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Faróba, azaz Algarve régióba. Kedvező áron repülhetsz az alacsony költségvetésű légitársaságokkal, mint a Ryanair, a Lauda, a Wizz Air vagy az Eurowings. A közvetlen járat megközelítőleg 3 óráig tart.

Ponta Delgada (Azori-szigetek)

Kedveled a szép, ugyanakkor kevésbé hagyományos helyeket? Szeretnéd elkerülni a turistaáradatod, mégsem akarod keresztül repülni a bolygót? A válasz: az Azori-szigetek. A helyiek az Atlanti-óceán Hawaii-szigeteként emlegetik.

Kilenc, Portugáliához tartozó szigetről van szó, 1300 kilométerre a szárazföldtől. A fekete homok, a sötét, vulkanikus szirtek, az Atlanti-óceán hullámaitól viharvert partok szerencsére nem csábítják a tömegeket, ezért ezen az egyedülálló helyen nem ismerik a tömegturizmus fogalmát.

Ha szeretsz túrázni, strandolni és megpihenni a nagyvárosok zajától, akkor az Azori-szigetek a neked való hely. Megfigyelheted a bálnákat, részt vehetsz egy kalandos hajókázáson, felkapaszkodhatsz a csodás vulkanikus hegyekre, felfedezheted a kanyonokat, szörfözhetsz és kipróbálhatsz minden létező vízisportot. Egy pillanatra meg is feledkezhetsz róla, hogy még mindig Európában vagy.

A legolcsóbban Budapestről, Prágából vagy Bécsből repülhetsz az Azori-szigetekre. Hazánkból nem indul közvetlen járat a szigetekre, de viszonylag kényelmesen repülhetsz egy átszállással Lisszabonban a TAP Air Portugal légitársaság járataival. A nemzetközi repülőtér Ponta Delgadában található.

További városok
Terceira (Azori-szigetek)

Az Atlanti-óceán Hawaii-szigetének is nevezik ezt a rejtélyekkel és kalandokkal teli szigetet. A bálnales, a vitorlázás, a búvárkodás, a turisztika és a kenuzás mind a hazaiak, mind a turisták körében népszerű elfoglaltság. Tökéletes hely a szörfözésre és minden vízisportra. Lóháton vagy kerékpáron is megcsodálhatod a csodás zöld tájat, a merészebbek pedig akár madártávlatból is gyönyörködhetnek a szigetben paragliding közben. Eltaláltad, az Azori-szigetekről van szó.

Hazánkból São Miguel (Ponta Delgada) és Terceira szigetek a legkönnyebben megközelíthetőek. Terceira csodás zöld szigete számtalan tavat, krátert és éles sziklaszirtet rejt. Ha nem is vagy az a megrögzött turista, a táj akkor is sétára csábít. Varázslatos kilátás lesz a jutalmad. A látnivalók csúcsa egyértelműen a vulkán belsejébe vezető túra.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Terceira szigetére. Kényelmesen utazhatsz a TAP Air Portugal légitársaság járataival egy átszállással Lisszabonban.

Madeira

Virágok szigete, örökzöld sziget, az Atlanti-óceán kertje vagy a tavasz szigete. Ezek a varázslatos portugál sziget, Madeira elnevezései, amely egész évben tökéletes választás. Kellemes éghajlat, csodás hegyi ösvények, tenger, mennyei ételek, bor és nyugodt atmoszféra vár.

Az izgalmas portugál kultúra, a pihentető légkör és a kiváló gasztronómia csak a kezdet. Az Atlanti-óceán zöld gyöngye azonnal elvarázsol csodás természeti képével. A természeti rezervátum a sziget nagy részét elfoglalja, a helyiek féltőn őrzik. Van is okuk rá. Madeira egész évben olyan, akár egy virágzó kert. Rengeteg lepke, denevér, hüllő és rovar él itt.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Madeirára, azaz Funchal repülőtérre. Az Austrian Airlines és a Smart Wings légitársaságok közvetlen járatokat indítanak a szigetre, de kényelmesen repülhetsz a TAP Portugal légitársasággal is, egy átszállással Lisszabonban.

Hasznos infók Portugáliáról

Úti okmányok Portugáliába

Ha Portugáliába utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled. Turisztikai céllal 3 hónapig tartózkodhatsz az ország területén anélkül, hogy be kéne jelentkezned a rendőrségen.

A portugáliai időjárás

Portugália úgyszólván Európa végén fekszik, azaz a nyugat-európai partvidéken. Az Atlanti-óceán mossa a partjait. Az ország különlegessége, hogy tökéletes hely egy tengerparti nyaralásra, és egy téli síkirándulásra egyaránt. Egész évben kellemes az éghajlat, s a hőmérséklet ritkán esik 15 ºC alá. A tenger vize ellenben hűvösebb a megszokottnál.

A portugáliai árak

A Portugáliában használatos pénznem az euró, bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban, illetve reptéren beválthatod a pénzed. Általánosságban véve Portugáliában drágább az élet, mint Magyarországon. Az alapvető élelmiszerek és az étkezés lényegesen többe kerül az országban.

Szállodát keresel Portugáliában? Már 6700 forintért (fő/éj) is találsz szállást. A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Az autóval való közlekedés a szűk utcácskák miatt igazi kihívás Portugáliában. Ha ennek ellenére úgy döntesz, kocsival járod be a környéket, érdemes a repülőtéren autót bérelned. Látogass el a népszerű Algarve régióba. Az autófoglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Mennyi az idő Portugáliában?

Portugália és Magyarország ideje közt egy óra az eltérés.

Repülési statisztikák Portugáliában

  • Nem szereted az átszállásokat? Berlin, Nürnberg, Budapest, Bécs, Varsó, Krakkó, Prága, Frankfurt városokból közvetlen járattal repülhetsz Portugáliába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Portugáliába mindössze 39,00 € volt?

  • Ha Portugáliába utazol, érdemes ellátogatnod Lisszabon, Porto, Funchal, Faro, Ponta Delgada városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 6 nemzetközi repülőtér található.

  • Wizz Air Hungary, Ryanair, Easyjet. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Portugáliába.

Látnivalók Portóban

10 érdekesség Portugáliáról

1
A világ egyik leghíresebb futballjátékosa, Cristiano Ronaldo a portugál Funchal városban született
2
A lisszaboni Vasco da Gama híd Európa leghosszabb hídja
3
Portugália az egyik legrégibb európai állam
4
A portugál partvidék 800 km hosszan húzódik, valódi szörfparadicsom
5
Összesen 230 millió ember beszél portugálul, s kilenc országban hivatalos nyelv
6
Portugália 92 ezer négyzetkilométeren terül el, emellett azonban mintegy 1,7 millió négyzetkilométernyi terület tartozik az országhoz a világ óceánjaiban
7
A világon előállított parafa több mint felét Portugáliában gyártják
8
Lisszabonban található a világ legrégibb könyvesboltja, a Bertrand bookstore
9
A világhírű Porto portói bor a Douro folyó völgyében készül, mely folyó keresztülszeli Porto városát
10
São Bento vonatállomás valaha bencés kolostor volt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?