Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Faro

Akciós repülőjegyek Faróba

Érdekességek: Faro

„Európa legvégén” – így szól majd a válasz, ha megkérdezik, hol üdültél, miután ellátogattál a portugál Algarve régióba. Európa ezen végén, a régió legnagyobb városában, Faróban festői tengerpart, egész évben kellemes hőmérséklet és mennyei portugál ételek várnak.

Aki egyszer ellátogat Portugáliába, az egész biztosan beleszeret az országba. Ezt bizonyítja a világ minden tájáról érkező turisták száma is. Az egyik legnépszerűbb üdülőhely az ország legdélebbi régiója, Algarve.

Elég egy rövid, háromórás repülőút, s mire észbe kapnál, már a régió fővárosában találod magad. Ha nem kedveled a hektikus üdülőközpontokat vagy nem szeretnéd a strandon lebzselve tölteni a napot, Faróban a helyed. A hangulatos portugál város számos lehetőséget nyújt azok számára, akik szeretik aktívan tölteni az üdülésüket. A történelmi városközpontban, a téren és a kikötőben tett sétának is megvan a maga varázsa. Faro egyben kitűnő kiindulási pont, ha szeretnél ellátogatni a régió többi városába.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Faróba, azaz Algarve régióba. Kedvező áron repülhetsz az alacsony költségvetésű légitársaságokkal, mint a Ryanair, a Lauda, a Wizz Air vagy az Eurowings. A közvetlen járat megközelítőleg 3 óráig tart.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Portugáliáról

Úti okmányok Portugáliába

Ha Portugáliába utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled. Turisztikai céllal 3 hónapig tartózkodhatsz az ország területén anélkül, hogy be kéne jelentkezned a rendőrségen.

A portugáliai időjárás

Portugália úgyszólván Európa végén fekszik, azaz a nyugat-európai partvidéken. Az Atlanti-óceán mossa a partjait. Az ország különlegessége, hogy tökéletes hely egy tengerparti nyaralásra, és egy téli síkirándulásra egyaránt. Egész évben kellemes az éghajlat, s a hőmérséklet ritkán esik 15 ºC alá. A tenger vize ellenben hűvösebb a megszokottnál.

A portugáliai árak

A Portugáliában használatos pénznem az euró, bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban, illetve reptéren beválthatod a pénzed. Általánosságban véve Portugáliában drágább az élet, mint Magyarországon. Az alapvető élelmiszerek és az étkezés lényegesen többe kerül az országban.

Szállodát keresel Portugáliában? Már 6700 forintért (fő/éj) is találsz szállást. A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Az autóval való közlekedés a szűk utcácskák miatt igazi kihívás Portugáliában. Ha ennek ellenére úgy döntesz, kocsival járod be a környéket, érdemes a repülőtéren autót bérelned. Látogass el a népszerű Algarve régióba. Az autófoglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Mennyi az idő Portugáliában?

Portugália és Magyarország ideje közt egy óra az eltérés.

Repülési érdekességek Faróban

  • Nem szereted az átszállásokat? Nürnberg, Berlin, Varsó városokból közvetlen járattal repülhetsz Faróba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Faróba mindössze 39,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Faróban?

10 érdekesség Portugáliáról

1
A világ egyik leghíresebb futballjátékosa, Cristiano Ronaldo a portugál Funchal városban született
2
A lisszaboni Vasco da Gama híd Európa leghosszabb hídja
3
Portugália az egyik legrégibb európai állam
4
A portugál partvidék 800 km hosszan húzódik, valódi szörfparadicsom
5
Összesen 230 millió ember beszél portugálul, s kilenc országban hivatalos nyelv
6
Portugália 92 ezer négyzetkilométeren terül el, emellett azonban mintegy 1,7 millió négyzetkilométernyi terület tartozik az országhoz a világ óceánjaiban
7
A világon előállított parafa több mint felét Portugáliában gyártják
8
Lisszabonban található a világ legrégibb könyvesboltja, a Bertrand bookstore
9
A világhírű Porto portói bor a Douro folyó völgyében készül, mely folyó keresztülszeli Porto városát
10
São Bento vonatállomás valaha bencés kolostor volt
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?