Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ponta Delgada (Azori-szigetek)

Akciós repülőjegyek Ponta Delgadába

Érdekességek: Ponta Delgada

Kedveled a szép, ugyanakkor kevésbé hagyományos helyeket? Szeretnéd elkerülni a turistaáradatod, mégsem akarod keresztül repülni a bolygót? A válasz: az Azori-szigetek. A helyiek az Atlanti-óceán Hawaii-szigeteként emlegetik.

Kilenc, Portugáliához tartozó szigetről van szó, 1300 kilométerre a szárazföldtől. A fekete homok, a sötét, vulkanikus szirtek, az Atlanti-óceán hullámaitól viharvert partok szerencsére nem csábítják a tömegeket, ezért ezen az egyedülálló helyen nem ismerik a tömegturizmus fogalmát.

Ha szeretsz túrázni, strandolni és megpihenni a nagyvárosok zajától, akkor az Azori-szigetek a neked való hely. Megfigyelheted a bálnákat, részt vehetsz egy kalandos hajókázáson, felkapaszkodhatsz a csodás vulkanikus hegyekre, felfedezheted a kanyonokat, szörfözhetsz és kipróbálhatsz minden létező vízisportot. Egy pillanatra meg is feledkezhetsz róla, hogy még mindig Európában vagy.

A legolcsóbban Budapestről, Prágából vagy Bécsből repülhetsz az Azori-szigetekre. Hazánkból nem indul közvetlen járat a szigetekre, de viszonylag kényelmesen repülhetsz egy átszállással Lisszabonban a TAP Air Portugal légitársaság járataival. A nemzetközi repülőtér Ponta Delgadában található.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók az Azori-szigetekről

Úti okmányok Portugáliába

Ha Portugáliába utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled. Turisztikai céllal 3 hónapig tartózkodhatsz az ország területén anélkül, hogy be kéne jelentkezned a rendőrségen.

Az Azori-szigetek időjárása

Portugália a nyugat-európai partvidéken fekszik, az Atlanti-óceán mossa a partjait. Egész évben tökéletes hely egy tengerparti nyaralásra. Portugália partvidékén mediterrán az éghajlat, jellemzően meleg a nyár. Extrém forróságra nem kell számítani, ugyanis az Atlanti-óceán felől érkező szél enyhíti a hőséget. A tél enyhe, gyakori a csapadék. Az időjárást nagy mértékben befolyásolja a Golf-áramlat, az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger közelsége.

Az Azori-szigeteken a szubtrópusi égövben fekszenek, s mérsékelt, kellemes, párás az éghajlatuk. Az időjárás stabil és tavaszi jellegű, a nappali hőmérséklet 20 ºC körül mozog, ezért kiérdemelte az „örök tavasz szigete” elnevezést.

Az Azori-szigetek árai

A szigeteken használatos pénznem az euró, bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban, illetve reptéren beválthatod a pénzed. Szállodát keresel Ponta Delgadában? Már 6700 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a környéket, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. Az autófoglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Mennyi az idő az Azori-szigeteken?

Az Azori-szigetek és Magyarország ideje közt két óra az eltérés.

Repülési érdekességek Ponta Delgadában

  • Nem szereted az átszállásokat? Frankfurt városokból közvetlen járattal repülhetsz Ponta Delgadába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Ponta Delgadába mindössze 184,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni az Azori-szigeteken?

10 érdekesség az Azori-szigetekről

1
A vulkanikus eredetű szigetek a Közép-Atlanti-hátság részei, amely a Föld leghosszabb vízfelszín alatti hegysége az Atlanti-óceánban
2
A szigeteken megtalálható szinte minden élőlényt a portugálok hoztak be
3
Az Azori-szigetek a legkiválóbb hely az egész világon a delfinek és a bálnák megfigyelésére
4
Az Azori-szigeteknek van elnöke és fővárosa is, ám hivatalosan Portugáliához tartoznak
5
A Monte Palace hotel 88 szobával, étteremmel, éjszakai szórakozóhellyel, fodrászattal, illetve saját bankkal rendelkezik, ugyanakkor már 1989 óta nem fogadott szállóvendégeket. Egy lepusztult látványosság
6
Az Azori-szigetek az Európai Unió ún. legtávolabbi régiói közé tartoznak
7
A Föld hőjét a cozido nas valdeiras táplálék előállítására használják fel. Ez néhány zöldség- és húsfajta keveréke, amelyet a geotermális energia segítségével közel 7 órán át főznek
8
Az Azori-szigetek kilenc fő szigete hivatalos elnevezése mellett egy színes becenévvel is büszkélkedhet
9
Az Azori-szigeteken található Európa legrégebbi és valójában egyetlen teaültetvénye
10
A Sete Cidades vulkán az egyik legszebb természeti képződmény az Azori-szigeteken. Ez a térség legaktívabb tűzhányója, amelynek tetejét egy 5 kilométer széles kaldera alkotja, több mint 500 méter magas oldalfalakkal
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?