Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Marseille

Akciós repülőjegyek

Marseille

Imádod a nyarat és Franciaországot? Akkor irány a napsütötte Marseille! A nyarak forróak, így akár szeptember és október környékén is nyaralhatsz a francia városban, amikor a hőmérséklet eléri a 20 °C-ot is, és napsütésben sem szenvedsz hiányt.

Marseille valójában Franciaország legnaposabb városa. Ha szeretnéd jobban megismerni, akkor érdemes gyalog bejárnod a várost. Marseille-t ellepik a műemlékek, lépten-nyomon beléjük „botlasz”. Látogass el Vieux Portba, tehát a régi kikötőbe, amely a kis öbölnél fekszik, amelyet számtalan étterem vesz körül. Válogathatsz a tengeri különlegességek, a szaftos steakek, az de akár indiai vagy vietnami konyha remekei közül.

A városban van néhány strand, ezért érdemes magaddal vinned a fürdőruhádat is a városnézésre. Ha pedig megéhezel, térj be az egyik étterembe, és kóstold meg a helyi különlegességet, a bouillabaisse-t, egy hagyományos provance-i hallevest, amely a kikötőváros specialitása, desszertként pedig jöhet a vaníliás Crème brûlée.

Marseille nem annyira népszerű a turisták körében, mint Párizs vagy Nizza, mégis számos meglepetést tartogat a látogatók számára. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a francia városba. Egyetlen közeli repülőtérről sem indul közvetlen járat Marseille-be. Egy átszállással repülhetsz az Iberia, az Easyjet, a Lufthansa, az Austrian Airlines vagy az Air France légitársaságokkal.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók Marseille-ről

Úti okmányok Franciaországba

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége útlevélre, sem vízumra, elég, ha van még legalább 6 hónapig érvényes személyi igazolványa. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

A marseille-i időjárás

A nyár forró és rövid. A tél mérsékelt, helyenként csapadékos. A hőmérséklet egész évben 5–28 °C között mozog. Ritkán esik 2 °C alá, s hasonlóan ritkán emelkedik 30 °C fölé. Az év legmelegebb időszaka júniustól szeptemberig tart, a legforróbb hónap az augusztus, 28-29 °C átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Marseille-be utazni? A városban egész évben kellemes az idő, tehát bármikor látogatható. Ha úgy döntesz, nyáron érkezel, készülj fel a nagyobb turistaáradatra. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, ugyanakkor élvezni akarod a szép időt, utazz március-április vagy szeptember-október környékén.

A marseille-i árak

A Franciaországban használatos pénznem az euró. Bármelyik pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Marseille-ben? Minél közelebb a parthoz, annál magasabbak lesznek az árak. A parttól távolabb eső helyeken akár 6500 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

A városban problémás lehet a vezetés a gyakori forgalmi dugók és a parkolóhelyek hiánya miatt. Ha ennek ellenére úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

A repülőtér a városon kívül fekszik, de a shuttle buszra szállva gond nélkül bejuthatsz a városba. A jegy ára 2600 Ft, s mindössze 15 perc alatt a belvárosba juthatsz. A városban egyszerű a közlekedés, utazhatsz autóbusszal, villamossal vagy metróval is.

Védőoltások a franciaországi utazás előtt

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége védőoltásokra. A fertőzés veszélye ebben az államban minimális. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Marseille-ben?

Marseille ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Mit érdemes megnézni Marseille-ben?

10 érdekesség Franciaországról

1
A hagyományos skót szoknya, azaz a kilt eredetileg francia viselet volt. A francia pásztorok találták fel, a szoknya ugyanis megkönnyítette számukra a mocsáron való átkelést
2
A franciák imádják a sajtokat. A helyi boltokban elképesztő módon 1000 sajtfajta közül válogathatsz
3
Egész Párizsban mindössze egyetlen STOP tábla található
4
A franciák fejenként 500 csigát fogyasztanak el egy évben. A csigák mellett a békacomb és a lóhús is a francia „ínyencségek” közé tartozik
5
Párizs valaha római város volt, s a Lutetia nevet viselte
6
Franciaországban minden ötödik ember depresszióval küzd. Ennek köszönhetően Franciaország a világ legdepressziósabb országa
7
A sajt és a bor elválaszthatatlan páros. Franciaország a világ egyik legnagyobb bortermelő országa. 17 bortermelő régióval büszkélkedhet
8
A Louvre tetején magasodó üvegpiramis a franciák csodálatát jelképezi az egyiptomiak és az óegyiptomi kultúra iránt
9
2012-ben Franciaország volt a világ leglátogatottabb országa. Összesen 83 millió turista látogatott el ide
10
Franciaországban legális házasságra lépni egy halott emberrel

Miért válassza a Pelikánt

Hasznos ez a cikk? (Nincs értékelve)