Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Nizza

Franciaország - COVID-19

Franciaország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Franciaország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Nicébe

Érdekességek: Nice

A város Cannes és Monaco között, Dél-Franciaország Provence tartományában fekszik. Az Azúr-part királyi ékköve többszáz éve csalogatja a művészeket és a látogatókat. Talán azért, mert az év 300 napján napos az idő, vagy azért, mert az egész part hihetetlenül zöld, és ragyog a napfényben.

Köves partok, kis dombok és nyugodt légkör. Nizzában elegyedik az óvilág gazdagsága a tengerparti üdülőhely pihentető atmoszférájával. Friss gyümölcsöket kínáló színpompás piacok, varázslatos óváros, lélegzetelállító építészeti remekművek és mennyei francia és olasz ételeket kínáló Michelin-csillagos éttermek. Ha pihenésre vagy más fajta nyaralásra Franciaországban vágyik, Nizza erre a tökéletes hely.

A város a magyarok körében is egyre népszerűbb. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, illetve Prágából repülhet Nizzába. Az Austrian Airlines és az Eurowings légitársaságok közvetlen járatokat indítanak a városba. A közvetlen járat 1 óra 40 perc hosszú.

A magyarok leggyakrabban az Air France, a Swiss International Air Lines, a KLM Dutch Airlines és az Alitalia légitársaságokkal repülnek Nizzába, a Nice Côte d'Azur repülőtérre.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Nizzáról

Úti okmányok Franciaországba

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége útlevélre, sem vízumra, elég, ha van még legalább 6 hónapig érvényes személyi igazolványa. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

A nizzai időjárás

Nizzában a nyarak rövidek és forróak, a telek pedig mérsékeltek és helyenként csapadékosak. A hőmérséklet év közben 5 °C és 28 °C között mozog, csak ritkán esik 2 °C alá vagy emelkedik 30 °C fölé.

A júniustól szeptemberig tartó időszak a legmelegebb, az augusztus pedig a legmelegebb hónap, amikor a hőmérséklet eléri a 28-29 °C-ot is. Mikor érdemes Nizzába látogatni? Egész évben kellemes, mediterrán éghajlat uralkodik a városban, így bármikor érkezhet. Ha úgy dönt, nyáron utazik, számítson a nagy turistaáradatra. Mindenképpen győződjön meg róla, hogy a szállodai szobája légkondicionált.

Ha szeretné elkerülni a turistaáradatot, a legjobb, ha március-április vagy szeptember-október környékén utazik, amikor még kellemes az idő.

A nizzai árak

A Nizzában használatos pénznem az euró. Bármelyik pénzváltóban beválthatja.

Szállást keres Nizzában? Minél közelebb a strandhoz, annál magasabbak az árak. A strandtól távolabb eső helyeken már 6000 forintért is találhat szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A népszerű Lignes d’Azur buszjáratok összekötik a város nagy részét. A menetjegy ára 500 Ft, a napijegy ára pedig 1500 Ft. Az autóbuszok többsége reggel 6:00-tól este 19:00-ig közlekedik. Az éjszakai járatok (Noctambus) a kijelölt vonalakon 21:00-tól hajnali 2:00-ig, óránként közlekednek.

Az autóval való közlekedést nehezítik a forgalmi dugók és a parkolóhelyek hiánya. Ha ennek ellenére úgy dönt, mégis kocsival szeretné bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren autót bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán.

Védőoltások a franciaországi utazás előtt

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége védőoltásokra. A fertőzés veszélye ebben az államban minimális. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Nizzában?

Nizza ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Niceben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Nicébe mindössze 34,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Nizzában

10 érdekesség Nizzáról

1
Nizza 1860-ig Olaszország része volt, ezután csatolták Franciaországhoz. A városban még ma is hallani olasz beszédet, s olasz éttermekből sincs hiány
2
Nizza a francia riviéra központja, s Franciaország 5. legnagyobb városa1543-ban a várost hatalmas túlerővel támadták meg a török hordák. Az egyhónapos ostrom során a nők is harcoltak. A mosónő, Catherine Ségurane-nak sikerült megszereznie az ellenség zászlaját, majd fenekét az ellenség felé mutatva jelképesen vécépapírként használta azok zászlaját. Ez a gesztus olyannyira megzavarta az ellenséges sereg morálját, hogy az megadta magát és elvonult
3
A legnépszerűbb bor Nizzában a rosé. Az emberek ezt rendelik a leggyakrabban az éttermekben, tökéletes választás a tenger gyümölcseihez és a salátákhoz
4
Nizzában található a legtöbb múzeum egész Franciaországban, pontosan 33 van belőlük
5
Nizzában számos géniusz alkotott, többek között a festő Henri Matisse, az író F. Scott Fitzgerald, a filozófus Friedrich Nietzsche vagy a virtuóz Paganini
6
A várost i. e. 4. században alapították a görögök, s Niké istennő győzelmének tiszteletére nevezték el Nizzának
7
Nizza a francia riviéra központja, s Franciaország 5. legnagyobb városa
8
1860-ban Sir Thomas Coventry kérvényezte a városi tanácstól, hogy ágyúlövéssel jelezhesse a delet, emlékeztetve ezzel feleségét az ebédidőre. A hóbortból hagyomány lett, s Nizzában máig megőrizték ezt a szokást
9
A középkorban kiadtak egy rendeletet, melynek értelmében a zsidóknak egy utcában kellett élniük, amit éjszakára bezártak. Nizza lakossága azonban segített a zsidóknak kiépíteni a rejtett, földalatti járatokat, amelyeken keresztül közlekedhettek
10
A második világháború idején Nizzát elfoglalták az olaszok, majd a németek, akik titkos alagutakat építettek ki kis tengeralattjáró-bázisok létrehozása céljából, ahol a fegyvereket tárolhatták
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?