Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Egyesült Arab Emírségek

Akciós repülőjegyek Egyesült Arab Emírségekbe

Érdekességek: Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek – Dubaj, Abu Dhabi, Rász el-Haima, Sardzsa és Fudzsejra – a magyar utazók kedvenc úti céljai közé tartoznak. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából, Pozsonyból vagy Kassáról repülhetsz és nyaralhatsz az Egyesült Arab Emírségekben. A közvetlen járat megközelítőleg öt és fél órás. A magyarok legszívesebben az Emirates, a Turkish Airlines, a Royal Jordanian, a Smartwings, illetve a flydubai és a Wizzair alacsony költségvetésű légitársaságokkal repülnek az Emírségekbe.

A dubaji nemzetközi repülőtér a város közvetlen közelében található, de a kissé távolabbi, Al Maktoum nemzetközi repülőtér is igénybe vehető, ez mintegy 50 kilométerre van a belvárostól.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Egyesült Arab Emírségekbe

Dubaj

Dubai. A város említésére lelki szemeink előtt megjelennek az égbetörő felhőkarcolók, a trópusi táj, a luxus szállodák és boltok. Dubaiban egyszerűen lehetetlen unatkozni. Dubai egy tökéletes üdülőhely fiatalok és családok számára egyaránt.

Ha attól tart, hogy a hatalmas épületek árnyékában nem élvezheti a várost, akkor nagyot téved. Látogasson el a csodaszép Jumeirah partra, vagy síeljen a bevásárlóközpont behavazott lejtőjén, míg odakint tombol a hőség. Ne vesztegesse idejét, járja be a helyi arany- és fűszerpiacot, vagy válogasson a Dubai Mall bevásárlóközpont boltjai közül.

Gyönyörködjön Dubai városában és a Perzsa-öbölben madártávlatból, a Burj Khalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolójának tetejéről. Ha szeretné megismerni Dubaj hagyományos oldalát, ne hagyja ki a hajókázást a Dubai Creek patakon.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbb repjegyek Dubaiba Budapestről, Bécsből, Pozsonyból és Prágából találhatóak. A közvetlen járat Dubaiba 5 és fél óra hosszú. A magyarok leggyakrabban az Emirates és a Royal Jordanian légitársaságokkal repülnek Dubaiba, de szívesen repülnek az emirátosokba a fapados flydubai és a Wizzair járataival is.

Dubai nemzetközi repülőtere a város közvetlen közelében található, s könnyen megközelíthető. A másik nemzetközi reptér, Al Maktoum a várostól 50 kilométerre helyezkedik el.

Abu Dhabi

Dubajban már jártál, és szeretnéd megismerni a Perzsa-öböl egy újabb szépségét? Íme az ajánlatunk: Abu Dhabi (avagy Abu Dzabi). A városban a legnagyobb kézzel szőtt szőnyeg, a világ leggyorsabb hullámvasútja, illetve a világlegmodernebb épületei várnak. Mégpedig a sivatag kellős közepén. Érezhető, hogy a város nem szűkölködik anyagi javakban. Ha szeretnéd megismerni a Közel-Kelet kultúráját, Abu Dhabinál jobbat keresve sem találsz.

A leggazdagabb emírség mindössze néhány kilométerre található Dubajtól. A gigantikus Dubajjal ellentétben Abú Dhabí sokkal nyugodtabb és megfizethetőbb hely.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Kassáról repülhetsz Abu Dhabiba. Közvetlen járat nem indul hazánkból. Ugyanakkor egy átszállással kényelmesen utazhatsz a Turkish Airlines, a Pegasus, az Etihad Airways, az EgyptAir, a KLM, az Air France vagy a British Airways légitársaságokkal.

Rász el-Haima

Dubajtól mindössze egy órányira található Rász el-Haima, a legészakibb emírség az Egyesült Arab Emírségekben. Tökéletes hely azok számára, akik felejthetetlen, egzotikus nyaralásra vágynak, ugyanakkor nem igénylik Dubaj vagy Abu Dhabi városok forgatagát.

Rász el-Haima arany homokkal borított, csodás tengerparttal, kristálytiszta tengerrel, illetve több kilométer hosszú sivatagokkal és dűnékkel büszkélkedhet. Nyugodt üdülést, kiváló szállodai és éttermi szolgáltatásokat kínál a látogatóknak.

Rász el-Haima egyik legnagyobb látványosságai a Dhayah erődben található Nemzeti múzeum, a Khatt Springs fürdő, az Adzsária hegyei és a Saqr vidámpark. Érdekesség, hogy Rász el-Haima a legtermékenyebb emírség.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Pozsonyból repülhetsz Rász el-Haimába. A legideálisabb, ha a Dubajba, illetve Sardzsába közlekedő járatokkal érkezel. Az Air Arabia közvetlen járatot indít Prágából Sardzsa emírségbe, a repülőút hat óráig tart. Egy átszállással kényelmesen repülhetsz Sardzsába a Turkish Airlines, az EgyptAir és az Austrian Airlines légitársaságokkal, vagy Dubajba a flydubai, az Emirates, a Royal Jordanian vagy a Smartwings légitársaságokkal.

Sharjah (Sardzsa)

Sardzsa, avagy Sharjah a harmadik legnagyobb emírség. 1,1 millió lakosa van, s a megalomán Dubaj szomszédságában helyezkedik el. Ez a csodálatos város évek óta él a világhírű Dubaj árnyékában.

Míg a többi emírségnek egy partja van, Sardzsa két tengerparttal büszkélkedhet – a Perzsa-öbölben és az Ománi-öbölben. Az arab világ kulturális központja Sardzsa város, az azonos nevű emírség fővárosa, amely számos, izgalmas múzeummal várja a látogatókat.

Ugyanakkor Sardzsát tartják a legkonzervatívabb és legszigorúbb emírségnek. A 2001-ben elfogadott helyi törvény előírja, mit viselhetünk és mit nem. A törvény mind a helyiekre, mind a turistákra vonatkozik, s szigorúan ellenőrzik az emberek ruházatát. A férfiak számára tiltott a rövidnadrág viselete nyilvános helyen, középületekben, de a bevásárlóközpontokban is, emellett a ruházatuknak takarnia kell a vállat és a hasat is. A szállodák és üdülőközpontok többsége kivételt képez a szabály alól.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Sardzsába. Az Air Arabia közvetlen járatot indít Prágából az emírségbe, a repülőút megközelítőleg 6 órás. Egy átszállással is kényelmesen repülhetsz a Turkish Airlines, az EgyptAir és az Austrian Airlines légitársaságokkal.

További városok
Fudzsejra

Az azonos nevű emírség fővárosa, Fudzsejra (Fujairah) egy modern ipari város, amely az Egyesült Arab Emírségek keleti partjának központja.

Az emírségeket a Hadzsar-hegység csúcsai választják el az ország többi részétől, s bár a várost főként felhőkarcolók és irodaházak borítják, számos történelmi műemléket rejt. Az egyik legszebb az azonos nevű városka mellett fekvő Al-Badiyah mecset, amely mintegy 40 kilométerre, Fudzsejrától északra található. Ez az ország legrégibb mecsete.

Az emírséget gyakran „Keleti part”-ként is emlegetik, mivel az egész keleti országrészt elfoglalja. Az egyik oldalon az Ománi-öböl mossa a partját, a másik oldalon pedig a tengerbe nyúló Hadzsar-hegység veszi körül.

Fudzsejra igyekszik minden turista igényét kielégíteni. Akik nyugodt vakációra vágynak, megpihenhetnek a fehér, homokos parton és a türkizkék tengerben, akik pedig aktívan szeretnek nyaralni, búvárkodhatnak a tengerben, túrázhatnak a hegyekben vagy felfedezhetik a város titkait, megismerhetik annak történelmét.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából vagy Pozsonyból repülhetsz Fudzsejrába. A legideálisabb, ha a Dubajba, illetve Sardzsába közlekedő járatokkal érkezel. Az Air Arabia közvetlen járatot indít Prágából Sardzsa emírségbe, a repülőút hat óráig tart. Egy átszállással kényelmesen repülhetsz Sardzsába a Turkish Airlines, az EgyptAir és az Austrian Airlines légitársaságokkal, vagy Dubajba a flydubai, az Emirates, a Royal Jordanian vagy a Smartwings légitársaságokkal.

Hasznos infók az Egyesült Arab Emírségekről

Vízum az Egyesült Arab Emírségekbe

Ha az Egyesült Arab Emírségekbe utazol, csak az útleveledre lesz szükség. Az útleveled elvárt érvényességi ideje minimum 6 hónap a beutazás időpontjától számítva. Ha 90 napnál nem tartózkodsz többet az ország területén, akkor nincs szükséged vízumra.

Az Egyesült Arab Emírségek időjárása

Az Egyesült Arab Emírségekben jellemzően forró az éghajlat, mérsékelt, szinte meleg téllel és forró nyárral, illetve magas páratartalommal. A nyári forróság áprilistól novemberig tart, a hőmérséklet 30 ºC felett mozog, júniustól szeptemberig pedig akár 40 ºC fölé is kúszhat a hőmérséklet. A hőmérséklet emelkedésével a levegő páratartalma is növekszik. Csapadékra csak elvétve lehet számítani. Évente mindössze 100 mm eső esik.

Az Egyesült Arab Emírségek árai

Az Emírségekben használatos pénznem a dirham. Akár a helyszínen is beválthatod a pénzed.

Olcsó szállást keresel az Egyesült Arab Emírségekben? A szállások árait és a belvárostól való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhatsz.

A városi tömegközlekedés kiválóan működik, gyorsvonattal a város legtávolabbi zugaiba is eljuthatsz. A taxi és az Uber is közkedvelt közlekedési eszközök. Egy jó tanács: érdemes előre megállapodni a fuvardíjban.

Ha szeretnéd autóval felfedezni Dubaj, Abú Dhabí környékét és az Emirátusokat, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A foglalást elintézheted a Pelikán közvetítésével is.

Védőoltások az Egyesült Arab Emírségekbe való utazás előtt

Turistalátogatás esetén nincs szükség védőoltások beadására. Utazás előtt érdemes utazási biztosítást kötnöd, ugyanis, ha egészségügyi ellátásra szorulnál, mélyen a pénztárcádba kell majd nyúlnod.

A lehetséges egészségügyi veszélyekről konzultálj kezelőorvosoddal vagy informálódj az országos epidemiológiai központban.

Mennyi az idő az Egyesült Arab Emírségekben?

Két óra az időeltérés az Emírségek és Magyarország közt.

Repülési statisztikák Egyesült Arab Emírségekbe

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest, Prága, Pozsony, Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Egyesült Arab Emírségekbe.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Egyesült Arab Emírségekbe mindössze 197,00 € volt?

  • Ha Egyesült Arab Emírségekbe utazol, érdemes ellátogatnod Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah, Sharjah, Zjf városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

  • Flydubai, Czech Airlines, Smartwings. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Egyesült Arab Emírségekbe.

Mit érdemes megnézni az Emírségekben?

10 érdekesség az Egyesült Arab Emírségekről

1
A világ hatodik leggazdagabb országa hét emírségből áll: Abú Dhabí, Dubaj, Sardzsa, Umm al- Kuvajn, Fudzsejra, Adzsmán és Rász el-Haima
2
A világ legnagyobb bevásárlóközpontja a The Dubai Mall
3
A világ legnagyobb épülete az Emírségekben található, ez a Burj Khalifa. 828 méter magas, összesem 1,5 milliárd dollárba került az építése
4
A dubaji kormány fizet a fogyásért. Minden egyes leadott kilóért 2 gramm aranyat ad az embereknek
5
Az egész világon mindössze 15 arany-automata van, ebből 3 az Emírségekben
6
Az Emírségek minden polgára számára ingyenes az orvosi ellátás és az oktatás – beleértve a főiskolai tanulmányokat is
7
1991-ben még csak 1 felhőkarcoló állt Dubajban, ma már több mint 400-ra nőtt ez a szám
8
A helyi lakosok mindössze a 20%-át teszik ki az Emírségek populációjának
9
A munkanélküliség az Emírségekben elhanyagolható mértékű. Az emberek többségének van állása, esetleg az állami szférában, illetve a bíróságon dolgozik, vagy tagja valamely gazdasági vagy pénzügyi szervezetnek
10
A dubaji rendőrség olyan járművekkel büszkélkedhet, mint a Lamborghini, a Ferrari vagy a Bentley, ezek azonban csak reprezentációs célokat szolgálnak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?