Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Dubai

Akciós repülőjegyek Dubaiba

Érdekességek: Dubai

Dubai. A város említésére lelki szemeink előtt megjelennek az égbetörő felhőkarcolók, a trópusi táj, a luxus szállodák és boltok. Dubaiban egyszerűen lehetetlen unatkozni. Dubai egy tökéletes üdülőhely fiatalok és családok számára egyaránt.

Ha attól tart, hogy a hatalmas épületek árnyékában nem élvezheti a várost, akkor nagyot téved. Látogasson el a csodaszép Jumeirah partra, vagy síeljen a bevásárlóközpont behavazott lejtőjén, míg odakint tombol a hőség. Ne vesztegesse idejét, járja be a helyi arany- és fűszerpiacot, vagy válogasson a Dubai Mall bevásárlóközpont boltjai közül.

Gyönyörködjön Dubai városában és a Perzsa-öbölben madártávlatból, a Burj Khalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolójának tetejéről. Ha szeretné megismerni Dubaj hagyományos oldalát, ne hagyja ki a hajókázást a Dubai Creek patakon.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbb repjegyek Dubaiba Budapestről, Bécsből, Pozsonyból és Prágából találhatóak. A közvetlen járat Dubaiba 5 és fél óra hosszú. A magyarok leggyakrabban az Emirates és a Royal Jordanian légitársaságokkal repülnek Dubaiba, de szívesen repülnek az emirátosokba a fapados flydubai és a Wizzair járataival is.

Dubai nemzetközi repülőtere a város közvetlen közelében található, s könnyen megközelíthető. A másik nemzetközi reptér, Al Maktoum a várostól 50 kilométerre helyezkedik el.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Dubajról

Vízum Dubajba

Ha az Egyesült Arab Emírségekbe utazik, az útlevelének a beutazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A beutazáshoz nincs szüksége vízumra, ha fél éven belül nem szándékozik 90 napnál többet tölteni az országban.

A dubaji időjárás

Dubajban nagyon meleg az éghajlat, mérsékelt, szinte meleg téllel, forró nyárral és magas páratartalommal. A forró nyár áprilistól novemberig tart, ilyenkor az átlaghőmérséklet 30 ºC, júniustól szeptemberig azonban akár 40 ºC fölé is emelkedhet a hőmérséklet. A hőséggel velejárója a levegő magas páratartalma. Nagyon ritkán esik az eső, évente mindössze 100 mm az átlag csapadékmennyiség.

A dubaji árak

A Dubajban használatos pénznem a dirham. Gond nélkül beválthatja a hazai és a helyi pénzváltókban.

Olcsó szállást keres Dubajban? A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán.

Amennyiben profikra bízná az utazás megszervezését, a Pelikan.hu oldalán dubaji utazásokat is foglalhat.

A dubaji városi tömegközlekedés kiváló, gyorsvonattal eljuthat a város legtávolabbi pontjaiba is. A taxi és az Uber szolgáltatások is népszerűek a turisták körében. Indulás előtt mindig egyezzen meg az árban a sofőrrel.

Ha szeretné négy keréken bejárni Dubajt vagy az Arab Emírségeket, bátran foglaljon autót a Pelikán oldalán.

Védőoltások a dubaji utazás előtt

Ha az Egyesült Arab Emírségekbe utazik, nem kötelező a védőoltások beadása. Utazás előtt érdemes egészségügyi biztosítást kötnie. A lehetséges egészségügyi veszélyekről konzultáljon kezelőorvosával, vagy érdeklődjön az Országos Epidemiológia Központban.

Hány óra van Dubajban?

Dubajban két órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Dubaiban

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest, Prága, Pozsony, Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Dubaiba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Dubaiba mindössze 197,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Dubaiba: Flydubai, Czech Airlines, Smartwings.

Dubaj látnivalói

10 érdekesség Dubajról

1
A helyiek mindössze a lakosság 20 %-át teszik ki
2
A járművek rendszámtáblája a kocsi tulajdonosának presztízsétől és státuszától függ. Az egyjegyű számok a legrangosabbak, a kétjegyűek már kevésbé, és így tovább
3
Dubaji tartózkodása alatt lehetősége lesz megkóstolni a tevetejből készült termékeket – csokoládét, illetve tevetejes kávét
4
A dubaji rendőrség olyan luxus járművekkel közlekedik, mint a Lamborghini, Ferrari vagy a Bentley, nem annyira a bűnözők üldözése, mintsem a rendőrség népszerűsítése céljából
5
A dubaji metró tökéletesen összeköti a város egyes pontjait. A vonatszerelvények önműködőek. Vigyázat, a szerelvényen tilos az étel- és italfogyasztás, a rágózásért pénzbírságot is kaphat
6
A dubaji kormány fizet lakosainak a fogyásért. Minden egyes leadott kilogrammért két gramm arany jár
7
Kellemesen érzi magát Dubajban? Az Arab Emírségek egyedülálló intézménnyel büszkélkedhet. A Boldogságügyi Minisztérium feladata az életszínvonal állandó ellenőrzése és javítása
8
1991-ben még csak egy felhőkarcoló állt Dubajban, ma már több mint 400-zal büszkélkedhet a város, és számos újabb épülőben van
9
Dubaj bevételének háromnegyede fő repülőterének köszönhető
10
A világ daruinak negyede Dubajban van használatban
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?