Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Berlin

Akciós repülőjegyek

Berlin

Úgy tartják, Berlin a legzöldebb európai nagyváros. Németország szíve a Spree folyó partján terül el, amit Velencéhez hasonlóan számos híd szel át.

A kontrasztok városa vonzza a történelem szerelmeseit és a szórakozni vágyókat. Az East Side Galleryben a berlini fal romjai a hidegháborút idézik.

Éjszaka hangos zene áramlik a közeli iparépületekből, ahol vad partik zajlanak.

Berlinnek két arca van: a történelmi épületek és a Múzeum-sziget, valamint a trendi Kreuzberg- és a Friedrichshain-negyedek, ahol organikus kávét szürcsölgetnek az emberek.Ehhez hozzáadódik a hipszter-őrület és a fűszeres egzotikum, ami körüllengi a virágzó török negyedet, Neuköllnt. Más szóval, Berlinben sosem unatkozik az ember.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről (Ryanair, Wizz Air) és Bécsből (Easyjet) repülhet Berlinbe, a Berlin Schönefeld repülőtérre. Az Air Berlin légitársaság fő repülőtere a Berlin Tegel Airport. A repülőút 2 óra 15 perc hosszú.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók Berlinről

Úti okmányok Németországba

Németország az Európai Unió tagállama, így nincs szüksége vízumra, elég, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezik. Ha 3 hónapnál kevesebb időt tölt az országban, nem kell bejelentkeznie a rendőrségen.

A berlini időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C-os átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január -1 °C-kal.

Mikor érdemes Berlinbe utazni? A német főváros egész évben tárt karokkal várja a látogatókat. Turisztikai szempontból a legforgalmasabb hónapok a július és az augusztus. Nyáron záporokra lehet számítani. Április-május és szeptember-október környékén hűvösebb az idő (9-15 °C), viszont kevesebb a csapadék.

A berlini árak

A Berlinben használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy németországi pénzváltóban beválthatja a forintot.

Szállást keres Berlinben? Már 25-30 euróért (6000-9000 Ft/éj) is találhat szállodát. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőriheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat. Ha kedvezményes áron szeretne Berlinben kirándulni, tekintse meg a Pelikán aktuális kínálatát.

Berlinben nagyon jó a tömegközlekedési hálózat. A városban metró (U-bahn), vonatok (S-bahn), villamosok, autóbuszok és kompok közlekednek a Kladow–Wannsee szakaszon. A városi tömegközlekedést a BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) társaság biztosítja.

A város kiterjedt területe miatt mindenképpen igénybe kell vennie a tömegközlekedési eszközöket. Felszállás előtt azonban ellenőrizze, a megfelelő zónában közlekedik-e a jármű, Berlin ugyanis 3 zónára oszlik: A, B és C zónára.

A C zóna a város 15 kilométeres körzetében terül el, s magába foglalja a Berlin Schönefeld repteret is. Jegyeket az alábbi párosításokban vásárolhat: AB, BC, ABC. A jegy ára zónafüggő. A városközpontban való közlekedéshez elég az AB zónás jegy. Ebben a zónában a napi jegy ára 7 euró.

Az autózás Berlinben – más nagyvárosokhoz képest – egyszerű. Ha autóval szeretné bejárni a város környékét, érdemes a reptéren kocsit bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Hány óra van Berlinben?

Berlin ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Látnivalók Berlinben

10 érdekesség Berlinről

1
Berlinben több múzeum van, mint esős nap. Egy évben átlagosan 106 napot esik az eső, múzeumból viszont 180 is van.
2
1961-től a berlini fal két részre osztotta a várost: keletire és nyugatira. Sokan megpróbáltak átjutnia falon, legalább 138 ember életét vesztette a próbálkozás során. 1989-ben leomlott a fal és újra egyesült a város.
3
Berlin legnépszerűbb gyorsétele a Döner kebab és a currywurst. Érdekesség, hogy Berlinben több helyen kapható Döner kebab, mint Istanbulban. A német fővárosban csaknem 1600 hely közül válogathat.
4
Berlin körülbelül kilencszer nagyobb Párizsnál.
5
Berlin üzleti szempontból a világ egyik legnépszerűbb városa. A fővárosban szinte minden huszadik percben új vállalkozásba kezd valaki.
6
Berlinben összesen 1700 híd és 180 kilométernyi kanális van.
7
Ha berlini látogatása során úgy dönt, megtekinti Hitler bunkerét, jusson eszébe, hogy ez csupán a másolat. Az eredeti épületet, ahol Hitler életének utolsó napjait töltötte, rögtön a második világháború után lerombolták.
8
Berlin 3,5 milliós lakosságával Németország legnagyobb városa. Igazi kozmopolita világváros, ahol 190 különböző nemzetiségű ember lelt otthonra. A lakosság 17,2%-át bevándorlók alkotják.
9
2005-ben avatták fel Berlinben a monumentális holokauszt-emlékművet a Brandenburgi kapu és Potsdamer Platz között. Az emlékmű 2711 szürke betontömbből áll, ami körülbelül 19 000 m2 (azaz két futballpálya méretű) területen foglal helyet. A helyszín szimbolikus, ugyanis az emlékmű a Birodalmi Kancellária helyére épült.
10
A berlini klubokat hétvégente 40-50 000 ember lepi el, ami egy kisebb város lakosságának felel meg.

Miért válassza a Pelikánt

Hasznos ez a cikk?