Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Barcelona

Akciós repülőjegyek Barcelonába

Érdekességek: Barcelona

Katalónia fővárosa, Barcelona a második legnagyobb spanyol város. Évente emberek milliói látogatnak ide a világ minden tájáról, csak hogy megcsodálják a mindmáig befejezetlen Sagrada Famíliát, amely állítólag tovább épült, mint az egyiptomi piramisok.

Az elbűvölő katalán nagyváros építészeti gyöngyszemek egész tárházával, avantgárd parkokkal és a világ legfinomabb tapasával várja a látogatókat. Barcelona városa a Földközi-tenger partján terül el. A 4 kilométer hosszú strand tökéletes hely arra, hogy kipihenje a városnézéssel töltött órák fáradalmait. Barcelona egyben az egyik legkedveltebb hely Spanyolországban a családi nyaralásokhoz is.

A legolcsóbban Budapestről (Wizz Air, Ryanair), Pozsonyból (Ryanair) és Prágából (Vueling) repülhet, de Bécsből (Eurowing, Vueling, Laudamotion) is indulnak járatok. A közvetlen járat körülbelül két és fél óra hosszú. A barcelonai repülőtérről (El Prat) buszok közlekednek a városközpontba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Barcelonáról

Úti okmányok Spanyolországba

Ha Spanyolországba utazol, nincs szükséged sem vízumra, sem útlevélre, csak személyi igazolványra. Ez azonban a visszatérés időpontjától számítva legalább még 6 hónapig érvényes kell, hogy legyen. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A barcelonai időjárás

Barcelonában egész évben kellemes az éghajlat. A legjobb, ha a májustól július végéig tartó időszakban érkezik, ilyenkor ugyanis 20-30 °C körül mozog a hőmérséklet. Augusztusban nagy a hőség és magas a páratartalom, a hőmérséklet eléri a 34 °C-ot is, a hőérzet pedig még magasabb. Szeptember tökéletes hónap egy barcelonai kirándulásra, a hőmérséklet ilyenkor kellemes 26 °C körül mozog. Novembertől februárig hideg az idő, az átlaghőmérséklet 12 °C. A hideg ellenére télen is sokat süt a nap.

A barcelonai árak

A Spanyolországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy spanyol pénzváltóban beválthatja a forintot.

Szállást keres Barcelona központjában? A városközpont a Plaça Catalunya tér, ami a Las Ramblas körútra nyílik. A körútra néző szobák ára hihetetlenül magas, de néhány percnyire a körúttól olcsóbb szállodát is találhat. Az árakat ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Ha kedvező áron szeretne Barcelonában nyaralni, tekintse meg a Pelikán aktuális kínálatát, ami magába foglalja a repülőjegy és a szálloda árát.

Hány óra van Barcelonában?

Barcelona ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország, így nincs időeltérés.

Repülési érdekességek Barcelonában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Barcelonába mindössze 39,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Barcelonában

10 érdekesség Barcelonáról

1
Barcelona minden strandja mesterséges, s csak 1992 körül alakították ki őket, azután, hogy kiderült, Barcelonában rendezik meg az Olimpiai játékokat.
2
Barcelonában székel a világ egyik legnépszerűbb futballcsapata, az FC Barcelona. A Camp Nou Európa egyik legnagyobb stadionja, csaknem 10 000 ember befogadására képes.
3
Barcelonában szokatlan katalán hagyomány dívik, méghozzá az „embertornyok” építése. A fiatalok egymás hátára állva próbálják megalkotni a legnagyobb emberi tornyot. Az eddigi rekord 15 méter.
4
Barcelona kilencszer is szerepel az UNESCO világörökségi listáján, ebből hét alkotás Antonio Gaudí nevéhez fűződik.
5
Barcelona városa szorosan kötődik Pablo Picasso nevéhez, aki itt vált festőművésszé. Picasso 4000 alkotása ma is a barcelonai galéria falait díszíti.
6
Barcelona a harmadik leglátogatottabb város Európában. Évente több mint 8 millió turista látogat el ide.
7
Barcelona leghíresebb utcája, a Las Ramblas valójában 5 sétányból áll, amelyek együttesen alkotják a hosszú sétálóutcát.
8
Katalóniában a szerelmesek ünnepe nem a Valentin-nap, hanem a Szent György-nap (Sant Jordi), a sárkányölő lovag ünnepnapja, aki legyőzte a sárkányt és megmentette szíve hölgyét. A szerelemesek e napon megajándékozzák egymást: a férfiak rózsával, a nők pedig könyvvel kedveskednek párjuknak.
9
Furcsa módon a flamenco kevésbé népszerű Barcelonában, a rock-n-roll viszont sokkal nagyobb sikernek örvend a városban.
10
Tudta, hogy az Eiffel-torony eredetileg Barcelonában épült volna? Eiffel mérnök ajánlatát azonban elutasította a város vezetősége a torony rendhagyó formája miatt.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?