Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Uruguay

Akciós repülőjegyek Uruguay-ba

Érdekességek: Uruguay

Uruguay Dél-Amerika második legkisebb állama. Argentína és Brazília között fekszik, délről az Atlanti-óceán mossa partjait. Az érdekesség, hogy Dél-Amerika összes országa közül Uruguayba érkezik a legtöbb látogató! Az ország az Uruguay folyóról kapta nevét, ami szó szerint annyit tesz: színes madarak folyója.

Gazdasági fejlődésének köszönhetően az ország kiérdemelte a „Dél-Amerika Svájca” címet. Uruguay talán nem túlzottan népszerű a magyarok körében, fő vonzereje a Mar del Platy és az Atlanti-óceán partján elterülő csoda szép strandokban rejlik. Számos csodás lagúnát fedezhetsz fel főként Brazília határán.

Uruguayba Montevideo városán keresztül juthatsz el. Ha januárban érkezel, belecsöppensz a 40 napig tartó karneválba.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Uruguayba. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed a British Airway, a KLM vagy a Turkish Airlines légitársaságok akciós kínálatait. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Uruguayba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Uruguay-ban

Montevideo

Uruguay fővárosa az Atlanti-óceán partján fekszik. Ez a varázslatos, élettel teli nagyváros egyedülálló atmoszférájával nem túl nagy, sem túl gazdag, ezért elég, ha néhány napot töltesz csak itt, majd tovább állsz Dél-Amerika többi államába.

A nagyváros a Rio de La Plata (Ezüst folyó) partján fekszik, amely határvonalat képez Uruguay és Argentína közt. Már csaknem másfél millió lakosa van, ennek ellenére továbbra is őrzi tartomány jellegét.

Montevideo Dél-Amerika jelentős kikötője, főleg szépséges strandjairól vált ismertté. A legismertebbek a Playa Carrasco, a Playa Verde, a Playa Ramirez, illetve a Playa Pocitos. Montevideo a világ azon kevés nagyvárosának egyike, amelynek tökéletes az elhelyezkedése. Ennek köszönhetően egész évben elegendő napsütést kap.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Montevideóba. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed az Iberia, a British Airway, a KLM vagy a Turkish Airlines légitársaságok akciós kínálatait. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Uruguayba.

Hasznos infók Uruguayról

Úti okmányok és vízum Uruguayba

A magyar állampolgároknak turistacélú utazás esetén nincs szükségük vízumra az országba való bejutáshoz, ha nem tartózkodnak 90 napnál többet Uruguay területén. Elég, ha az útleveled a hazautazás időpontjától számított legalább 6 hónapig érvényes. Az ország elhagyásakor 15 USD díjat kell fizetni.

Az uruguayi időjárás

Mikor érdemes Uruguayba látogatni? Az éghajlat mérsékelt, szubtrópusi jellegű, s nagymértékben befolyásolja az óceán közelsége. Az átlaghőmérséklet: tavasszal 17 °C, nyáron (december-március) 23 °C, ősszel 18 °C, télen (június-augusztus) 12 °C. Egész évben 1000 mm az átlag csapadékmennyiség.

A legideálisabb a decembertől márciusig tartó időszakban érkezni. Az országban ilyenkor nyár van, a hőmérséklet pedig 22-26 °C között mozog. Ha túrázni szeretnél a természetben, akkor érdemes a júniustól novemberig tartó időszakban utaznod.

Az uruguayi árak

Az Uruguayban használatos pénznem az uruguayi peso. Régen ez volt egész Dél-Amerika legerősebb valutája. Ajánlatos a landolás után a repülőtéren beváltanod a pénzt, elfogadják az amerikai dollárt és az eurót. Szinte az egész országban elfogadott a bankkártyás fizetés, és bármely városban gond nélkül vehetsz fel készpénzt az ATM-ekből.

A helyi árak némileg magasabbak a magyarországiaknál. Olcsóbban jársz, ha a városi tömegközlekedési eszközökkel utazol, és a helyi éttermekben étkezel. Szinte minden turistalátványossághoz és műemlékhez ingyenes a belépés.

Szállást keresel Uruguayban? Montevideóban a szállodaárak 16 500 forinttól kezdődnek (2 fő/éj). Az árakat ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol foglalhatsz is.

Szeretnél autót kölcsönözni Uruguayban? Érdemes előre foglalnod, főként a téli hónapokban. A kocsit landolás után rögtön átveheted.

Mennyi az idő Uruguayban?

Uruguayban 5 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Védőoltások az Uruguayba való utazás előtt

Az országba való utazás előtt nem szükséges új védőoltások beszerzése. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Repülési statisztikák Uruguay-ban

  • Ha Uruguay-ba utazol, érdemes ellátogatnod Montevideo, Artigas, Bella Union, Colonia, Durazno városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Uruguayban?

10 érdekesség Uruguayról

1
Montevideo fővárosban él az ország népességének több mint fele. Ez meghaladja a 3,3 millió főt
2
Uruguay legmagasabb csúcsa mindössze 514 méteres tengerszint feletti magasságával a Cerro Catedral
3
2010-2015 között Uruguay elnöke, José „Pepe” Mujica bevételének 90%-át jótékony célra adományozta, ezáltal kiérdemelte a „világ legszegényebb elnöke” címet
4
Uruguayban a tehenek száma meghaladja a lakosok számát, négy az egyhez arányban
5
2009-ben Uruguay volt a világ első országa, amely minden diáknak ingyen laptopot és Wi-Fi-hozzáférést biztosított
6
Surinam Dél-Amerika egyetlen állama, amely kisebb, mint Uruguay
7
2013 decemberében Uruguay lett a világ első állama, ahol törvényessé tették a marihuána előállítását, árusítását és használatát
8
Uruguay Latin-Amerika legkevésbé korrupt állama
9
Uruguay Latin-Amerika egyetlen országa, amely a trópusokon kívül esik
10
Uruguayban a legnagyobb, 98,1%-os a műveltség aránya a világon
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)