Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ukrajna

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Ukrajna

Több mint hatszázezer négyzetkilométeres területével Ukrajna kiérdemelte a legkiterjedtebb európai állam címet. Keleten Oroszországgal, nyugaton Lengyelországgal, délnyugaton Szlovákiával, Magyarországgal és Romániával, délen pedig Moldovával határos. Északon Fehéroroszország, délen pedig a Fekete-tenger veszi körül az országot.

Fővárosában, Kijevben található a világ legmélyebb metróállomása. A Sviatoshynsko-Brovarska járat a tengerszint alatt 105 méter mélyen közlekedik. A hazánkban oly népszerű húsvétitojás-festés éppen Ukrajnából ered.

A legnagyobb hangszer, a fúvós Trembita szintén innen származik. A legmagasabb műveltséggel büszkélkedő országok egyikében alapult meg Kelet-Európa első egyeteme. A szigorú keresztény hagyományokat követő nemzet több tíz év alatt építette fel számos székesegyházát és templomát. Ragyogó arany kupolás katedrálisainak köszönhetően Kijevet „Oroszország Jeruzsáleme”-ként is emlegették. Ukrajna múltbéli történetekkel, hagyományokkal, szokatlan helyekkel és egyedülálló atmoszférával várja a látogatókat.

A legolcsóbban Bécsből vagy Pozsonyból repülhetsz Ukrajnába. A Wizz Air, de a Urkaine International nemzeti légitársaság is közvetlen fapados járatot indít az országba. Ráadásul újdonság a Pozsonyból L’vivbe tartó közvetlen járat.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Ukrajnában

Kijev

Az ukrán főváros a Dnyeper folyó partján terül el. Lenyűgöző, aranyozott hagymakupolás pravoszláv székesegyházaival a legszebb és legrégebbi európai nagyvárosok közé tartozik.

Egyesek számára valódi kaland, esetleg időutazás lehet a városba való látogatás. A hatalmas szocialista műemlékek és temetők mind a poros múltat idézik.

Kijev csupa pompa és ellentét. A város szélén megbúvó szocialista lakóházakban más az élet, mint a városközpont magánépületeiben.

A gazdaság nyomásának köszönhetőn számos előkelő helyen alacsonyak az árak, így a város elérhetővé válik minden társadalmi réteg számára. Kijev számos élményt, felfedezésre váró kalandot tartogat számunkra.

A város népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről vagy Pozsonyból repülhetsz Kijvbe. A Wizz Air és a Ryanair közvetlen járatot indít az ukrán fővárosba. A repülőút 1 óra 40 percet vesz igénybe.

Egy átszállással utazhatsz Bécsből a LOT Polish Airlines, az Air Baltic és a Ukraine International Airlines légitársaságokkal a Zhulyany vagy a Borispol repülőterekre.

Ľviv

Megközelítőleg 800 ezres lakosságával Nyugat-Ukrajna legnagyobb városa. érdekessége, hogy 1939-ig Lengyelországhoz tartozott, s Varsó és Krakkó után a harmadik legnagyobb legynegl város volt.

Jó hír az utazók számára, hogy L’viv a legélénkebb városok közé tartozik. A kisebb lengyel csoportoktól eltekintve kevés itt a turista, annak ellenére, hogy a város számos lehetőséget kínál a szórakozásra. Galériák, mozik, opera, éjszakai élet, vízi park és rengeteg bolt, ahol lényegesen olcsóbban vásárolhatsz, mint idehaza.

L’viv eredetileg a harmadik legnagyobb lengyel város szerepét töltötte be, ma azonban az ukrán kultúra fővárosaként tartják számon. Hagyd az autót és az autóbuszt, fedezd fel a kultúrát kerékpáron. L’viv kerékpárhálózata irigylésre méltó.

A legolcsóbban Bécsből és Pozsonyból repülhetsz L’vivbe. A Wizz Air (Pozsonyból) és az Austrian Airlines (Bécsből) közvetlen járatot indít az ukrán városba.

Odessza

A harmadik legnagyobb ukrán város egyben a Fekete-tenger partvidékének legnagyobb városa. Az oroszul beszélő ukrán város kozmopolita légkörét áthatja a történelem.

A tengerparti városka a nyári kirándulás olcsó alternatívája. A város körül számos szép és népszerű, homokkal borított strandot találni.

Tökéletes úti cél azok számára, akik szeretnék összekötni a történelmi városban eltöltött rövid citybreak-et egy kis strandolással. A fiatalabb turistákat főként a klubok és diszkók széles választéka csábítja.

A legolcsóbban Budapestről és Pozsonyból repülhetsz Odesszába. A Wizz Air légitársaság 2019-től közvetlen járatot indít az ukrán városba.

Hasznos infók Ukrajnáról

Az ukrajnai időjárás

Ukrajna éghajlata kontinentális jellegű. Esetében ez annyit tesz, hogy a nyár forró és száraz, a tél pedig hideg. Mikor érdemes Ukrajnába látogatni? A legjobb az áprilistól júniusig tartó időszakban érkezni, amikor szép az idő és kevesebb a turista.

Vízum Ukrajnába

A magyar állampolgárok az első beutazástól számított 180 napon belül összesen 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen Ukrajna területén. Az útlevélnek a hazautazástól számított legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az ukrajnai árak

Az Ukrajnában használatos pénznem az ukrán hrivnya. 300 Ft megközelítőleg 30 hrivnya. A helyi árfolyamok kedvezőbbek, ezért érdemes Ukrajnában beváltanod a pénzt.

A városokban vannak elhelyezve bankautomaták, ahonnan készpénzhez juthatsz. Egyre több helyen lehetséges a kártyás fizetés, azonban a V4-ekkel ellentétben ebben az országban korántsem annyira elterjedt módja a fizetésnek.

Ukrajna, a nyugati államokhoz viszonyítva, olcsóbb úti cél. Az átlag élelmiszerárak 25%-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.

A kijevi és az ukrán szállások árak igazán csábítóak. Már 1600 forintért is találhatsz szállást egy éjszakára. Kijevben világhírű luxusszállodák és olcsóbb apartmanok közül is válogathatsz. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán. Ha autóval szeretnéd bejárni Ukrajnát, érdemes a repülőtéren autót bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást.

Mennyi az idő Ukrajnában?

Ukrajnában egy órával több van, mint Magyarország.

Védőoltások az Ukrajnába való utazás előtt

Ha Ukrajnába utazol, nincs szükséged védőoltásokra. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Az országban nem ajánlott inni a csapból folyó vízből, még forralás után sem, mert nem megfelelő a víz minősége.

10 érdekesség Ukrajnáról

1
603 628 km2 nagyságú területével Ukrajna Európa legnagyobb állama
2
Ukrajnában mintegy 150 főiskola és egyetem található, közülük a legfontosabbak Kijevben, L’vivben és Charkovban működnek
3
Az ukránok a jobb kezükön viselik a jegygyűrűt
4
Az ukrán a világ negyedik legműveltebb nemzet a világon
5
Ukrajnában található Európa egyik legkisebb és legszebb vára, az ún. Fecskefészek kastély
6
Ukrajnában található Kelet-Európa első egyeteme
7
Arsenalnaja kijevi metróállomás a világ legmélyebb metrója, 105 méter mélyre nyúlik
8
Ukrajna büszkélkedhet a világ első alkotmányával
9
Az ukrán fővárosban több mint 25 hatalmas székesegyház és templom található
10
Az ukránok több mint 70%-a sosem járt külföldön
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?