Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Svájc

Akciós repülőjegyek Svájcba

Érdekességek: Svájc

Valószínűleg mind ismerjük már a képeslapokról és az internetről a szép svájci tájról, a zöldellő rétekről készült fotókat. És ez nem csak reklám! Svájc valóban a világ egyik legzöldebb országa. Svájc a villamosenergia megújuló energiaforrások felhasználásával való előállításával foglalkozik, s rendszeresen vezet be különféle intézkedéseket a környezet tisztaságának megőrzése céljából. Az országban termelt hulladék csaknem ötven százaléka újrahasznosításra kerül.

Úgy tartják, Svájc a világ legbiztonságosabb és legtisztább országa. Hatalmas hegyeivel, hófödte csúcsaival és kristálytiszta tavaival Svájc tökéletes választás főként a természet és kültéri sportok szerelmeseinek. Az ország virágzó gazdasága és jól működő igazságszolgáltatása csak úgy vonzza a magasan képzett szakembereket Svájcba.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Svájcba. Az Austrian Airlines és a SWISS légitársaságok jóvoltából közvetlen járattal utazhatsz Svájcba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Svájcban

Zürich

Svájc legnagyobb városa az ország egyik legkülönlegesebb helye. Szépsége a múzeumokkal teli óváros és a csodás természet kapcsolatában rejlik. Zürich egy festői kis hegyi város benyomását kelti, ám ettől mit sem veszít gazdasági befolyásából, s a világgazdaságban betöltött központi szerepéből.

Zürich rendszeresen kiváló helyen végez a világ városainak életszínvonalát összehasonlító felméréseken, amelyek azt vizsgálják, hogy élnek az emberek az egyes városokban. A magas életszínvonal főként a magas fizetéseknek köszönhető, de az alpesi táj szépsége is hozzájárul az eredményekhez.

Zürich könnyen megközelíthető kocsival is, de kényelmesebb repülővel utazni. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből utazhatsz Zürichbe az Austrian Airlines és a Swiss Airlines légitársaságokkal, Prágából pedig érdekes módon a Sichuan Airlines indít közvetlen járatot a svájci városba. A repülőút egy és fél órás.

Genf

Más európai városok csak csendben irigyelhetik a genfi tó partján fekvő nagyváros szépségét. A diplomácia, az üzleti élet és a luxus központja. Így jellemezhető röviden a svájci város, a különböző európai kultúrák elbűvölő, s egyben elegáns kereszteződésének helye.

A Rhône folyó partjának ékszere egyebek közt lenyűgöző építészetének, valamint és gazdag történelmének köszönheti báját, amely szorosan kapcsolódik a reformáció létrejöttéhez, valamint az ország híres politikai semlegességéhez. A város történelmi műemlékek elképesztő tárházával büszkélkedhet. A fenséges Alpok közelsége a természet és a sportok szerelmeseit is magával ragadja. Genf egyszerűen tökéletes hely egy hosszú hétvége eltöltéséhez.

Genf egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából utazhatsz Genfbe, közvetlen járattal vagy egy átszállással. A közvetlen járat másfél óra hosszú.

A Swiss International Air Lines, az EasyJet, az Austrian Airlines és az Alitalia légitársaságokkal repülhetsz Genfbe. A város fő repülőtere Geneve Cointrin.

Bázel

Svájc harmadik legnagyobb városát gyakran emlegetik három ország városaként is. Miért? Bázel Németország, Svájc és Franciaország határán fekszik, így tökéletes hely egy „multicity” kirándulásra.

A Svájc északnyugati részén fekvő város a Rajna folyóra épült, s nem lehet egykönnyen beskatulyázni. Gazdag történelme mellett sok mást is kínál a látogatóknak. Hajdanán a katolikusok uralták, később a protestánsok hazájává vált, ma pedig Svájc kulturális fővárosának szerepét tölti be.

Bázelbe természetesen vonattal vagy autóval is eljuthatsz, ám kényelmesebb repülővel utazni. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a svájci városba. Bécsből közvetlen járatot indít az Austrian Airlines és a SWISS légitársaság, Budapestről pedig szintén kényelmesen, átszállás nélkül repülhetsz az Easyjet társasággal.

Hasznos infók Svájcról

Úti okmányok Svájcba

A Svájcba való utazáshoz mindössze a személyi igazolványodra vagy az útleveledre lesz szükség. Turizmus céljából 90 napig vízummentesen tartózkodhatsz az ország területén.

A svájci időjárás

Svájc éghajlatát nem lehet egy szóval jellemezni. Különböző mikroklímái vannak. Hegyvidéki jellegének köszönhetően erősen eltérhet az éghajlat az egyes területeken. Svájc déli részén meleg, szinte mediterrán az éghajlat, az ország többi részét közép-európai éghajlat jellemzi.

Tavasszal és ősszel 5–22 ºC között mozog a hőmérséklet. A nyár meleg, 18-28 ºC-kal, télen azonban 7 és -2 ºC körül mozog a hőmérséklet.

A svájci árak

A Svájcban használatos pénznem a svájci frank, bármelyik hazai vagy svájci pénzváltóban gond nélkül beválthatod a forintot. Az egyes éttermekben és pubokban az eurót is elfogadják, bár felárat számítanak érte.

Szállást keresel Svájcban? A szállodaárak hétköznap magasabbak, hétvégén azonban olcsóbban foglalhatsz. A városban széles a választék az olcsóbb motelektől és luxusszállodákig. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

A városokban autóbuszok, villamosok és városi vonatok biztosítják a városi közlekedést (CFF). A városban viszonylag egyszerű a vezetés. Érdemes azonban előre megismerkedned a helyi parkolózónákra vonatkozó szabályokkal. Ha úgy döntesz, kocsival járod be a környéket, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Mennyi az idő Svájcban?

Svájc ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország, ezért ugyanannyi az idő Svájcban, mint hazánkban.

Védőoltások a svájci utazás előtt

Ha Svájcba utazol, nincs szükséged védőoltások beadására. Elég, ha még tart a hazánkba kötelező védőoltások hatása.

Repülési statisztikák Svájcban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Svájcba mindössze 30,00 € volt?

  • Ha Svájcba utazol, érdemes ellátogatnod Zürich, Geneva, Berne, Bázel, Lugano városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Zürichben?

10 érdekesség Svájcról

1
Svájcban négy hivatalos nyelv van: a német, a francia, az olasz és a rétoromán
2
Svájc legmagasabb hegye, a Monte Rosa 4634 méter t. sz. f. m., az olasz határon fekszik
3
Svájcban az elnök nem államfő. Ezt a funkciót minden évben a kormány más tagja tölti be
4
A svájci lakosok 23%-át külföldiek teszik ki
5
Svájcban több mint 1500 tó van
6
Svájc fővárosa Bern, legnagyobb városa azonban Zürich
7
Svájcban törvényes az eutanázia, ahogy Belgiumban, Luxemburgban és Hollandiában is
8
Svájc az egész világon híres bankrendszeréről, csokoládéjáról, minőségi svájci késeiről, óráiról és az alpesi hegyvidékről
9
Svájc atombunker-hálózata képes a teljes lakosság befogadására
10
A világ luxusóráinak mintegy fele Svájcban készül
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?