Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kota Kinabalu (Borneo)

Akciós repülőjegyek Kota Kinabaluba

Érdekességek: Kota Kinabalu

Kota Kinabalu város, eredeti nevén Jesselton, Sabah állam fővárosa, és Borneo sziget északnyugati partján található.

Kota Kinabalut Malajziiában gyakran említik a KK rövidítés alatt, és a legnagyobb városi központja Borneo szigetének, továbbá a hatodik legnagyobb város egész Malajziában. Fontos politikai és kereskedelmi központ és a leggyorsabban fejlődő malajziai városok közé tartozik.

Az ide látogatóknak nem szabad megfeledkezni a Sabah Museum, az állami mecset, a madárszanatórium vagy a halpiac meglátogatásáról. Mindenképpen javasoljuk a Lok Kawi Wildlife Park-ot, amely 30 perces autóúbuszútra található Kota Kinabalutól délre. Tulajdonképpen egy természeti rehabilitációs központ, ahol számos lenyűgöző állatfaj él: tigrisek, elefántok, orángutánok, orrmajom és további veszélyeztetett fajok.

Ne hagyjuk ki továbbá Tanjung Aru Beach-et. Egy széles tengerpart, 4 kilométerre délre a városközponttól és közvetlenül a strandok kóstoljuk meg a friss tenger gyümölcseit, gyümölcsöket és italokat.

Végezetül pedig jön a Kinabalu nemzeti park, mely Malajzia legmagasabb hegye - a Mount Kinabalu. Számos növény- és állatfaj található meg itt, a hegy körüli nemzeti parkban, mely kb. 750 négyzetkilométeren terül el. A Mount Kinabalu hegyére való feljutás egy igazi fizikai erőnlétet és állóképességet igénylő túra. Nagyon kevés hasonló magasságban található hegycsúcs kínál feljutási lehetőséget speciális képzés nélkül.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Malajziáról

Az év melyik részében érdemes Malajziába utazni?

Malajzia viszonylag közel van az Egyenlítőhöz, ami azt jelenti hogy egész évben nagyon vonzó úti cél a levegő és a víz hőmérséklete szempontjából. Délkelet-Ázsia főszezonja általában november közepén kezdődik és március utolsó hetén ér véget. Április és május a jelentősebb csapadék előfordulásáról híres, a nyári hónapok a levegő magas hőmérsékletét hozzák magukkal, de rövidebb és intenzívebb esőket is. Minél jobban közelednek a téli hónapok, úgy nyugszik meg az időjárás és érkeznek a turisták.

A mi tippünk: Ha a főszezonban akarunk utazni, válasszuk februárt vagy márciust, a repülőjegyeket és a szállásárakat tekintve a legvonzóbb időszak. Ha kevesebb turistával szeretnénk találkozni a strandon, szeretjük a kedvezményeket és nem zavar minket a néha néha előforduló eső, válasszunk időpontot a főszezonon kívül (április - október).

Milyen útiokmányra van szükségünk Malajziába?

Malajziába útlevéllel utazhatunk, melynek a Malajziába való beutazás napjától még több mint 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Vízumra csak akkor lesz szükségünk, ha a turista (90 napos) tartózkodási engedélyünk jár le. A kinttartózkodás teljes ideje nem haladhatja meg az összesen 180 napot egy naptári évben, függetlenül az országba való belépések számától.

Milyen árak jellemzik Malajziát?

Malajziában úgynevezett maláj ringgitet használnak, ami 100 senre osztható. A pénzváltással nincsen semmi gond. Pénzváltókat minden lépésben találni, az átváltások közti különbség minimális. Néhány régióban az árak magasabbak. Kuala Lumpurban akár százszorosan. Egyszerű szállást már 30-75 MYR-ért is foglalhatunk, a luxusosztály ára viszont már meghaladja a 200-300 MYR-t is.

Hotelt keresünk Penangban? A nagy kínálatban könnyedén el lehet veszni. A szállások árát összehasonlíthatjuk és a nekünk megfelelőt akár le is foglalhatjuk a Pelikán oldalán.

Autókölcsönzésen gondolkozunk? Javasoljuk megtenni azt a repülőtéren, lefoglalni viszont már lefoglalhatjuk a Pelikánon keresztül is.

Mi a pontos idő Malajziában?

Magyarország és Malajzia közi időeltolótás + 6 óra.

Milyen oltásokat ajánlott magunknak beadatni a Malajziába való utazás előtt?

Nincs kötelező védőoltás, csak javasolt, mégpedig a sárgaság ellen.

Repülési érdekességek Kota Kinabaluban

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Malajziában

10 érdekesség Malajziáról

1
Malajzia eredeti neve Aurea Chersonesus, ami lefordítva annyit jelent - arany félsziget.
2
Borneo malajziai sziget a harmadik legnagyobb sziget a világon. Rögtön Grönland és Új-Guinea után.
3
A világ legnagyobb körforgalmával, melynek átmérője 3,5 km Malajzia rendelkezik.
4
A Gunung Mulu nemzeti parkban található Sarawak barlangszoba a legnagyobb barlanghelyiség a világon. Gond nélkül elférne benne egy Boeing 747 típusú repülőgép.
5
Penang szigetén találjuk Délkelet-Ázsia legidősebb angol iskoláját.
6
Malajzia zászlaját egy mérnök tervezte.
7
A helyi idő Malajziában nyolcszor került módosításra a történelemben. Jelenleg az időeltolódás 6 óra Magyarország és Malajzia közt.
8
Malajziában temérdek mennyiségű autópálya található. Jelenlegi összhosszuk több mint 65 ezer kilométer.
9
Az újszülötteket és a kisgyerekeket Malajziában ulatoknak hívják. Lefordítva ez egy férget jelent.
10
Malajziában akad még különleges dolog – Délkelet-Ázsia leghosszabb hídja, mely Penang szigetére vezet.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)