Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Langkawi

Akciós repülőjegyek Langkawiba

Érdekességek: Langkawi

A szárazföldi Malajzia nyugati partja külön figyelmet érdemel minden Ázsia-rajongó közt. Egy csodás szigetet találni itt, Langkawi néven, szebbnél szebb strandokkal, zöld dombokkal, vízesésekkel és a világ legmeredekebb felvonójával (Langkawi Cable Car).

Langkawi szigetcsoportja Malajzia félszigetétől északnyugatra, az Andamán-tengerben fekszik, mintegy 99 szigetből áll és Kedah maláj állam része. Langkawi szimbóluma a sas, melyről maga a sziget elnevezésre került, és a fő látványosság az ő etetésük. A főváros Kuah, ahol a repülőtér is taláható.

Langkawiban csodálatos víz alatti világgal találkozhatunk, az egyik legszínesebbel Délkelet-Ázsiában. Itt található Ázsia egyik legnagyobb akváriuma egy 15 méteres alagúttal, ahol megcsodálhatjuk a halakat és más víz alatti állatfajokat.

Kedvező árú repülőjegyeket Langkawiba manapság már könnyedén találni. Langkawi felé közlekedő közvetlen járatot a mi környékünkről nem működtetnek. Nagyon kényelmes átszállással lehet eljutni a Qatar Airways, az Emirates vagy a China Southern légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Malajziáról

Az év melyik részében érdemes Malajziába utazni?

Malajzia viszonylag közel van az Egyenlítőhöz, ami azt jelenti hogy egész évben nagyon vonzó úti cél a levegő és a víz hőmérséklete szempontjából. Délkelet-Ázsia főszezonja általában november közepén kezdődik és március utolsó hetén ér véget. Április és május a jelentősebb csapadék előfordulásáról híres, a nyári hónapok a levegő magas hőmérsékletét hozzák magukkal, de rövidebb és intenzívebb esőket is. Minél jobban közelednek a téli hónapok, úgy nyugszik meg az időjárás és érkeznek a turisták.

A mi tippünk: Ha a főszezonban akarunk utazni, válasszuk februárt vagy márciust, a repülőjegyeket és a szállásárakat tekintve a legvonzóbb időszak. Ha kevesebb turistával szeretnénk találkozni a strandon, szeretjük a kedvezményeket és nem zavar minket a néha néha előforduló eső, válasszunk időpontot a főszezonon kívül (április - október).

Milyen útiokmányra van szükségünk Malajziába?

Malajziába útlevéllel utazhatunk, melynek a Malajziába való beutazás napjától még több mint 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Vízumra csak akkor lesz szükségünk, ha a turista (90 napos) tartózkodási engedélyünk jár le. A kinttartózkodás teljes ideje nem haladhatja meg az összesen 180 napot egy naptári évben, függetlenül az országba való belépések számától.

Milyen árak jellemzik Malajziát?

Malajziában úgynevezett maláj ringgitet használnak, ami 100 senre osztható. A pénzváltással nincsen semmi gond. Pénzváltókat minden lépésben találni, az átváltások közti különbség minimális. Néhány régióban az árak magasabbak. Kuala Lumpurban akár százszorosan. Egyszerű szállást már 30-75 MYR-ért is foglalhatunk, a luxusosztály ára viszont már meghaladja a 200-300 MYR-t is.

Hotelt keresünk Penangban? A nagy kínálatban könnyedén el lehet veszni. A szállások árát összehasonlíthatjuk és a nekünk megfelelőt akár le is foglalhatjuk a Pelikán oldalán.

Autókölcsönzésen gondolkozunk? Javasoljuk megtenni azt a repülőtéren, lefoglalni viszont már lefoglalhatjuk a Pelikánon keresztül is.

Mi a pontos idő Malajziában?

Magyarország és Malajzia közi időeltolótás + 6 óra.

Milyen oltásokat ajánlott magunknak beadatni a Malajziába való utazás előtt?

Nincs kötelező védőoltás, csak javasolt, mégpedig a sárgaság ellen.

Repülési érdekességek Langkawiban

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Malajziában

10 érdekesség Malajziáról

1
Malajzia eredeti neve Aurea Chersonesus, ami lefordítva annyit jelent - arany félsziget.
2
Borneo malajziai sziget a harmadik legnagyobb sziget a világon. Rögtön Grönland és Új-Guinea után.
3
A világ legnagyobb körforgalmával, melynek átmérője 3,5 km Malajzia rendelkezik.
4
A Gunung Mulu nemzeti parkban található Sarawak barlangszoba a legnagyobb barlanghelyiség a világon. Gond nélkül elférne benne egy Boeing 747 típusú repülőgép.
5
Penang szigetén találjuk Délkelet-Ázsia legidősebb angol iskoláját.
6
Malajzia zászlaját egy mérnök tervezte.
7
A helyi idő Malajziában nyolcszor került módosításra a történelemben. Jelenleg az időeltolódás 6 óra Magyarország és Malajzia közt.
8
Malajziában temérdek mennyiségű autópálya található. Jelenlegi összhosszuk több mint 65 ezer kilométer.
9
Az újszülötteket és a kisgyerekeket Malajziában ulatoknak hívják. Lefordítva ez egy férget jelent.
10
Malajziában akad még különleges dolog – Délkelet-Ázsia leghosszabb hídja, mely Penang szigetére vezet.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)