Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Madrid

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Madrid

Spanyolország szíve a Pireneusok közepén foglal helyet. Madrid a spanyol kormány, az uralkodói család, illetve a világhírű futballklub, a Real Madrid székhelye, de itt található a világ egyik legszebb múzeuma és galériája is. Nem csoda, hiszen olyan neves művészek alkottak a nagyvárosban, mint Velázquez, Goya, Dalí vagy Picasso.

A galériákban és múzeumokban töltött órák után jólesik egy hamisítatlan madridi tapas bárban lazítani, ahol feltöltődhet energiával, s újult erővel vághat neki az éjszakának. Madrid legendás a nyüzsgő éjszakai életről. A madridiak tudják, hogyan kell igazán mulatni; olykor egészen reggelig tart a vigasság.

Hétvégente azonban megpihennek az emberek a romantikus Retiro park fáinak árnyékában, vagy a Casa de Campo óriási parkjában. Madrid tele van energiával. Nincs még egy ilyen város a földön, annyi szent.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről (Ryanair), Bécsből (Laudamotion, Iberia), illetve Pozsonyból (Ryanair) repülhet közvetlen járattal, Prágából (Swiss International Air Lines, KLM Royal Dutch Airlines) pedig egy átszállással utazhat Madridba. A közvetlen járat három óra hosszú.

A járatok az Adolfo Suárez Madrid–Barajas repülőtérre érkeznek, ami körülbelül 14 kilométer távolságra van a városközponttól.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Madridról

Úti okmányok Spanyolországba

Ha Spanyolországba utazol, nincs szükséged sem vízumra, sem útlevélre, csak személyi igazolványra. Ez azonban a visszatérés időpontjától számítva legalább még 6 hónapig érvényes kell, hogy legyen. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A madridi időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 25 °C-os átlaghőmérséklettel. Ezekben a hónapokban nagy a hőség, s a hőmérséklet 33 °C fölé is emelkedhet. Madrid, sajnos, nem tengerparti város, így a nagy forróság idején nem hűsölhet a tengerben. Az év leghidegebb hónapja a január 6 °C-kal.

Mikor érdemes Madridba utazni? A városban egész évben kellemes a hőmérséklet, a legjobb azonban tavasszal vagy ősszel utazni. Az ideális választás a május vagy az október, amikor a hőmérséklet kellemes 15 °C körül mozog, ami felmehet akár 21-22 °C fölé is.

A madridi árak

A Spanyolországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy spanyol pénzváltóban beválthatja a forintot.

Szállást keres Madridban? A városközpontban, a Puerta del Sol környékén magasak az árak, a környező utcácskákban azonban olcsóbban, már 20-30 euróért (6-9000 Ft/éj) találhat szállodát. A hotelek árait és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Ha kedvező áron szeretne Madridban kirándulni, tekintse meg a Pelikán aktuális ajánlatát, amely tartalmazza a repülőjegy és a szálloda költségeit.

Puerta del Sol a város fő közlekedési csomópontja. A városban metrók, autóbuszok, villamosok és városi vonatok (Cercanías) közlekednek. A tömegközlekedés leggyorsabb és legolcsóbb módja metrózás. A metrójegy ára 1,50-2 euró (500-600 Ft). A 10 alkalomra szóló jegy ára 12,20 euró (4000 Ft), de vásárolhat 1, 2, 3, 5 vagy 7 napos jegyet is.

A jegy 60 percre szól, és felszállás után azonnal érvényesíteni kell. A metró reggel 6-tól hajnali fél kettőig közlekedik. Az éjszakai autóbuszok fél tizenkettőtől reggel hatig közlekednek.

A városban Cercanías vonatjáratok is közlekednek, amelyek összekötik a két fő vasútállomást: Charmatínt és Atochát.

Az autóval való közlekedés adrenalindús élmény a helyiek agresszív vezetési stílusa és a rossz parkolási körülmények miatt. Ha ennek ellenére úgy dönt, mégis autóval járja be a város környékét, érdemes a repülőúton kocsit bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán közvetítésével is.

Hány óra van Madridban?

Madrid ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Madridba

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Madridba mindössze 17,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Madridban

10 érdekesség Madridról

1
Madrid címerállata a hátsó lábain álló, eperfáról legelésző medve, ami a város növekedését és virágzását jelképezi.
2
A FIFA statisztikai adatai szerint a Real Madrid a 20. század legsikereseb futballcsapata. Stadionjuk, a Bernabéu Madrid északi részén, Charmatínban található, és 85 000 ember befogadására képes.
3
A madridi tapas eredete a 13. századba nyúlik vissza. A szekeresek gyakran megálltak a tavernákban egy-egy pohár borra, hogy kipihenjék az út fáradalmait, de végül annyira lerészegedtek, hogy veszélyeztették a közúti forgalmat. A spanyol kormány ezért úgy határozott, hogy minden pohár bor mellé el kell fogyasztaniuk egy akkora szelet sonkás kenyeret, ami épp befedi a pohár tetejét. A tapas szó a tapar-ból ered, ami azt jelenti: befedni.
4
A spanyol inkvizíció 1478-tól 1834-ig tartott, ez idő alatt fontos szerepet töltött be a Plaza Mayor tér, ahol a kivégzéseket és a kínzásokat tartották. Napjainkban kávézók és méregdrága éttermek töltik meg a teret.
5
Madrid olyan híres személyiségek szülővárosa, mint Penelope Cruz, Placido Domingo, Fernando Torres vagy Enrique Iglesias.
6
A Retiro parkban található a Bukott angyal-szobor (El Ángel Caído), amelyet jelképesen 666 méteres tengerszint feletti magasságban helyeztek el.
7
Madrid 1561-től Spanyolország fővárosa. Korábban Toledo töltötte be a királyi város szerepét.
8
A madridiak beceneve Gatos (macskák). Bár a madridiak a macskákhoz hasonlóan éjszakai lények, az elnevezés nem innen ered. A legenda szerint az arab megszállás idején egy bátor katona egy macska ügyességével kapaszkodott fel a várfalra. Társai ezért Macskának kezdték nevezni, s végül a családja is felvette ezt a nevet.
9
Spanyolországban korlátozzák a bikaviadalok számát. Barcelonában például be vannak tiltva, Madridban viszont két neves viadalt is tartanak: a Las Ventast és a Vista Alegrét. Az előbbi a legnagyobb szabású viadal az egész városban.
10
Madrid híres bevásárlóparadicsom. Olyan világhírű márkák leltek itt otthonra, mint a Zara, a Mango vagy a Stradivarius.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?