Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Lyon

Franciaország - COVID-19

Franciaország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Franciaország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Lyonba

Érdekességek: Lyon

A francia Alpok alatt megbúvó város többet kínál, mint gondolnád. Az első utad a Fourvière dombon álló Notre-Dame bazilikához vigyed, ahonnan az egész várost beláthatod. Ezután játszva megtervezheted, az óváros melyik részén folytatod tovább.

Tudtad, hogy Lyon a fények városa? Látogass el a városba a Fények fesztiválja idején, és győződj meg róla a saját szemeiddel.

A francia Lyon kétségtelenül a gall kakas országának egyik ékköve. Látogass el a Vieux Lyon reneszánsz városnegyedbe is, hiszen bűn lenne kihagyni az ún. bouchons hagyományos éttermeket, ahol megízlelheted a helyi specialitásokat.

Egyedülálló élmény a Rhône folyó partján kerékpározni, hiszen mi sem egyszerűbb, mint kölcsönözni egy bringát a 340 kerékpárkölcsönző-állomás egyikéből. Ráadásul az első félóra ingyenes.

Lyon a kultúra városa is. Mindegy, hogy a híres lyoni operába látogatsz, vagy megnézel egy koncertelőadást az Auditóriumban, mindenképpen elámulva távozol. A következő állomás a Notre-Dame de Fourvière, a Lyon fölé magasodó bazilika, amelyhez gyalog vagy siklóval is feljuthatsz. Mindkét esetben kivételes látványban lesz részed.

Lyon nem annyira népszerű a turisták körében, mint Párizs vagy Nizza, mégis számos meglepetést tartogat a látogatók számára. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a francia városba. Bécsből közvetlen járatot indít az Easyjet, az Austrian Airlines és az Air France. A repülőút megközelítőleg két óra hosszú. Egy átszállással repülhetsz Bécsből a SWISS, a Lufthansa, az Eurowings vagy a Brussels Airlines légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Lyonról

Úti okmányok Franciaországba

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége útlevélre, sem vízumra, elég, ha van még legalább 6 hónapig érvényes személyi igazolványa. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

A lyoni időjárás

Egész évben kellemes az időjárás, ami áldásos a turizmus szempontjából. Nyaranta a hőmérséklet 25 °C körül mozog, télen pedig 8 °C körül. A várost körülvevő lejtők tökéletesek a szőlőtermesztésre.

Mikor érdemes Lyonba utazni? A városban egész évben kellemes az idő, tehát bármikor látogatható. Ha úgy döntesz, nyáron érkezel, készülj fel a nagyobb turistaáradatra. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, ugyanakkor élvezni akarod a szép időt, utazz március-április vagy szeptember-október környékén.

A lyoni árak

A Franciaországban használatos pénznem az euró. Bármelyik pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Lyonban? Minél közelebb a parthoz, annál magasabbak lesznek az árak. A parttól távolabb eső helyeken akár 6500 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

A városban problémás lehet a vezetés a gyakori forgalmi dugók és a parkolóhelyek hiánya miatt. Ha ennek ellenére úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a franciaországi utazás előtt

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége védőoltásokra. A fertőzés veszélye ebben az államban minimális. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Lyonban?

Lyonban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Lyonban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Lyonba mindössze 43,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Lyonban?

10 érdekesség Franciaországról

1
A hagyományos skót szoknya, azaz a kilt eredetileg francia viselet volt. A francia pásztorok találták fel, a szoknya ugyanis megkönnyítette számukra a mocsáron való átkelést
2
A franciák imádják a sajtokat. A helyi boltokban elképesztő módon 1000 sajtfajta közül válogathatsz
3
Egész Párizsban mindössze egyetlen STOP tábla található
4
A franciák fejenként 500 csigát fogyasztanak el egy évben. A csigák mellett a békacomb és a lóhús is a francia „ínyencségek” közé tartozik
5
Párizs valaha római város volt, s a Lutetia nevet viselte
6
Franciaországban minden ötödik ember depresszióval küzd. Ennek köszönhetően Franciaország a világ legdepressziósabb országa
7
A sajt és a bor elválaszthatatlan páros. Franciaország a világ egyik legnagyobb bortermelő országa. 17 bortermelő régióval büszkélkedhet
8
A Louvre tetején magasodó üvegpiramis a franciák csodálatát jelképezi az egyiptomiak és az óegyiptomi kultúra iránt
9
2012-ben Franciaország volt a világ leglátogatottabb országa. Összesen 83 millió turista látogatott el ide
10
Franciaországban legális házasságra lépni egy halott emberrel
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?