Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Hollandia

Akciós repülőjegyek Hollandiába

Érdekességek: Hollandia

Olcsó repülőjegyet keresel Hollandiába? Megnéznéd Amszterdam, Rotterdam vagy Eindhoven városát, esetleg bejárnád a Benelux államokat? A Pelikán oldalán mindig megtalálod a kedvezményes repjegyek aktuális kínálatát, emellett szuper tippekkel szolgálunk a nyaralásodhoz, például megtudhatod, hol kölcsönözz autót, vagy hol köthetsz utazási biztosítást Hollandiába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Hollandiában

Amszterdam

A különleges, hajlított, színes házikók, a kerékpárok csengőjének hangja, lakóhajók, amelyek csak lengenek a kanálisok lusta vizén – a tulipánok országának fővárosa nappal igazán idillinek tűnik. Számos parkot és kis kávézót talál itt, amelyek több százévesek. Ez a hely egyszerűen romantikus hétvégékre termett.

De vigyázat! Éjszaka a város a fejetlen szórakozás központjává alakul. Amszterdam ennek köszönhetően vált világhírűvé. A Heineken sör, a Vörös lámpás negyedek és a legendás kávésboltok hazája. Ezt rejti magában ez a maga nemében páratlan város, amely sokszínűségének köszönhetően hamar belopja magát az emberek szívébe.

Amszterdam rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhet Amszterdamba. A repülőút körülbelül egy óra 50 perc hosszú.

Az Easyjet, a KLM Royal Dutch Airlines és az Austrian Airlines közvetlen járatokat indít Amszterdamba, általában Schiphol repülőtér végállomással. Egy másik lehetőség, ha a Ryanair légitársaság járatával repül a közeli Eindhovenbe, onnan pedig vonattal utazik Amszterdamba.

Eindhoven

Hollandia egyik legnagyobb és legmodernebb városa Eindhoven az ország déli részén, a belga-német határ közelében fekszik. A városban kevés történelmi emlékmű található, ugyanis a második világháború idején a legtöbbet lerombolták.

Ez nem jelenti azt, hogy a város hiányt szenvedne látnivalókból. Eindhovent a fény városának is nevezik. A világhírű Philips márkának köszönhetően vált Eindhoven a 20. század elején virágzó, fejlett várossá. A múzeumoknak, kávézóknak és a kiváló kerékpárutaknak hála nem fog unatkozni. Csak kölcsönözzön egy biciklit és barangoljon, amerre kedve tartja.

Eindhoven az egyik legfontosabb és legnagyobb holland vasúti csomópont; a városból az ország minden tájára indulnak vonatok. Tökéletes kiinduló pont egy Benelux államokbeli körutazáshoz. Eindhoven mellett ellátogathat a környező Amszterdam (130 km), Rotterdam (111 km) és Antverpen (89 km) városokba is. Nem messze Eindhoventől található a népszerű BestZOO állatkert, valamint a kis Nuenen falu, ahol a világhírű festő, Van Gogh végezte iskoláit, s amely nyáron és ősszel tárt karokkal várja a festészet és a zenei fesztiválok szerelmeseit.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Pozsonyból repülhet Eindhovenbe. A repülőút körülbelül 2 óra hosszú. A magyarok leggyakrabban a Wizz Air és a Ryanair légitársaságokkal utaznak. Eindhoven nemzetközi repülőtere mindössze néhány percnyire található a városközponttól.

Hasznos infók Hollandiáról

Úti okmányok Hollandiába

Hollandi az Európai Unió tagállama, így nincs szüksége vízumra a beutazáshoz. Elég, ha érvényes az útlevele vagy a személyi igazolványa. Turisztikai célból nem tartózkodhat fél éven belül 3 hónapnál többet az országban.

A hollandiai időjárás

Az év legmelegebb hónapja az augusztus 17 °C átlaghőmérséklettel, a leghidegebb ellenben a január 3 °C-kal. A legcsapadékosabb hónap a november, az átlagos csapadékmennyiség ilyenkor 90 mm.

Mikor érdemes Amszterdamba látogatni? A tulipánidény március közepétől május elejéig tart, ezután kezdődik a turistaszezon. Nyaranta ellepik a turisták Amszterdamot. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, akkor utazz tavasszal (március-május) vagy ősszel (szeptember-október), amikor még kellemes az időjárás.

A hollandiai árak

A Hollandiában használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot. A holland városokban, sajnos, magasak a szállodai árak. Ritkán találni olcsó szállást, éppen ezért ajánlatos időben szállást foglalni.

A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Ha fontolgatod, hogy ellátogatsz Amszterdamba, figyelmedbe ajánljuk az utazási csomagjaink aktuális kínálatát. A belváros viszonylag kicsi, akár gyalog is könnyen bejárható.

Hány óra van Hollandiában?

Hollandiában ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Hollandiában

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Hollandiába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Hollandiába mindössze 29,00 € volt?

  • Ha Hollandiába utazol, érdemes ellátogatnod Amszterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, The Hague városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

  • Austrian Airlines. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Hollandiába.

Látnivalók Amszterdamban

10 érdekesség Hollandiáról

1
Hollandiában több mint 16 millió kerékpár van, azaz minden lakosra jut egy
2
Hollandiában 4400 kilométernyi folyó található, ami nagyszerű hír a hajókázás szerelmeseinek
3
Hollandiában biztosan szót ért majd a helyiekkel, ugyanis 10-ből 9-en beszélnek angolul, sőt németül is
4
Az ország tele van szélmalmokkal, ezek évszázadokon át megóvták Hollandiát az áradásoktól
5
Az OECD felmérései alapján a hollandok a világ legboldogabb nemzetei közé tartoznak
6
A fővárosban több mint 150 nemzet találkozik, ezáltal Amszterdamban a világ legmultikulturálisabb városa
7
Noha Hollandia a tulipántermesztésről vált híressé, maga a virág Törökországból terjedt el. Hollandia termeli ki a világ tulipánjainak 43 %-át
8
Hollandia legmagasabb pontja 329 méter. Mivel az ország negyede a tengerszint alatt fekszik, fele pedig kevesebb mint egy méterrel a tengerszint fölött, ez a dombocska valóságos hegynek tűnik
9
A hollandok a világ legmagasabb emberei közé tartoznak. A férfiak átlag magassága 184 cm, a nőké pedig 170 cm
10
Hollandia fővárosát, Amszterdamot az észak Velencéjének is nevezik
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?