Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Észtország

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Észtország

Rengeteg zene és kevés pénz. A rangos Lonely Planet magazin azoknak az utazóknak ajánlja Észtországot és Tallinnt, akik szeretnének ellátogatni Európai legrégebbi és legszebb városába, és több élményt akarnak kevesebb pénzért.

A Balti államok legészakibb országa nem annyira az éghajlatával csábítja a látogatókat, mint a kalandokkal, az izgalmas történelemmel és a lenyűgöző tájjal.

A legolcsóbban Bécsből repülhetsz Észtországba. Az Air Baltic és az Austrian Airlines közvetlen járatot indítanak Tallinnba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Észtországban

Tallinn

A Balti térség legszebb városa. Így jellemzik Észtország fővárosát, Tallinnt. Az észt nagyváros a leglátogatottabb európai városok közé tartozik, noha a magyarok körében kevésbé népszerű. Rendezett, barátságos és nyitott a világ minden tájáról érkező látogatók számára. Gazdag, ám helyenként kegyetlen történelme egyre több turistát vonz. Vanalinn, azaz az Óváros visszakalauzol a középkorba. Kusza utcácskák, romantikus zugok, szép kilátás a várról és gazdagon díszített templomok. Tallinn kiváló állapotban fennmaradt belvárosa sok meglepetést tartogat.

Atmoszférája változatlan, az évszázdokkal ezelőtti időket idézi. Éppen a középkorban élte fénykorát, hiszen a város elképzelhetetlenül nagy gazdagságban élt. Tallinn jelentős és tehetős város volt, éppen ezért a középkorból származik a legtöbb műemlék.

A templomokban és katedrálisokban nyugalomra lelhet a látogató. Egymás mellett sorakoznak a visszafogott protestáns és a gazdagon díszített pravoszláv templomok. Az észtek többsége protestáns, a népes orosz kisebbség azonban pravoszláv vallású. Az oroszok jelenléte Észtországban 1710-ig nyúlik vissza, amikor a keleti szomszédok elfoglalták a kis Balti országot.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Tallinnba. Bécsből az Air Baltic és a LOT légitársaságok indítanak közvetlen járatot az észt fővárosba. Egy átszállással is kényelmesen repülhetsz az Austrian Airlines, a Finnair vagy a Lufthansa járataival. A repülőút megközelítőleg 2 óra hosszú. Tallinn fő repülőtere az Ulemiste Airport (TLL).

Hasznos infók Észtországról

Úti okmányok Észtországba

Ha Észtországba utazol, érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel kell rendelkezned. A törvény értelmében az irataidnak az országba való érkezéskor és távozáskor is érvényesnek kell lenniük. Regisztráció nélkül maximum 90 napig tartózkodhatsz Észtországban.

Az észtországi időjárás

Az ország éghajlatát nagy mértékben befolyásolja a Balti-tenger közelsége és az Oroszországban érkező jeges légáramlat. Télen kellemetlenül hideg van, és mindössze néhány órán át süt a nap. Májustól szeptemberig 15-20 °C között mozog a hőmérséklet. Az éjszakák gyakran fagyosak. Télen gyakori a havazás. A többi évszakban is rendszeresen várható csapadék, főként tavasszal.

Az észtországi árak

Észtországban 2011-től vezették be az eurót. Az éttermek, üzletek és szállodák többségében lehet kártyával is fizetni. Érdemes még Magyarországon beváltanod a pénzedet, mert jobb az árfolyam.

A fővárosban magasabbak az árak. A vacsora ára két főre 8000 Ft körül mozog, egy pohár sör vagy bor ára pedig 1000 Ft.

Szállást keresel Észtországban? A hatalmas kínálatban könnyű elveszni. A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhatsz.

Ha szeretnél kocsit bérelni, érdemes már a repülőtéren megtenned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Mennyi az idő Észtországban?

Észtországban egy órával több az idő, mint Magyarországon.

Mit érdemes megnézni Tallinnban?

10 érdekesség Észtországról?

1
Észtország valódi nagyhatalomnak számít az Olimpiai játékok terén. Átlagosan 1 millió lakosra 25,5 érem jut
2
Észtország a világ első állama, ahol az emberek szavazóhelyiségek helyett otthonuk kényelméből szavazhatnak politikai képviselőikre
3
Észtország nagyon megszenvedte a második világháborút, hiszen a náci Németország és a szocialista Oroszország közé szorult. Ez főként a civil áldozatok számán érezhető. Észtország elvesztette lakosai 7,3 %-át
4
Észtország a világ „legösszecsatoltabb” országai közé tartozik. Ez az ingyenes Wi-Fi hálózatnak köszönhető, ami az ország minden szegletében elérhető
5
Biztonsági okokból minden gyalogosnak és kerékpárosnak kötelező magánál tartania fényvisszaverő elemeket, hogy a hosszú, sötét téli napok idején az autósok időben észrevegyék őket
6
Észtországban létrejött egy új sportág, a kiiking. Ez magyarra fordítva annyit tesz: hintázás. Az adrenalinhintázás 1996-ban jött létre. Lényege, hogy a hinta 360 fokos fordulatot tesz meg
7
Észtországban a modern technika a mindennapi élet része. Sőt már az első osztályosok tantervében is szerepel
8
Hegyek ugyan nincsenek Észtországban, pontosan 2222 nagyobb és kisebb szigete található a Balti-tengeren
9
A főváros lakói számára 2013 óta teljesen ingyenes a városi tömegközlekedés
10
Ha hegyekre vágysz, akkor Észtország nem neked való. Az ország legmagasabb hegye, a Suur Munamägi ugyanis mindössze 318 méter magas
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)