Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Egyiptom

Akciós repülőjegyek Egyiptomba

Érdekességek: Egyiptom

Olcsó repülőjegyet keresel Egyiptomba? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheted a repjegyek, szállodák és utazási biztosítások árait, de megtekintheted a teljes körű egyiptomi utazási csomagjaink kínálatát is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Egyiptomban

Kairó

Az afrikai kontinens legnépesebb városa a Kairó nevet viseli. A történelemben betöltött fontos szerepének köszönhetően a várost a Világ anyjának, illetve Big Mangónak is nevezik, ez utóbbi becenevet kozmopolita jellegének köszönhetően érdemelte ki.

A kairói kirándulás egyrészt poros, zajos és fárasztó a száraz hőségnek köszönhetően, másrészt azonban drága butikok, luxus és szokatlan építészeti elemekkel büszkélkedő, modern épületek várnak Kairóban. Fedezd fel a várost, ahol a történelem a modern korral, a túlzott gazdagság pedig a szegénységgel találkozik.

A város modern része a Nílus folyó közelében terül el. Ha szeretnéd bejárni Kairó legrégebbi részeit, akkor a folyótól távolabb kell keresgélned. A folyó túlsó partján terül el Gíza városa, ahol a láthatáron magasodnak a világhírű piramisok. Ha Egyiptomban jársz, látogass el a híres mecsetekbe is. A legismertebb mind közül az Al-Azhar mecset, ahol máig zajlik az iszlám vallási oktatás.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Kairóba. Az EgyptAir közvetlen járatával a repülőút 3 óra hosszú. Egy átszállással utazhatsz az Austrian, a Lufthansa, a SWISS vagy a Turkish Airlines légitársaságokkal. Az emberek többsége Hurghadában tölti nyaralását, s csak látogatóba érkezik Kairó városába.

Hurghada

A Vörös-tenger partján fekvő hajdani kis halászfalu napjainkban a világ legkeresettebb kirándulóhelye. Nem véletlenül, hiszen néhány röpke év alatt Hurghada pezsgő üdülőhellyé alakult, amely a forró egyiptomi ég alatt luxusszállodákkal, illetve egész évben kiváló szolgáltatásokkal és kedvező árakkal várja a látogatókat.

Miért szeretik a magyarok Hurghadát, és miért érdemes itt kirándulni? Az exkluzív üdülőhelyeknek és a csodálatos korallzátonyoknak hála, s mert egész évben ideálisak a körülmények a merüléshez és a búvárkodáshoz, Hurghada a tökéletes úti cél. Egyiptom a zöld oázisok, az ókori történelem és az arab sivatagok végtelen dűnéinek varázslatos elegye

Ahogy a helyiek imádják és tisztelik folyójukat, s hasonló tisztelettel bánnak a turistákkal is. A Vörös-tenger partja és Egyiptom azért számít exkluzív kirándulóhelynek, mert a legszigorúbb igényeket is kielégíti.

Budapestről, Bécsből és Pozsonyból kényelmesen repülhetsz Egyiptomba. Az all-inclusive szolgáltatásokat kínáló járatok, kiváló árak, és a télen is kellemes időjárás „utazóbogarat” ültet az ember fejébe. Egyiptom egész évben tárt karokkal várja a látogatókat, és a legnépszerűbb nyári és téli úti célok közé tartozik.

Sarm es-Sejk

Sarm es-Sejk jelentős és kivételesen népszerű egyiptomi üdülőhely. A Sínai-félsziget déli részén fekszik, és Marsa Alamhoz hasonlóan az utóbbi évtizedekben, halásztelepülésből alakult ki. Világszínvonalú szolgáltatásaival minden vendég igényeit kielégíti.

Az üdülőhely nagy előnye a hatalmas, homokos part, ahonnan fokozatosan ereszkedhetsz a tengerbe. Ezt főleg a gyermekekkel utazó családok értékelik. A Vörös-tenger ezen partszakaszán megcsodálhatod a gazdag tengeri élővilágot és a korallzátonyokat. A turisták értékelik a csodás időjárást, amely egész évben uralkodik Sarm es-Sejkben.

A Sarm es-Sejkbe való látogatásra a legideálisabb időszak a késő tavasz és szinte az egész ősz. Egész évben lehetőséged van fürödni a tengerben, és felfedezni a varázslatos homokbirodalmat.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Sarm es-Sejkbe. Az utazási irodák charter járataival átszállás nélkül utazhatsz. A Pegasus, az EgyptAir vagy a Turkish Airlines kereskedelmi járatai esetében egy vagy két átszállással kell számolni.

Alexandria

Alexandria. Sokak szerint Egyiptom legmodernebb városa. Ókori emlékművekkel és múzeumokkal, valamint szállodák és szórakozóhelyek széles választékával várja a látogatókat. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a kilométer hosszú homokos partjairól sem.

Az arabok bejövetele előtt Alexandria volt Egyiptom fővárosa, ezért számos monumentális, egyiptomi, hellén és római történelmi épület és műemlék található itt. A földrengések következtében azonban rengeteg épület megsemmisült.

Mit érdemes megnézni Alexandriában? Ellátogathatsz a belvárosi római színházba, a Quaitbay-erődbe, a 15. századi partvidéki citadellába, amelynek épülete hidrobiológiai múzeumot rejt. Hasonlóan izgalmas látványosság a pompeji oszlop, illetve az El Shoukkafa katakombák. Alexandriában számos jelentős múzeum található. Látogass el az Alexandriai Nemzeti Múzeumba, a Görög-római múzeumba vagy a Királyi Ékszermúzeumba.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Alexandriába. Az utazási irodák charter járataival átszállás nélkül utazhatsz. Az EgyptAir, a Saudia vagy a Turkish Airlines kereskedelmi járatai esetében egy vagy két átszállással kell számolni.

További városok
Marsa Alam

„Marsa Alamban kirándultunk.” Ezt a mondatot egyre gyakrabban hallani. Marsa Alam Hurghadához közel, a várostól délebbre található.

A téli hónapokban azonban megmutatkozik ez a kis földrajzi távolság a hőmérsékleten. Ha szeretnél elszökni a tél elől, Marsa Alam a tökéletes választás. Sülj aranybarnára, búvárkodj a Vörös-tenger kristálytiszta vizében, és kis szerencsével akár tengeri teknősökkel is találkozhatsz.

Miért népszerű Marsa Alam a magyarok körében, és miért érdemes itt üdülni? Elsősorban egész évben tökéletes az idő merülésre és búvárkodásra. Marsa Alamban úszhatsz a delfinekkel és a tengeri teknősökkel, de részt vehetsz egy sivatagi szafarin is. Egyiptom a zöld oázisok, az ókori történelem és az arab sivatagok végtelen dűnéinek varázslatos elegye.

Budapestről és Bécsből kényelmesen repülhetsz Egyiptomba. Közvetlen járatok, all-inclusive szolgáltatások, kiváló árak, és a télen is kellemes időjárás „utazóbogarat” ültet az ember fülébe. Egyiptom egész évben tárt karokkal várja a látogatókat, és a legnépszerűbb nyári és téli úti célok közé tartozik. Főidényen kívül az üdülőhelyek nem olyan zsúfoltak, mint a nyári hónapokban, így kedvező áron élvezheted a luxusszállodák szolgáltatásait.

Hasznos infók Egyiptomról

Az egyiptomi időjárás

Egész évben nagy a hőség, így bármelyik hónapban utazhatsz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 40 °C körül mozog. A szubtrópusi égövnek köszönhetően Egyiptomban forró a nyár és mérsékelt a tél. Egyiptom a világ legszárazabb országai közé tartozik, az évi csapadékmennyiség nem haladja meg a 80 mm-t sem.

Vízum Egyiptomba

Az Egyiptomba való utazáshoz útlevélre lesz szükséged, amelynek elvárt érvényessége a hazautazástól számított minimum 6 hónap. A magyar állampolgárok vízummal léphetnek Egyiptom terültére, ezt Hurghada, Káhir és Sarm es-Sejk repülőterén meg díj ellenében igényelhetik is.

A vízum kiadásának feltétele, hogy az útleveled a hazautazásod időpontjától számított 6 hónapig érvényes legyen. Vízumot intézhetsz az érkezésed után a repülőtéren is, de a hazai utazási irodák közvetítésével is. Az egyszerű turista vízummal maximum egy hónapot tartózkodhatsz az országban, de többszöri beutazásra jogosító vízumot is igényelhetsz.

Az egyiptomi árak

Egyiptom viszonylag olcsó hely a magyarok számára. A fogyasztói árak alacsonyabbak, mint nálunk. Az egyetlen kivételt a gyorséttermek, az import sör és néhány élelmiszer-, illetve alkoholfajta jelenti. Az Egyiptomban használatos pénznem az egyiptomi font.

Olcsó szállás keresel Egyiptomban? A szállások árát és a repülőtértől való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Marsa Alam környéke luxusszállodák széles választékát kínálja all-inclusive étkezéssel.

Az árak attól függően változnak, hogy a főidényben érkezel Marsa Alamba, vagy a köztes időszakban. Tavasszal és ősszel a legritkábbak a last minute ajánlatok Egyiptomba.

Védőoltások az Egyiptomba való utazás előtt

Az Egyiptomba való utazáshoz nincs szükség nemzetközi igazolásra a védőoltásokról, és nem kötelező védőoltások beadása sem. Magyarország külügyminisztériuma a kötelező oltások mellett javasolja a tetanusz, polio, valamint a kiegészítő hepatitisz A és B típusa, illetve a meningitisz A és C elleni védőoltásokat. Ajánlatos az utazás előtt egészségügyi biztosítást kötni.

Mennyi az idő Egyiptomban?

Egyiptomban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Egyiptomban

  • Nem szereted az átszállásokat? Berlin városokból közvetlen járattal repülhetsz Egyiptomba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Egyiptomba mindössze 412,00 € volt?

  • Ha Egyiptomba utazol, érdemes ellátogatnod Hurghada, Kairó, Marsa Alam, Sarm Es-sejk, Alexandria városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 4 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Egyiptomban?

10 érdekesség Egyiptomról

1
A világ legősibb ruháját Egyiptomban találták meg, a ruha mintegy 5000 éves
2
A jegygyűrű hagyománya Egyiptomból ered
3
Az ókori egyiptomiak csontból készült vánkoson aludtak
4
Az ókori egyiptomi város, Héraklion 1200 évvel ezelőtt vízbe süllyedt, s csak egy évtizeddel ezelőtt bukkantak rá a régészek
5
A Szabadság-szobor eredetileg Egyiptom számára készült, az ország azonban pénzügyi okokból elutasította az ajánlatot, így került a szobor Amerikába
6
Az ókori egyiptomiak mintegy 1400 istent és istennőt tiszteltek
7
Számos ókori sírboltban találtak „vécét”
8
A Szudán és Egyiptom között levő 2060 km terület a „senki földje”
9
Az ókori egyiptomiak úgy fejezték ki a macskájuk elvesztése felett érzett bánatukat, hogy leborotválták a szemöldöküket
10
A gízai Nagy Piramisban máig sok a felfedezetlen járat
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?