Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Hurghada

Akciós repülőjegyek Hurghadába

Érdekességek: Hurghada

A Vörös-tenger partján fekvő hajdani kis halászfalu napjainkban a világ legkeresettebb kirándulóhelye. Nem véletlenül, hiszen néhány röpke év alatt Hurghada pezsgő üdülőhellyé alakult, amely a forró egyiptomi ég alatt luxusszállodákkal, illetve egész évben kiváló szolgáltatásokkal és kedvező árakkal várja a látogatókat.

Miért szeretik a magyarok Hurghadát, és miért érdemes itt kirándulni? Az exkluzív üdülőhelyeknek és a csodálatos korallzátonyoknak hála, s mert egész évben ideálisak a körülmények a merüléshez és a búvárkodáshoz, Hurghada a tökéletes úti cél. Egyiptom a zöld oázisok, az ókori történelem és az arab sivatagok végtelen dűnéinek varázslatos elegye

Ahogy a helyiek imádják és tisztelik folyójukat, s hasonló tisztelettel bánnak a turistákkal is. A Vörös-tenger partja és Egyiptom azért számít exkluzív kirándulóhelynek, mert a legszigorúbb igényeket is kielégíti.

Budapestről, Bécsből és Pozsonyból kényelmesen repülhetsz Egyiptomba. Az all-inclusive szolgáltatásokat kínáló járatok, kiváló árak, és a télen is kellemes időjárás „utazóbogarat” ültet az ember fejébe. Egyiptom egész évben tárt karokkal várja a látogatókat, és a legnépszerűbb nyári és téli úti célok közé tartozik.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Hurghadáról

Vízum Egyiptomba

Az Egyiptomba való utazáshoz útlevélre lesz szükséged, amelynek elvárt érvényessége a hazautazástól számított minimum 6 hónap. A magyar állampolgárok vízummal léphetnek Egyiptom terültére, ezt Hurghada, Káhir és Sarm es-Sejk repülőterén meg díj ellenében igényelhetik is.

A vízum kiadásának feltétele, hogy az útleveled a hazautazásod időpontjától számított 6 hónapig érvényes legyen. Vízumot intézhetsz az érkezésed után a repülőtéren is, de a hazai utazási irodák közvetítésével is. Az egyszerű turista vízummal maximum egy hónapot tartózkodhatsz az országban, de többszöri beutazásra jogosító vízumot is igényelhetsz.

Az egyiptomi időjárás

Egész évben nagy a hőség, így bármelyik hónapban utazhatsz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 40 °C körül mozog. A szubtrópusi égövnek köszönhetően Egyiptomban forró a nyár és mérsékelt a tél. Egyiptom a világ legszárazabb országai közé tartozik, az évi csapadékmennyiség nem haladja meg a 80 mm-t sem.

Az egyiptomi árak

Egyiptom viszonylag olcsó hely a magyarok számára. A fogyasztói árak alacsonyabbak, mint nálunk. Az egyetlen kivételt a gyorséttermek, az import sör és néhány élelmiszer-, illetve alkoholfajta jelenti. Az Egyiptomban használatos pénznem az egyiptomi font.

Olcsó szállás keresel Egyiptomban? A szállások árát és a repülőtértől való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Marsa Alam környéke luxusszállodák széles választékát kínálja all-inclusive étkezéssel.

Az árak attól függően változnak, hogy a főidényben érkezel Marsa Alamba, vagy a köztes időszakban. Tavasszal és ősszel a legritkábbak a last minute ajánlatok Egyiptomba.

Védőoltások az Egyiptomba való utazás előtt

Az Egyiptomba való utazáshoz nincs szükség nemzetközi igazolásra a védőoltásokról, és nem kötelező védőoltások beadása sem. Magyarország külügyminisztériuma a kötelező oltások mellett javasolja a tetanusz, polio, valamint a kiegészítő hepatitisz A és B típusa, illetve a meningitisz A és C elleni védőoltásokat. Ajánlatos az utazás előtt egészségügyi biztosítást kötni.

Mennyi az idő Egyiptomban?

Egyiptomban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Hurghadában

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Hurghadában?

10 érdekesség Egyiptomról

1
A világ legősibb ruháját Egyiptomban találták meg, a ruha mintegy 5000 éves
2
A jegygyűrű hagyománya Egyiptomból ered
3
Az ókori egyiptomiak csontból készült vánkoson aludtak
4
Az ókori egyiptomi város, Héraklion 1200 évvel ezelőtt vízbe süllyedt, s csak egy évtizeddel ezelőtt bukkantak rá a régészek
5
A Szabadság-szobor eredetileg Egyiptom számára készült, az ország azonban pénzügyi okokból elutasította az ajánlatot, így került a szobor Amerikába
6
Az ókori egyiptomiak mintegy 1400 istent és istennőt tiszteltek
7
Számos ókori sírboltban találtak „vécét”
8
A Szudán és Egyiptom között levő 2060 km terület a „senki földje”
9
Az ókori egyiptomiak úgy fejezték ki a macskájuk elvesztése felett érzett bánatukat, hogy leborotválták a szemöldöküket
10
A gízai Nagy Piramisban máig sok a felfedezetlen járat
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?