Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Sarm es-Sejk

Akciós repülőjegyek Sarm Es-sejkba

Érdekességek: Sarm Es-sejk

Sarm es-Sejk jelentős és kivételesen népszerű egyiptomi üdülőhely. A Sínai-félsziget déli részén fekszik, és Marsa Alamhoz hasonlóan az utóbbi évtizedekben, halásztelepülésből alakult ki. Világszínvonalú szolgáltatásaival minden vendég igényeit kielégíti.

Az üdülőhely nagy előnye a hatalmas, homokos part, ahonnan fokozatosan ereszkedhetsz a tengerbe. Ezt főleg a gyermekekkel utazó családok értékelik. A Vörös-tenger ezen partszakaszán megcsodálhatod a gazdag tengeri élővilágot és a korallzátonyokat. A turisták értékelik a csodás időjárást, amely egész évben uralkodik Sarm es-Sejkben.

A Sarm es-Sejkbe való látogatásra a legideálisabb időszak a késő tavasz és szinte az egész ősz. Egész évben lehetőséged van fürödni a tengerben, és felfedezni a varázslatos homokbirodalmat.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Sarm es-Sejkbe. Az utazási irodák charter járataival átszállás nélkül utazhatsz. A Pegasus, az EgyptAir vagy a Turkish Airlines kereskedelmi járatai esetében egy vagy két átszállással kell számolni.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Egyiptomról

Az egyiptomi időjárás

Egész évben nagy a hőség, így bármelyik hónapban utazhatsz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 40 °C körül mozog. A szubtrópusi égövnek köszönhetően Egyiptomban forró a nyár és mérsékelt a tél. Egyiptom a világ legszárazabb országai közé tartozik, az évi csapadékmennyiség nem haladja meg a 80 mm-t sem.

Vízum Egyiptomba

Az Egyiptomba való utazáshoz útlevélre lesz szükséged, amelynek elvárt érvényessége a hazautazástól számított minimum 6 hónap. A magyar állampolgárok vízummal léphetnek Egyiptom terültére, ezt Hurghada, Káhir és Sarm es-Sejk repülőterén meg díj ellenében igényelhetik is.

A vízum kiadásának feltétele, hogy az útleveled a hazautazásod időpontjától számított 6 hónapig érvényes legyen. Vízumot intézhetsz az érkezésed után a repülőtéren is, de a hazai utazási irodák közvetítésével is. Az egyszerű turista vízummal maximum egy hónapot tartózkodhatsz az országban, de többszöri beutazásra jogosító vízumot is igényelhetsz.

Az egyiptomi árak

Egyiptom viszonylag olcsó hely a magyarok számára. A fogyasztói árak alacsonyabbak, mint nálunk. Az egyetlen kivételt a gyorséttermek, az import sör és néhány élelmiszer-, illetve alkoholfajta jelenti. Az Egyiptomban használatos pénznem az egyiptomi font.

Olcsó szállás keresel Egyiptomban? A szállások árát és a repülőtértől való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Marsa Alam környéke luxusszállodák széles választékát kínálja all-inclusive étkezéssel.

Az árak attól függően változnak, hogy a főidényben érkezel Marsa Alamba, vagy a köztes időszakban. Tavasszal és ősszel a legritkábbak a last minute ajánlatok Egyiptomba.

Védőoltások az Egyiptomba való utazás előtt

Az Egyiptomba való utazáshoz nincs szükség nemzetközi igazolásra a védőoltásokról, és nem kötelező védőoltások beadása sem. Magyarország külügyminisztériuma a kötelező oltások mellett javasolja a tetanusz, polio, valamint a kiegészítő hepatitisz A és B típusa, illetve a meningitisz A és C elleni védőoltásokat. Ajánlatos az utazás előtt egészségügyi biztosítást kötni.

Mennyi az idő Egyiptomban?

Egyiptomban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Sarm Es-sejkben

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Egyiptomban?

10 érdekesség Egyiptomról

1
A világ legősibb ruháját Egyiptomban találták meg, a ruha mintegy 5000 éves
2
A jegygyűrű hagyománya Egyiptomból ered
3
Az ókori egyiptomiak csontból készült vánkoson aludtak
4
Az ókori egyiptomi város, Héraklion 1200 évvel ezelőtt vízbe süllyedt, s csak egy évtizeddel ezelőtt bukkantak rá a régészek
5
A Szabadság-szobor eredetileg Egyiptom számára készült, az ország azonban pénzügyi okokból elutasította az ajánlatot, így került a szobor Amerikába
6
Az ókori egyiptomiak mintegy 1400 istent és istennőt tiszteltek
7
Számos ókori sírboltban találtak „vécét”
8
A Szudán és Egyiptom között levő 2060 km terület a „senki földje”
9
Az ókori egyiptomiak úgy fejezték ki a macskájuk elvesztése felett érzett bánatukat, hogy leborotválták a szemöldöküket
10
A gízai Nagy Piramisban máig sok a felfedezetlen járat
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?