Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kairó

Akciós repülőjegyek Kairóba

Érdekességek: Kairó

Az afrikai kontinens legnépesebb városa a Kairó nevet viseli. A történelemben betöltött fontos szerepének köszönhetően a várost a Világ anyjának, illetve Big Mangónak is nevezik, ez utóbbi becenevet kozmopolita jellegének köszönhetően érdemelte ki.

A kairói kirándulás egyrészt poros, zajos és fárasztó a száraz hőségnek köszönhetően, másrészt azonban drága butikok, luxus és szokatlan építészeti elemekkel büszkélkedő, modern épületek várnak Kairóban. Fedezd fel a várost, ahol a történelem a modern korral, a túlzott gazdagság pedig a szegénységgel találkozik.

A város modern része a Nílus folyó közelében terül el. Ha szeretnéd bejárni Kairó legrégebbi részeit, akkor a folyótól távolabb kell keresgélned. A folyó túlsó partján terül el Gíza városa, ahol a láthatáron magasodnak a világhírű piramisok. Ha Egyiptomban jársz, látogass el a híres mecsetekbe is. A legismertebb mind közül az Al-Azhar mecset, ahol máig zajlik az iszlám vallási oktatás.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Kairóba. Az EgyptAir közvetlen járatával a repülőút 3 óra hosszú. Egy átszállással utazhatsz az Austrian, a Lufthansa, a SWISS vagy a Turkish Airlines légitársaságokkal. Az emberek többsége Hurghadában tölti nyaralását, s csak látogatóba érkezik Kairó városába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Egyiptomról

Az egyiptomi időjárás

Egész évben nagy a hőség, így bármelyik hónapban utazhatsz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 40 °C körül mozog. A szubtrópusi égövnek köszönhetően Egyiptomban forró a nyár és mérsékelt a tél. Egyiptom a világ legszárazabb országai közé tartozik, az évi csapadékmennyiség nem haladja meg a 80 mm-t sem.

Vízum Egyiptomba

Az Egyiptomba való utazáshoz útlevélre lesz szükséged, amelynek elvárt érvényessége a hazautazástól számított minimum 6 hónap. A magyar állampolgárok vízummal léphetnek Egyiptom terültére, ezt Hurghada, Káhir és Sarm es-Sejk repülőterén meg díj ellenében igényelhetik is.

A vízum kiadásának feltétele, hogy az útleveled a hazautazásod időpontjától számított 6 hónapig érvényes legyen. Vízumot intézhetsz az érkezésed után a repülőtéren is, de a hazai utazási irodák közvetítésével is. Az egyszerű turista vízummal maximum egy hónapot tartózkodhatsz az országban, de többszöri beutazásra jogosító vízumot is igényelhetsz.

Az egyiptomi árak

Egyiptom viszonylag olcsó hely a magyarok számára. A fogyasztói árak alacsonyabbak, mint nálunk. Az egyetlen kivételt a gyorséttermek, az import sör és néhány élelmiszer-, illetve alkoholfajta jelenti. Az Egyiptomban használatos pénznem az egyiptomi font.

Olcsó szállás keresel Egyiptomban? A szállások árát és a repülőtértől való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Marsa Alam környéke luxusszállodák széles választékát kínálja all-inclusive étkezéssel.

Az árak attól függően változnak, hogy a főidényben érkezel Marsa Alamba, vagy a köztes időszakban. Tavasszal és ősszel a legritkábbak a last minute ajánlatok Egyiptomba.

Védőoltások az Egyiptomba való utazás előtt

Az Egyiptomba való utazáshoz nincs szükség nemzetközi igazolásra a védőoltásokról, és nem kötelező védőoltások beadása sem. Magyarország külügyminisztériuma a kötelező oltások mellett javasolja a tetanusz, polio, valamint a kiegészítő hepatitisz A és B típusa, illetve a meningitisz A és C elleni védőoltásokat. Ajánlatos az utazás előtt egészségügyi biztosítást kötni.

Mennyi az idő Egyiptomban?

Egyiptomban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Kairóban

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Egyiptomban?

10 érdekesség Egyiptomról

1
A világ legősibb ruháját Egyiptomban találták meg, a ruha mintegy 5000 éves
2
A jegygyűrű hagyománya Egyiptomból ered
3
Az ókori egyiptomiak csontból készült vánkoson aludtak
4
Az ókori egyiptomi város, Héraklion 1200 évvel ezelőtt vízbe süllyedt, s csak egy évtizeddel ezelőtt bukkantak rá a régészek
5
A Szabadság-szobor eredetileg Egyiptom számára készült, az ország azonban pénzügyi okokból elutasította az ajánlatot, így került a szobor Amerikába
6
Az ókori egyiptomiak mintegy 1400 istent és istennőt tiszteltek
7
Számos ókori sírboltban találtak „vécét”
8
A Szudán és Egyiptom között levő 2060 km terület a „senki földje”
9
Az ókori egyiptomiak úgy fejezték ki a macskájuk elvesztése felett érzett bánatukat, hogy leborotválták a szemöldöküket
10
A gízai Nagy Piramisban máig sok a felfedezetlen járat
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)