Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Dél-afrikai Köztársaság

Akciós repülőjegyek Dél-afrikába

Érdekességek: Dél-afrika

A Dél-afrikai Köztársaságba szóló olcsó repülőjegyek nagyon népszerűek. Az olyan célpontok, mint Fokváros, Johannesburg vagy Durban, sokunk álmai között szerepelnek.

A strandok itt gyönyörűek. Valójában a Fok-félsziget teljes szakaszát övezik. A fehér homok és a smaragd színű víz vonzó lehet az úszni vágyók számára, de vigyázzunk - a tenger nagyon hideg, ezért csak a legedzettebbek élvezhetik az úszást. Lehet, hogy számunkra nem épp kellemes, de körülbelül háromezer pingvin számára nagyon is az. Bár ezek az állatok általában a hidegebb időjárást kedvelik, az Atlanti-óceán vize elég hideg ahhoz, hogy úgy éljenek mint hal a vízben.

Kedvező árú repülőjegyeket Dél-Afrikába foglalhatunk Bécsből, Budapestről vagy Prágából is. Az Austrian Airlines működtet Fokvárosba közvetlen járatot, amely körülbelül tizenegy órát vesz igénybe. Az olyan légitársaságok, mint az Air France, a Turkish Airlines, a Qatar Airways, az Ethiopian, a British Airways, az Emirates vagy a KLM, egyetlen átszállással repítenek minket a dél-afrikai városok egyikébe.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Dél-afrikában

Fokváros

Fokváros. Sok magyar utazó álma ez az egyik legmenőbb úti célnak számító hely a világon. A Dél-afrikai Köztársaság második legnagyobb városát természeti tájainak köszönhetően a világ egyik legszebb városának tartják. Fokváros varázslatos hangulata minden ide látogatót magával ragad, hogy aztán azt mondhassuk: Ó, bárcsak egész Afrika így nézne ki.

A strandok itt gyönyörűek. Valójában az egész Fok-félszigetet körbeveszik. A fehér homok és a smaragd színű tengervíz vonzó lehet az úszásra vágyóknak - a tenger viszont nagyon hideg, így csak a legedzettebek egy része élvezheti az úszást. Lehet, hogy az ember nem élvezi, de körülbelül háromezer pingvin nagyon is. Bár ezek az állatok általában hidegebb időjárást kedvelik, az Atlanti-óceán vize elég hideg ahhoz, hogy úgy éljenek, mint "hal a vízben".

Fokvárost a "Table Mountain" hegy védi, ami tükörfordításban "Asztal-hegy". A több mint ezer méter magas hegy a metropolisz fölé emelkedik, és rendkívül fotogén.

Olcsó repülőjegyeket Fokvárosba Bécsből, Budapestről vagy Prágából is foglalhatunk. Fokvárosba az Austrian Airlines indít közvetlen járatot. Az út körülbelül tizenegy órát vesz igénybe. Egy átszállással olyan légitársaságokkal utazhatunk, mint az Air France, a Turkish Airlines, a Qatar Airways, az Ethiopian, a British Airways, az Emirates és a KLM.

Johannesburg

Johannesburg. A vibráló metropolisz, becenevén Jo´burg, Jozi vagy egyszerűen a Dél-afrikai Köztársaság szíve. Sok Európából érkező utas használja ki az olcsó repülőjegyeket Johannesburgba, majd utazik tovább a Dél-afriakia Köztársaságba.

Egy város, amely az 1990-es évek végén a világ egyik legveszélyesebb helye volt. Két évtized alatt gyorsan változott és más irányt vett. Csökkent a bűnözés, luxuslakásokat építenek itt és a helyi emberek tele vannak optimizmussal.

Ma már nem kell félnünk, ha Johannesburgba utazunk, éppen ellenkezőleg, Afrika egyik legszebb városa lenyűgöz majd minket. Ez egy példa arra, hogyan lehet egy széteső várost egy szép, modern és fejlődő nagyvárossá alakítani.

Olcsó repülőjegyeket Johannesburgba Bécsből, Budapestről és Prágából is foglalhatunk. A közeli repülőterekről nincsen közvetlen járat Johannesburgba. Az Air France, az Iberia, a KLM, a British Airways légitársaságokkal azonban kényelmesen repülhetünk egy átszállással.

Durban

Dél-afrikai Köztársaság nem csak Fokváros vagy Johannesburg. Csak tekintsünk a térképre és kiderül, hogy ez a csodálatos táj sokkal többet kínál. Ha szeretnénk megtapasztalni a Dél-afrikai Köztársaság autentikus hangulatát, irány a gyönyörű Durban, Afrika ékköve.

Az ország egyik legnagyobb városának mintegy hárommillió lakosa van. Ez a Dél-afrikai Köztársaság leggyorsabban növekvő nagyvárosa és egyben az ország legnagyobb kikötővára. Az ipar, a kereskedelem, de a kultúra és az éjszakai élet központja is. A Zulu nyelv szerint úgy emlegetik hogy "a város, ahol a föld megérinti a tengert", mások szerint Durban olyan város, ahol a nap soha nem nyugszik le.

Durban egyúttal egy tengerparti üdülőhely is, rengeteg napsütéses nappal. Átlagosan egészen 230-ig! Ezért nevezik a gyönyörű fehér strandok mentén fekvő Marine Parade tengerpartot "arany mérföldnek".

Olcsó járatokat Durbanba Bécsből, Budapestből és Prágából is foglalhatunk. A közelünkben működő repülőterekről nincs közvetlen járat Durbanba. Egy átszállással, viszonylag kényelmesen repülhetünk az Emirates, a British Airwaya, a Turkish Airlines légitársaságokkal.

Port Elizabeth

A Dél-afrikai Köztársaság déli partján található az ország egyik legnagyobb városa, valamint a világ egyik legnagyobb és legfontosabb kikötője. Port Elizabethet gyakran "barátságos" és "szeles" városnak nevezik.

A brit telepesek által alapított település, mára a Nelson Mandela Bay nevű nagyvárosi terület része, ahol több mint 1,3 millió ember él.

Port Elizabeth büszkélkedhet például gyönyörű strandjaival, a csodálatos Route 67 gyalogtúrával, amely több mint 60 műalkotással ismertet meg, valamint a Nelson Mandela Metropolitan Múzeummal.

Olcsó repülőjegyeket Port Elizabethbe Bécsből, Budapestből és Prágából is foglalhatunk. Igaz, a környékünkről nincs közvetlen járat, de két átszállással olyan társaságokkal utazhatunk, mint az Air France, a British Airways, az Iberia, a Qatar Airways vagy a Turkish Airlines.

További városok
Alexander Bay

Alexander Bay egy tengerparti város a namíbiai határon, a Kis-Namaqualand néven ismert régióban. Namíbia és a Dél-afrikai Köztársaság határát képező Orange Mighty folyó torkolatánál fekszik.

Ez a terület elsősorban gyémántutazásairól vált híressé, és gyakran hívják Gyémántpartnak. A terület azonnali attrakcióvá vált a Dél-afrikai Köztársaságban - közvetlenül azután, hogy 1925-ben itt felfedezték az első gyémántokat.

Egy titokzatos hely, ami felülírta Afrika gyémánttörténlmét. Mihelyst az emberek kitermelték az összes gyémántot a területről, egy elhagyatott hely lett, és továbbra is vonzza azokat a turistákat, akik idejönnek üres bányákat és elhagyott házakat fényképezni. Csak az időjárásra kell figyelni - januártól áprilisig a hőmérséklet napközben 40 ° C fölé emelkedik.

Foglaljunk olcsó repülőjegyeket Alexander Bay-be bécsi, budapesti vagy prágai indulással. Közvetlen járatot a környező repülőterekről hiába keresünk. Az ideális megoldás a Fokvárosba való repülés, ahonnan egyedi közlekedést választva juthatunk az ország északi részére.

Hasznós infók Dél-Afrikáról

Vízum a Dél-afrikai Köztársaságba

30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges.

A magánútlevélnek Dél-afrikai Köztársaságból történő elutazás napjától számítva további 30 napig kell érvényesnek lennie. Az útlevélnek legalább 1 üres oldalt kell tartalmaznia, de bizonyos esetekben 2 üres oldalt kérnek, ezért célszerű ezzel számolni.

A Dél-Afrikában 2015. június 1- jén bevezetett új beutazási szabályok szigorították a kiskorú (18 év alatti) gyermekek be- és kiutazását. Minden gyermek be- és kiutazásakor megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonat bemutatását, vagy annak három hónapnál nem régebbi hiteles másolatának a bemutatását.

Az időjárás a Dél-afrikai Köztársaságban

Száraz és meleg nyár, esős és nyirkos tél, hó csak a magasabb hegyrészeken. A Dél-afrikai Köztársaság éghajlata szubtrópusi jellegű, és a hőmérséklet egész évben kellemesen meleg. Az éghajlati viszonyok azonban az ország különböző részein található tengerszint feletti magasságtól függően változnak. Dél-Afrikában magas a napsütéses napok száma, és átlagosan évi 245 napot ér el Fokváros délnyugati részén.

Az árak a Dél-afrikai Köztársaságban

A helyi pénznem Dél-Afrikában a dél-afrikai rand. A készpénz mellett hitelkártyával is fizethetünk a boltokban. Javasoljuk a pénz előre történő felvételét, az ATM-ek csak kis összegeket biztosítanak.

Az élelmiszerek ára nagyjából megegyezik a magyarországi árakkal.

Olcsó szállást keresünk a Dél-afrikai Köztársaságban? Az átlagos szállodai szobaár egy éjszakára 561 ZAR (kezdőár: 35 euró / éj). A Pelikánon keresztül is foglalhatunk szállást hotelben vagy apartmanokban. Jegyvásárlás előtt ellenőrizzük a szállások árait az adott időszakban.

Egészségügy és oltások a Dél-afrikai Köztársaságban

Különleges oltás beadatása nem szükséges, de fontoljuk meg az hepatitisz A és B típusú sárgaság és a tetanusz elleni oltást. Ha a Kruger Parkba, az ország északi és északkeleti területeire utazunk, akkor mindenképpen készüljünk maláriaellenes szerekkel és szúnyogriasztókkal.

A pontos idő a Dél-afrikai Köztársaságban

A Dél-afrikai Köztársaság és Magyarország közti időeltolódás + 1 óra.

Repülési érdekességek Dél-afrikában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Dél-afrikába mindössze 520,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Dél-afrikai Köztársaságban

10 érdekesség a Dél-afrikai Köztársaságról

1
A Dél-afrikai Köztársaságban 11 hivatalos nyelvet használnak, köztük a Zulu és az Afrikaans
2
A Dél-afrikai Köztársaság az egyetlen ország a világon, amely önként adta atomfegyver-programját
3
9600 növényfaj nő a Dél-afrikai Köztársaságban, amelyeknek majdnem háromnegyede sehol máshol nem található meg a világon
4
A világ legnagyobb gyémántját a Dél-afrikai Köztársaságban találták 1905-ben
5
Az ország legnépszerűbb sportágai a futball, a krikett és a rögbi
6
Juhoafrická republika má za sebou nepokojnú históriu, od roku 1948 až do zvolenia Nelsona Mandelu za prezidenta v roku 1994 tu platil princíp segregácie
7
A Dél-afrikai Köztársaság a legnagyobb gyümölcsexportőr a világon
8
A világ legkisebb és egyidejűleg a legnagyobb fái nőnek itt - 1 cm méretű pozsgás növények és afrikai baobabfák, melyek magassága 40 m és kerülete 10 m
9
Az országban található a világ legmélyebb aranybányája, mely eléri a 4000 m mélységet
10
A Dél-afrikai Köztársaságban 1967-ben hajtották végre az első emberi szívátültetést
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)