Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Fokváros

Akciós repülőjegyek Fokvárosba

Érdekességek: Fokváros

Fokváros. Sok magyar utazó álma ez az egyik legmenőbb úti célnak számító hely a világon. A Dél-afrikai Köztársaság második legnagyobb városát természeti tájainak köszönhetően a világ egyik legszebb városának tartják. Fokváros varázslatos hangulata minden ide látogatót magával ragad, hogy aztán azt mondhassuk: Ó, bárcsak egész Afrika így nézne ki.

A strandok itt gyönyörűek. Valójában az egész Fok-félszigetet körbeveszik. A fehér homok és a smaragd színű tengervíz vonzó lehet az úszásra vágyóknak - a tenger viszont nagyon hideg, így csak a legedzettebek egy része élvezheti az úszást. Lehet, hogy az ember nem élvezi, de körülbelül háromezer pingvin nagyon is. Bár ezek az állatok általában hidegebb időjárást kedvelik, az Atlanti-óceán vize elég hideg ahhoz, hogy úgy éljenek, mint "hal a vízben".

Fokvárost a "Table Mountain" hegy védi, ami tükörfordításban "Asztal-hegy". A több mint ezer méter magas hegy a metropolisz fölé emelkedik, és rendkívül fotogén.

Olcsó repülőjegyeket Fokvárosba Bécsből, Budapestről vagy Prágából is foglalhatunk. Fokvárosba az Austrian Airlines indít közvetlen járatot. Az út körülbelül tizenegy órát vesz igénybe. Egy átszállással olyan légitársaságokkal utazhatunk, mint az Air France, a Turkish Airlines, a Qatar Airways, az Ethiopian, a British Airways, az Emirates és a KLM.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznós infók Dél-Afrikáról

Vízum a Dél-afrikai Köztársaságba

30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges.

A magánútlevélnek Dél-afrikai Köztársaságból történő elutazás napjától számítva további 30 napig kell érvényesnek lennie. Az útlevélnek legalább 1 üres oldalt kell tartalmaznia, de bizonyos esetekben 2 üres oldalt kérnek, ezért célszerű ezzel számolni.

A Dél-Afrikában 2015. június 1- jén bevezetett új beutazási szabályok szigorították a kiskorú (18 év alatti) gyermekek be- és kiutazását. Minden gyermek be- és kiutazásakor megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonat bemutatását, vagy annak három hónapnál nem régebbi hiteles másolatának a bemutatását.

Az időjárás a Dél-afrikai Köztársaságban

Száraz és meleg nyár, esős és nyirkos tél, hó csak a magasabb hegyrészeken. A Dél-afrikai Köztársaság éghajlata szubtrópusi jellegű, és a hőmérséklet egész évben kellemesen meleg. Az éghajlati viszonyok azonban az ország különböző részein található tengerszint feletti magasságtól függően változnak. Dél-Afrikában magas a napsütéses napok száma, és átlagosan évi 245 napot ér el Fokváros délnyugati részén.

Az árak a Dél-afrikai Köztársaságban

A helyi pénznem Dél-Afrikában a dél-afrikai rand. A készpénz mellett hitelkártyával is fizethetünk a boltokban. Javasoljuk a pénz előre történő felvételét, az ATM-ek csak kis összegeket biztosítanak.

Az élelmiszerek ára nagyjából megegyezik a magyarországi árakkal.

Olcsó szállást keresünk a Dél-afrikai Köztársaságban? Az átlagos szállodai szobaár egy éjszakára 561 ZAR (kezdőár: 35 euró / éj). A Pelikánon keresztül is foglalhatunk szállást hotelben vagy apartmanokban. Jegyvásárlás előtt ellenőrizzük a szállások árait az adott időszakban.

Egészségügy és oltások a Dél-afrikai Köztársaságban

Különleges oltás beadatása nem szükséges, de fontoljuk meg az hepatitisz A és B típusú sárgaság és a tetanusz elleni oltást. Ha a Kruger Parkba, az ország északi és északkeleti területeire utazunk, akkor mindenképpen készüljünk maláriaellenes szerekkel és szúnyogriasztókkal.

A pontos idő a Dél-afrikai Köztársaságban

A Dél-afrikai Köztársaság és Magyarország közti időeltolódás + 1 óra.

Repülési statisztikák Fokvárosban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Fokvárosba mindössze 520,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Fokvárosban

10 érdekesség a Dél-afrikai Köztársaságról

1
A Dél-afrikai Köztársaságban 11 hivatalos nyelvet használnak, köztük a Zulu és az Afrikaans
2
A Dél-afrikai Köztársaság az egyetlen ország a világon, amely önként adta atomfegyver-programját
3
9600 növényfaj nő a Dél-afrikai Köztársaságban, amelyeknek majdnem háromnegyede sehol máshol nem található meg a világon
4
A világ legnagyobb gyémántját a Dél-afrikai Köztársaságban találták 1905-ben
5
Az ország legnépszerűbb sportágai a futball, a krikett és a rögbi
6
Juhoafrická republika má za sebou nepokojnú históriu, od roku 1948 až do zvolenia Nelsona Mandelu za prezidenta v roku 1994 tu platil princíp segregácie
7
A Dél-afrikai Köztársaság a legnagyobb gyümölcsexportőr a világon
8
A világ legkisebb és egyidejűleg a legnagyobb fái nőnek itt - 1 cm méretű pozsgás növények és afrikai baobabfák, melyek magassága 40 m és kerülete 10 m
9
Az országban található a világ legmélyebb aranybányája, mely eléri a 4000 m mélységet
10
A Dél-afrikai Köztársaságban 1967-ben hajtották végre az első emberi szívátültetést
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)