Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Johannesburg

Akciós repülőjegyek Johannesburgba

Érdekességek: Johannesburg

Johannesburg. A vibráló metropolisz, becenevén Jo´burg, Jozi vagy egyszerűen a Dél-afrikai Köztársaság szíve. Sok Európából érkező utas használja ki az olcsó repülőjegyeket Johannesburgba, majd utazik tovább a Dél-afriakia Köztársaságba.

Egy város, amely az 1990-es évek végén a világ egyik legveszélyesebb helye volt. Két évtized alatt gyorsan változott és más irányt vett. Csökkent a bűnözés, luxuslakásokat építenek itt és a helyi emberek tele vannak optimizmussal.

Ma már nem kell félnünk, ha Johannesburgba utazunk, éppen ellenkezőleg, Afrika egyik legszebb városa lenyűgöz majd minket. Ez egy példa arra, hogyan lehet egy széteső várost egy szép, modern és fejlődő nagyvárossá alakítani.

Olcsó repülőjegyeket Johannesburgba Bécsből, Budapestről és Prágából is foglalhatunk. A közeli repülőterekről nincsen közvetlen járat Johannesburgba. Az Air France, az Iberia, a KLM, a British Airways légitársaságokkal azonban kényelmesen repülhetünk egy átszállással.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznós infók Dél-Afrikáról

Vízum a Dél-afrikai Köztársaságba

30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges.

A magánútlevélnek Dél-afrikai Köztársaságból történő elutazás napjától számítva további 30 napig kell érvényesnek lennie. Az útlevélnek legalább 1 üres oldalt kell tartalmaznia, de bizonyos esetekben 2 üres oldalt kérnek, ezért célszerű ezzel számolni.

A Dél-Afrikában 2015. június 1- jén bevezetett új beutazási szabályok szigorították a kiskorú (18 év alatti) gyermekek be- és kiutazását. Minden gyermek be- és kiutazásakor megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonat bemutatását, vagy annak három hónapnál nem régebbi hiteles másolatának a bemutatását.

Az időjárás a Dél-afrikai Köztársaságban

Száraz és meleg nyár, esős és nyirkos tél, hó csak a magasabb hegyrészeken. A Dél-afrikai Köztársaság éghajlata szubtrópusi jellegű, és a hőmérséklet egész évben kellemesen meleg. Az éghajlati viszonyok azonban az ország különböző részein található tengerszint feletti magasságtól függően változnak. Dél-Afrikában magas a napsütéses napok száma, és átlagosan évi 245 napot ér el Fokváros délnyugati részén.

Az árak a Dél-afrikai Köztársaságban

A helyi pénznem Dél-Afrikában a dél-afrikai rand. A készpénz mellett hitelkártyával is fizethetünk a boltokban. Javasoljuk a pénz előre történő felvételét, az ATM-ek csak kis összegeket biztosítanak.

Az élelmiszerek ára nagyjából megegyezik a magyarországi árakkal.

Olcsó szállást keresünk a Dél-afrikai Köztársaságban? Az átlagos szállodai szobaár egy éjszakára 561 ZAR (kezdőár: 35 euró / éj). A Pelikánon keresztül is foglalhatunk szállást hotelben vagy apartmanokban. Jegyvásárlás előtt ellenőrizzük a szállások árait az adott időszakban.

Egészségügy és oltások a Dél-afrikai Köztársaságban

Különleges oltás beadatása nem szükséges, de fontoljuk meg az hepatitisz A és B típusú sárgaság és a tetanusz elleni oltást. Ha a Kruger Parkba, az ország északi és északkeleti területeire utazunk, akkor mindenképpen készüljünk maláriaellenes szerekkel és szúnyogriasztókkal.

A pontos idő a Dél-afrikai Köztársaságban

A Dél-afrikai Köztársaság és Magyarország közti időeltolódás + 1 óra.

Látnivalók Johannesburgban

10 érdekesség a Dél-afrikai Köztársaságról

1
A Dél-afrikai Köztársaságban 11 hivatalos nyelvet használnak, köztük a Zulu és az Afrikaans
2
A Dél-afrikai Köztársaság az egyetlen ország a világon, amely önként adta atomfegyver-programját
3
9600 növényfaj nő a Dél-afrikai Köztársaságban, amelyeknek majdnem háromnegyede sehol máshol nem található meg a világon
4
A világ legnagyobb gyémántját a Dél-afrikai Köztársaságban találták 1905-ben
5
Az ország legnépszerűbb sportágai a futball, a krikett és a rögbi
6
Juhoafrická republika má za sebou nepokojnú históriu, od roku 1948 až do zvolenia Nelsona Mandelu za prezidenta v roku 1994 tu platil princíp segregácie
7
A Dél-afrikai Köztársaság a legnagyobb gyümölcsexportőr a világon
8
A világ legkisebb és egyidejűleg a legnagyobb fái nőnek itt - 1 cm méretű pozsgás növények és afrikai baobabfák, melyek magassága 40 m és kerülete 10 m
9
Az országban található a világ legmélyebb aranybányája, mely eléri a 4000 m mélységet
10
A Dél-afrikai Köztársaságban 1967-ben hajtották végre az első emberi szívátültetést
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)