Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Csehország

Akciós repülőjegyek A Cseh Köztársaságba

Érdekességek: Cseh Köztársaság

Csehországban vagy Szlovákiában kirándulni egyformán jó ötlet. Választhatod Morvaországot, a száztornyú Prágát, de barangolhatsz a hívogató hegyekben, megpihenhetsz Karlovy Vary-ban, vagy megismerheted az ódon Český Krumlov történelmét. Ez a sokszínű ország évente rengeteg látogatónak örvend.

Ez nagyrészt Prágában köszönhető. Ennek a városnak nincs szüksége reklámfogásokra ahhoz, hogy eladja magát. A több mint ezeréves város mágnesként vonzza a turistákat. Noha röpke 30 évvel ezelőtt még ismeretlen volt az egész nyugati blokk számára. Ma már játszi könnyedséggel foglalja el helyét a világ 10 legnépszerűbb városa közt. Macskaköves utcácskák, ódon templomok, váratlanul előbukkanó kertek és rejtett zugok – a mondabeli „száztornyú” város lépten nyomon ámulatba ejt történelmével. Prága örökké felfedezésre vár.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Kassáról repülhetsz Prágába. Budapestről a Ryanair légitársaság biztosít közvetlen járatot, Bécsből és Kassáról pedig az Austrian Airlines járataival utazhatsz Csehországba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok A Cseh Köztársaságban

Prága

Nagy múltú, rejtélyes és csoda szép. Ezekkel a szavakkal lehet a legjobban jellemezni a Moldva folyó menti cseh koronaékszert. Prága ezer éves történelemre tekint vissza. Az alkímia hajdani fővárosa számos titkot rejt.

A rejtélyes zsidó gettó, a félelmetes Golem, a legendás prágai Orloj és a világ két legszebb könyvtára, amelyek felbecsülhetetlen értékű asztrológiai glóbuszt őriznek. Ez mind Prága.

A mondabeli „száztornyú” Prága minden utcasarkán újabb történelmi titkot fedhetünk fel. Macskaköves utcák, ódon templomok, kertek és rejtett zugok – Prága örökké felfedezésre vár.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. Vonattal, busszal, autóval, de repülővel is eljuthat a cseh fővárosba. Ha nyaralni szeretne Prágában, tudnia kell hogy Ryanair és a Czech Airlines légitársaságok közvetlen járatot indítottak Budapestről, amelynek hossza kb. 1 és negyed óra.

Pozsonyból a Czech Airlines és a Smartwings Travel Service légitársaságokkal juthat el a városba. Prága fő repülőtere a Václav Havel Airport.

Hasznos infók Csehországról

Úti okmányok Csehországba

A magyarok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetnek az ország területére. Az iratoknak érvényesnek kell lenniük az ország elhagyását követően is.

A csehországi időjárás

Csehország a kontinentális éghajlati övben fekszik, így forró a nyár és fagyos a tél. Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C átlaghőmérséklettel, ami napközben akár 25-30 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január -1 °C-kal, ami akár -15 °C-ig is süllyedhet.

Mikor érdemes Csehországba látogatni? A varázslatos Prága egész évben csalogat. Az időjárás szempontjából azonban a legideálisabb a március végétől szeptember végéig tartó időszakban érkezni. Nyáron viszont számolni kell a nagy turistaáradattal.

A csehországi árak

A Csehországban használatos pénznem a cseh korona, bármelyik hazai vagy csehországi pénzváltóban beválthatod.

Szállodát keresel Csehországban? Akár 5000 forintért is gond nélkül találhatsz szállást. A szállások árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol foglalhatsz is.

Taxizáskor érdemes előre megállapodni a hozzávetőleges díjban. A városban való vezetéssel a tapasztaltabb sofőröknek érdemes megpróbálkoznia, ugyanis stresszes lehet a sűrű forgalom és a parkolóhelyek hiánya miatt.

Ha autót kölcsönöznél Csehországban, viszonylag olcsón megteheted, és néhány nap alatt sok mindent bejárhatsz. Érdemes a Pelikán oldalán kocsit bérelned.

Mennyi az idő Csehországban?

Csehországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, mivel ugyanabban az időzónában található.

Repülési statisztikák A Cseh Köztársaságban

  • Nem szereted az átszállásokat? Krakkó városokból közvetlen járattal repülhetsz A Cseh Köztársaságba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára A Cseh Köztársaságba mindössze 24,00 € volt?

  • Ha A Cseh Köztársaságba utazol, érdemes ellátogatnod Prága, Brno, Ostrava, Pardubice, Karlovy Vary városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Csehországban?

10 érdekesség Csehországról

1
A csehek isszák a legtöbb sört a világon
2
Hajócsavar, nejlonharisnya, kontaktlencse. Ezt mind a csehek találták fel
3
Az USA volt külügyminisztere Madeleine Albright 1937. május 15-én született Prágában
4
A prágai Károly-híd Európa legrégebbi hídjai közé tartozik
5
A prágai Károly Egyetem 1348-ban alapult, s a legrégebbi egyetemek közé tartozik
6
Csehországnak 6 nemzetközi repülőtere van, és hamarosan újabb épül majd Prágában
7
A lengyelek több alkalommal is kedvenc nemzetükévé választották a csehet
8
A 15. századból származó prágai óvárosi Orloj a legrégebbi óratornyok közé tartozik Európában
9
A csehek közismerten ateisták. A felmérések szerint Csehország a legkevésbé vallásos országok közé tartozik a világon
10
A nemzetközi ROBOT szó cseh eredetű. Először Karel Čapek használta 1920-ban R.U.R. című játékában
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)