Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Chile

Akciós repülőjegyek Chilébe

Érdekességek: Chile

„Aki még sosem járt Chile erdeiben, az nem ismeri a bolygót”, írja az irodalmi Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda. Kevés ország büszkélkedhet annyi természeti szépséggel, mint Chile.

Ha szeretsz hátizsákkal a természetben barangolni, akkor jó helyen jársz. 15 percenként „ó”-zni fogsz, és ámulni a mesebeli táj láttán. A patagóniai Andok, Torres del Paine, 32 nemzeti park és a számos lehetőség arra, hogy elrejtőzz a nyüzsgő civilizáció elől – ezt nyújtja Chile.

Az egyik ok, amiért érdemes Chilébe látogatni, az Andok. A fenséges csúcsok 6000 méter tengerszint feletti magasságba nyúlnak. Az első európai, aki az ország területére lépett, Fernao de Magalhaes volt, aki 1520-ban érkezett Chilébe. Ahogy később írta, Tűzföldet talált. Az ország területéhez tartozik a Húsvét-sziget, a Szent Félix-sziget, a Szent Ambróz-sziget, a Juan Fernández-sziget és a lakatlan Sala-y-Gómez is.

Dél-Amerika gyakran nehezen megközelíthető. A repülőjegyárak többnyire nagyon magasak, s ha alacsonyabb áron kínálják őket, akkor az ajánlat könnyen zsákbamacska lehet. Olcsóbban repülhetsz Chilébe az Iberia, az Air France, a LATAM, a KLM vagy az Air Canada akciós ajánlatainak köszönhetően.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Chilében

Santiago de Chile

Chile fővárosát magas hegyek veszik körül. Hatalmas városról van szó, több mint 6 millió ember lakik itt. Santiago 520 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, s Dél-Amerika ötödik legnagyobb városa. Íme néhány érdekes adat: a legmagasabb életszínvonalat illetően Santiago a harmadik a világranglistán, s a kontinens legbiztonságosabb városai közé tartozik.

A 16. században spanyol hódítók alapították Santiago de Nueva Extremadura névvel, s a gyarmatosítás óta tölti be a főváros szerepét. A nagyvárosnak meglehetősen szilaj történelme van, ma azonban már Dél-Amerika legmodernebb helyei közé tartozik. Itt székelnek az ország fő intézményei, emellett Santiago Chile közigazgatási, üzleti, kulturális és gazdasági központja is.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a chilei Santiagoba. Elég, ha követed a Pelikán oldalán az Iberia, az Air France, a LATAM, a KLM vagy az Air Canada légitársaságok akciós repjegykínálatát. Hazánkból és a környező államokból nem indul közvetlen járat Chilébe.

Punta Arenas

Punta Arenas a világ egyik legdélebbi városa, kicsivel az 53. szélességi kör alatt helyezkedik el. A legdélebbi város címéért az argentin Ushuaiával áll versenyben, amely ugyan délebbre található, de kevesebb lakosa van.

Punta Arenas a világ legdélebbi városa kilátással a Magellán-szorosra. A kaliforniai aranyláz idején hatalmas fellendülésen esett át, amikor menedékként szolgált a nagy hajók és a gyors vitorlások számára. Bár a Panama-csatorna megnyitása után csökkent a kikötő jelentősége, a század elején a város nagy jólétben élt, ugyanis Punta Arenas a chilei gyapottal való nemzetközi kereskedelem központja volt.

Napjainkban Punto Arenas a kultúrák színes kavalkádja. Találkozhatsz juhtenyésztő angol farmerekkel, de portugál tengerész telepesek sorával is. Punta Arenas elsősorban tökéletes kiindulási pont a Perito Moreno gleccserhez vagy a Torres del Paine nemzeti parkhoz.

Olcsóbb repülőjegyet is találhatsz Punta Arenasba, azonban számolj legalább két átszállással. A legjobb járatcsatlakozásokat az Iberia légitársaság indítja, valamint a helyi LATAM Airlines.

Hasznos infók Chiléről

Utazási okmányok és vízum Chilébe

Az országba való belépéshez érvényes útlevélre van szükséged. Az útlevelednek a tervezetett hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Chilében nem lesz szükséged vízumra.

A chilei időjárás

Chile több régióra oszlik, s az egyes régiókra eltérő időjárás jellemző. Santiago fővárosba és az ország középső területeire érdemes a szeptembertől novemberig tartó időszakban utazni, esetleg később, februártól áprilisig. A déli területeken, ahol a neves Parque Nacional del Paine park is található, a téli időszakban, decembertől márciusig kellemes az idő. Az Atacama sivatagban egész évben állandó az éghajlat, tehát forróak a nappalok és fagyosak az éjszakák.

A chilei árak

A Chilében használatos hivatalos pénznem a chilei peso (CLP). A repülőtérre való érkezést követően válthatsz be pénzt, főként az amerikai dollár és az euró az elfogadott. Az országban elegendő pénzautomatát is találsz, ezek főként a bankok épületében találhatóak. Minden európai bankkártyatípus elfogadott.

A magyar árakhoz viszonyítva Chile drágább úti cél. Főleg az étel- és a szállodaárak magasak. Rengeteget spórolhatsz, ha a helyi piacon vagy az autentikus helyi éttermekben eszel, és ha távolsági buszokkal utazol.

Santiagóban már 3300 forintért (fő/éj) is foglalhatsz szállást. Ugyanakkor ezek a szállások gyakran motelek vagy megosztott helyiségű, többágyas apartmanok. A hagyományos szállodaárak öt-tízszer többe kerülnek. Az utcai árusoktól már 1000 forintért is vásárolhatsz ételt, az étteremben azonban 5000-7000 forintba kerül egy vacsora. A nemzeti parkba való belépőjegy ára körülbelül 600-1000 Ft.

Autót bérelnél Chilében? Foglalj előre, és vedd át a kocsit helyben a repülőtéren.

Mennyi az idő Chilében?

Chilében 5 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Védőoltások a Chilébe való utazás előtt

A Chilébe való utazás előtt nem szükséges új védőoltások beszerzése. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Ha a Húsvét-szigetre utazol, fontold meg a sárgaláz elleni oltás beszerzését.

Repülési statisztikák Chilében

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Chilébe mindössze 509,00 € volt?

  • Ha Chilébe utazol, érdemes ellátogatnod Santiago, Easter Island, Punta Arenas, Arica, Zvc városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Chilében?

10 érdekesség Chiléről

1
A világ legősibb múmiája nem Egyiptomból, hanem Chiléből származik
2
2017-ben több mint 5,8 millió tonnányi rezet termeltek ki, ami több mint kétszerese a Peruban előállított mennyiségnek
3
Olyan rengeteg bejelentés érkezett a helyi lakosoktól az égen repkedő azonosítatlan tárgyakról, hogy a chilei kormány kénytele volt UFO-figyelő programot indítani
4
Chilében szinte mindennapos jelenség a földrengés, többnyire kisebb rengésekről van szó. A legnagyobb 1960-ban rázta meg a dél-amerikai országot
5
Chile a világ leghosszabb országa. Dél-Amerika területének több mint felén húzódik
6
Az Atacama sivatag a bolygó legszárazabb helyei közé tartozik, vannak olyan részei, amelyeket még sosem ért eső
7
Chilében több mint 500 aktív tűzhányó van
8
Chile a világ azon kevés országának egyike, ahol a tűzoltók nem kapnak fizetést
9
A Chiléhez tartozó Húsvét-sziget a világ egyik legtávolabb eső lakott szigete
10
Chile a világ második legtöbb kenyeret fogyasztó országa
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?