Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Santiago

Akciós repülőjegyek Santiagóba

Érdekességek: Santiago

Chile fővárosát magas hegyek veszik körül. Hatalmas városról van szó, több mint 6 millió ember lakik itt. Santiago 520 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, s Dél-Amerika ötödik legnagyobb városa. Íme néhány érdekes adat: a legmagasabb életszínvonalat illetően Santiago a harmadik a világranglistán, s a kontinens legbiztonságosabb városai közé tartozik.

A 16. században spanyol hódítók alapították Santiago de Nueva Extremadura névvel, s a gyarmatosítás óta tölti be a főváros szerepét. A nagyvárosnak meglehetősen szilaj történelme van, ma azonban már Dél-Amerika legmodernebb helyei közé tartozik. Itt székelnek az ország fő intézményei, emellett Santiago Chile közigazgatási, üzleti, kulturális és gazdasági központja is.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a chilei Santiagoba. Elég, ha követed a Pelikán oldalán az Iberia, az Air France, a LATAM, a KLM vagy az Air Canada légitársaságok akciós repjegykínálatát. Hazánkból és a környező államokból nem indul közvetlen járat Chilébe.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Chiléről

Utazási okmányok és vízum Chilébe

Az országba való belépéshez érvényes útlevélre van szükséged. Az útlevelednek a tervezetett hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Chilében nem lesz szükséged vízumra.

A chilei időjárás

Chile több régióra oszlik, s az egyes régiókra eltérő időjárás jellemző. Santiago fővárosba és az ország középső területeire érdemes a szeptembertől novemberig tartó időszakban utazni, esetleg később, februártól áprilisig. A déli területeken, ahol a neves Parque Nacional del Paine park is található, a téli időszakban, decembertől márciusig kellemes az idő. Az Atacama sivatagban egész évben állandó az éghajlat, tehát forróak a nappalok és fagyosak az éjszakák.

A chilei árak

A Chilében használatos hivatalos pénznem a chilei peso (CLP). A repülőtérre való érkezést követően válthatsz be pénzt, főként az amerikai dollár és az euró az elfogadott. Az országban elegendő pénzautomatát is találsz, ezek főként a bankok épületében találhatóak. Minden európai bankkártyatípus elfogadott.

A magyar árakhoz viszonyítva Chile drágább úti cél. Főleg az étel- és a szállodaárak magasak. Rengeteget spórolhatsz, ha a helyi piacon vagy az autentikus helyi éttermekben eszel, és ha távolsági buszokkal utazol.

Santiagóban már 3300 forintért (fő/éj) is foglalhatsz szállást. Ugyanakkor ezek a szállások gyakran motelek vagy megosztott helyiségű, többágyas apartmanok. A hagyományos szállodaárak öt-tízszer többe kerülnek. Az utcai árusoktól már 1000 forintért is vásárolhatsz ételt, az étteremben azonban 5000-7000 forintba kerül egy vacsora. A nemzeti parkba való belépőjegy ára körülbelül 600-1000 Ft.

Autót bérelnél Chilében? Foglalj előre, és vedd át a kocsit helyben a repülőtéren.

Mennyi az idő Chilében?

Chilében 5 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Védőoltások a Chilébe való utazás előtt

A Chilébe való utazás előtt nem szükséges új védőoltások beszerzése. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Ha a Húsvét-szigetre utazol, fontold meg a sárgaláz elleni oltás beszerzését.

Mit érdemes megnézni Chilében?

10 érdekesség Chiléről

1
A világ legősibb múmiája nem Egyiptomból, hanem Chiléből származik
2
2017-ben több mint 5,8 millió tonnányi rezet termeltek ki, ami több mint kétszerese a Peruban előállított mennyiségnek
3
Olyan rengeteg bejelentés érkezett a helyi lakosoktól az égen repkedő azonosítatlan tárgyakról, hogy a chilei kormány kénytele volt UFO-figyelő programot indítani
4
Chilében szinte mindennapos jelenség a földrengés, többnyire kisebb rengésekről van szó. A legnagyobb 1960-ban rázta meg a dél-amerikai országot
5
Chile a világ leghosszabb országa. Dél-Amerika területének több mint felén húzódik
6
Az Atacama sivatag a bolygó legszárazabb helyei közé tartozik, vannak olyan részei, amelyeket még sosem ért eső
7
Chilében több mint 500 aktív tűzhányó van
8
Chile a világ azon kevés országának egyike, ahol a tűzoltók nem kapnak fizetést
9
A Chiléhez tartozó Húsvét-sziget a világ egyik legtávolabb eső lakott szigete
10
Chile a világ második legtöbb kenyeret fogyasztó országa
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)