Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bordeaux

Franciaország - COVID-19

Franciaország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Franciaország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Bordeauxba

Érdekességek: Bordeaux

Bordeaux kétségtelenül Aquitánia, sőt egész Franciaország egyik legnagyobb történelmi kincse. A város felkerült az UNESCO védett történelmi műemlékeinek listájára is. Ráadásul itt készülnek a világ legminőségibb borai is.

Bordeaux a Garonne folyón terül el, s a város eredete a régi időkbe nyúlik vissza (valószínűleg az időszámításunk előtti első évig). Bordeaux sok háborút megélt már. Előbb a szomszédos törzsek ostromolták, majd belekerült a vallási és polgári háborúkba is. A mondabeli Szent Bertalan éjszakája 300 emberéletet követelt.

A város fejlődésének egyik mérföldköve Nagy Károly uralkodásához kötődik, aki Aquitánia fővárosává tette Bordeaux-t. A 13. századtól a 15. századig Bordeaux az aquitániai nagykövet lánya, Eleonóra házassága révén angol fennhatóság alá került. Ebben az időben a negyedik legjelentősebb angol városként tartották számon. Ez a kor érezhetően nyomot hagyott a városon.

Bordeaux nem annyira népszerű a turisták körében, mint Párizs vagy Nizza, mégis számos meglepetést tartogat a látogatók számára. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a francia városba. Budapestről közvetlen járatot indít a Wizz Air társaság. A repülőút megközelítőleg 2 óra 35 perc hosszú. Egy átszállással repülhetsz Bécsből a KLM/Air France, a SWISS, a Lufthansa vagy a Brussels Airlines légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Bordeaux-ról

Úti okmányok Franciaországba

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége útlevélre, sem vízumra, elég, ha van még legalább 6 hónapig érvényes személyi igazolványa. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

A bordeaux-i időjárás

Bordeaux éghajlatát befolyásolja az Atlanti-óceán, valamint a meleg Golf-áramlat közelsége is az Aquitán partvidék mentén. A tél mérsékelt, helyenként csapadékos. A hőmérséklet egész évben 5–28 °C között mozog. Ritkán esik 2 °C alá, s hasonlóan ritkán emelkedik 30 °C fölé. Az év legmelegebb időszaka júniustól szeptemberig tart, a legforróbb hónap az augusztus, 28-29 °C átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Bordeaux-ba utazni? A városban egész évben kellemes az idő, tehát bármikor látogatható. Ha úgy döntesz, nyáron érkezel, készülj fel a nagyobb turistaáradatra. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, ugyanakkor élvezni akarod a szép időt, utazz március-április vagy szeptember-október környékén.

A bordeaux-i árak

A Franciaországban használatos pénznem az euró. Bármelyik pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Bordeaux-ban? Minél közelebb a parthoz, annál magasabbak lesznek az árak. A parttól távolabb eső helyeken akár 6500 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

A városban problémás lehet a vezetés a gyakori forgalmi dugók és a parkolóhelyek hiánya miatt. Ha ennek ellenére úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a franciaországi utazás előtt

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége védőoltásokra. A fertőzés veszélye ebben az államban minimális. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Bordeaux-ban?

Bordeaux ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Bordeauxben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Bordeauxba mindössze 51,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Bordeaux-ban?

10 érdekesség Franciaországról

1
A hagyományos skót szoknya, azaz a kilt eredetileg francia viselet volt. A francia pásztorok találták fel, a szoknya ugyanis megkönnyítette számukra a mocsáron való átkelést
2
A franciák imádják a sajtokat. A helyi boltokban elképesztő módon 1000 sajtfajta közül válogathatsz
3
Egész Párizsban mindössze egyetlen STOP tábla található
4
A franciák fejenként 500 csigát fogyasztanak el egy évben. A csigák mellett a békacomb és a lóhús is a francia „ínyencségek” közé tartozik
5
Párizs valaha római város volt, s a Lutetia nevet viselte
6
Franciaországban minden ötödik ember depresszióval küzd. Ennek köszönhetően Franciaország a világ legdepressziósabb országa
7
A sajt és a bor elválaszthatatlan páros. Franciaország a világ egyik legnagyobb bortermelő országa. 17 bortermelő régióval büszkélkedhet
8
A Louvre tetején magasodó üvegpiramis a franciák csodálatát jelképezi az egyiptomiak és az óegyiptomi kultúra iránt
9
2012-ben Franciaország volt a világ leglátogatottabb országa. Összesen 83 millió turista látogatott el ide
10
Franciaországban legális házasságra lépni egy halott emberrel
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?