Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Las Vegas

Akciós repülőjegyek

Las Vegas

Ha Amerikában jársz, és az útitervedben nem szerepel Las Vegas, akkor búcsút mondhatsz életed legnagyobb élményének. Persze, ha az egész fizetésedet otthagyod a blackjack asztalnál, az már nem éppen buli. Ha tudod, hol a határ, akkor nem kell aggódnod.

Las Vegas a világ minden kincsét tárja a látogató elé, aki önfeledten elmerülhet a szerencsejáték örömeiben, élvezheti a luxus hotel kényelmét, mindezt apró pénzért, barangolhat a márkás áruházakban, világraszóló koncerteken tombolhat, nem beszélve a mennyei gasztronómiáról vagy az adrenalingazdag élményekről. És mindez csak egy ugrásnyira van a lehengerlő természeti kincsektől. Ez a város nem hiányozhat egyetlen igazi utazó listájáról sem.

Las Vegas egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Vegasba, de akár Kaliforniába is. A repülőút megközelítőleg tizenöt óra hosszú, általában egy, esetenként két átszállással.

Hazánkból nem indul közvetlen járat Las Vegasba, ugyanakkor kényelmesen repülhetsz Budapestről és Prágából az Austrian Airlines, az Air Canada, a United Airlines, az American Airlines vagy a British Airways légitársaságokkal, esetleg a Norwegian társaság járataival.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók Las Vegasról

Vízum az USA-ba (ESTA)

Az USA-ba való utazáskor nem szükséges vízumot kérvényezned az amerikai nagykövetségen, elég, ha biometrikus útlevéllel és ESTA elektronikus utazási engedéllyel rendelkezel. Vízumért csak abban az esetben kell folyamodnod, ha több mint 90 napig szándékozol az Egyesült Államok területén tartózkodni, illetve ha tanulmányi vagy munkavállalási célból, esetleg diákcsere program keretén belül utazol. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nem hagyták jóvá az ESTA-kérelmedet. A blogunkban részletes leírást találsz arról, hogyan folyamodhatsz ESTA engedélyért.

A Las Vegas-i időjárás

Las Vegasban egész évben meleg az éghajlat, köszönhetően a sivatag közelségének, így a város egész évben tökéletes választás. A nyári hőség azonban elég kimerítő.

Az USA-beli árak

Az USA-ban használatos pénznem az amerikai dollár. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy amerikai pénzváltóban beválthatja a forintot.

Úgy tartják, az USA-ban olcsón kaphatóak az elektronikai eszközök és a ruházati cikkek, ez azonban nem minden államra érvényes egyaránt. Az árak viszonylag magasabbak, mint nálunk, ez azonban nagymértékben függ az egyes államoktól. A legdrágább helyek közé tartozik New York, valamint a Hawaii-szigetek, ahol többszörös árkülönbséggel kell számolni.

Szállodát vagy panziót keres? Minél közelebb van a városközponthoz, annál magasabb lesz az ára. Ez az Egyesült Államokra sokkal inkább érvényes, mint a világ bármely más országára.

A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Védőoltások az USA-ba való utazás előtt

Az Egyesült Államokba való látogatás előtt nem szükséges a védőoltások beadatása. Az Államokban minimális a fertőzés esélye. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Ha a természetbe készül, ajánlatos a kullancs elleni védőoltás beszerzése.

Hány óra van Las Vegasban?

Las Vegas a GMT -7 időzónában fekszik, tehát kilenc óra az időeltérés Vegas és Magyarország közt.

Mit érdemes megnézni Las Vegasban?

10 érdekesség az USA-ról

1
Az USA és Oroszország közti legkisebb távolság mindössze 4 kilométer.
2
A valaha nyomtatott legnagyobb bankjegy 10 000 dollár értékű volt.
3
Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, ahol kávét termesztenek.
4
Az Egyesült Államoknak nincs hivatalos nyelve.
5
A Disneyland vidámpark nem árul rágógumit, mert Walt Disney nem akarta, hogy a kiköpött rágó beleragadjon a látogatók cipőjébe.
6
Az amerikai kormány megmérgezte a szeszt az alkoholtilalom idején, s ezzel csaknem 10 000 ember halálát okozta.
7
Kentucky államban mindmáig törvényellenes a nadrág hátsó zsebében vinni a fagylaltot.
8
Az amerikaiak 25%-a hisz a reinkarnációban.
9
Az Egyesült Államoknak csak egyetlen egy szótagos állama van: Maine.
10
A dollárt 293 féle képpen lehet felváltani apróra.
Hasznos ez a cikk?

Miért válassza a Pelikánt