Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Phu Quoc

Akciós repülőjegyek Phu Quocba

Érdekességek: Phu Quoc

Az egykor a Vietcong mintegy 40 000 tagjának egy hadifogoly táborként szolgáló szigete ma már Vietnám egyik legfényűzőbb pontjaként van számon tartva. Csak olyan nyaralókkal találkozhatunk itt, akik széles körben szeretnék elkerülni a tömegeket a strandokon. Kisebb, stílusos és rendkívül előkelő üdülőhelyek és szinte kihalt tengerpartok jellemzik. Még mindig ilyen Phu Quoc szigete.

Az amerikai hadsereg távozása után Phu Quoc az 1970-es évek elején egy "álmos" hellyé vált, távol a turisták tömegétől, akik inkább Thaiföld népszerű üdülőhelyeit rohamozták meg. Az idők változnak. Olyannyira, hogy mára Phu Quoc azon turisták célpontjavá vált, akik a nagy tömeg elkerülésére vágynak. Phu Quoc a Thai-öbölben található legnagyobb vietnámi sziget, ahonnan viszont a szomszédos Kambodzsa van közelebb. A ávolság a tenger hullámai mentén csupán csak pár kilométer.

A turisták főleg a vietnámi Saigonból repülve érkeznek az egyetlen itt működő repülőtérre, egy mindössze ötven perces repülőutat követően. Olcsó repülőjegyeket Phu Quocba Bécsből, Budapestről és Prágából is találhatunk; közvetlen járat híján egy átszállással a Thai Airways és az EVA AIR, két átszállással az Emirates, az Aeroflot vagy az Austrian Airlines légitársaságok járataival. A repülés időtartama körülbelül 18 óra.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infó Vietnámról

Vízum Vietnámba

A normál, magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Vietnámba történő beutazásához vízum előzetes beszerzése szükséges. Az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját.

A vízum megszerzésének három formája:

  • előzetesen (legalább 3 nappal az utazás előtt), online igényelt e-vízum, amelynek az igénylése ezen a linken lehetséges,
  • a Vietnámi Szocialista Köztársaság konzuli hivatalánál előzetesen kérelmezett és átvett vízum,
  • előzetesen online igényelt és érkezést követően átvett vízum (Visa on Arrival) – csak speciális célú vízumok esetén igényelhető ebben a formában, turistáknak nem.

Bővebb információt a Konzuli Szolgálat oldalán találunk.

Az időjárás Vietnámban

Az éghajlati viszonyok az ország különböző területein nagyon eltérőek. A tengerpart közelében egyenlítői éghajlat uralkodik, északon azonban már inkább szubtrópusi. A monszun időszak itt májustól októberig tart. A legjobb idő az utazásra tehát a november és március közti időszak.

Vietnám a levegő és a víz hőmérséklete szempontjából egész évben nagyon vonzó úti cél. Délkelet-Ázsia fő szezonja általában november közepén kezdődik és március utolsó hetében ér véget. Áprilisra és májusra a csapadék gyakoribb előfordulása jellemző, de a levegő hőmérséklete is emelkedik. A nyári hónapok magasabb levegőhőmérsékletet, és rövid, intenzív esőzéseket hoznak. Minél inkább közelednek a téli hónapok, annál nyugodtabb az időjárás, mely vonzza a turistákat.

A mi tippünk: Ha főszezonban szeretnénk utazni, válasszuk a februárt vagy a márciust, a repülőjáratok és a szállás szempontjából ez a legvonzóbb időszak. Ha kevesebb turistával szeretnénk találkozni a tengerparton, akciós árakra vágyunk, és nem zavar minket a néha előforduló eső sem, utazzunk a főszezonon kívül (április - október).

Árak Vietnámban

A pénznem 1 dong, - 12 000 dong körülbelül 150 forint. Szállodát keresünk Vietnámban? Könnyű belekeveredni a hatalmas kínálatba. A szállások árait viszont könnyedén ellenőrizhetjük, összehasonlíthatjuk a Pelikán oldalán keresztül.

A belépők, látványosságok és a közlekedés ára viszonylag alacsony. A városi közlekedésen belül egy rendkívül széles skálával találkozhatunk, a buszoktól a vonatokon át a folyami hajókig. Az országot akár saját szervezésben is bejárhatjuk.

Ha autót szeretnénk bérelni, javasolt a repülőtéren történő felvétele. Az autót közvetlenül a Pelikán oldalán keresztül foglalhatjuk le.

Egészségügy és oltások Vietnámban

A beutazáshoz nincs kötelező védőoltás, de ajánlott a hepatitisz A és B, tetanusz és tífusz elleni oltások kezelőorvos által történő konzultációjára. Ugyanez a tanács vonatkozik a dengue-láz, illetve a maláriaellenes szerekre is, ha saját szervezésben kívánunk belföldön utazni.

Színvonalas egészségügyi ellátás korlátozottan, csak a nagyobb városokban hozzáférhető.

A csapvíz nem iható, palackos ivóvíz az ország minden részén vásárolható.

A pontos idő Vietnámban

Mennyi az idő Hanoiban vagy Ho Si Minh-városban? A Vietnám és Magyarország közti időeltolódás +5 óra.

Repülési érdekességek Phu Quocban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Phu Quocba mindössze 626,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség Vietnámról

1
Vietnám egy soknemzetiségű ország, ahol a kormány 54 különböző etnikai csoportot különböztet meg
2
2013-ban a cseh vietnámiakat Csehországban hivatalos nemzeti kisebbségként ismerték el, ami azt jelenti, hogy jogosultak a nyelv és a kultúra támogatására. Mintegy 65 000 vietnámi él legálisan Csehországban
3
Az Amerika és Vietnám közti háború 1945 és 1975 között zajlott, és több mint egymillió életet követelt. A vietnámiak gyakran amerikai háborúnak hívják
4
Ha néhány órán belül milliomosok akarunk lenni, mindenképpen menjünk Vietnámba. Az árfolyam nemcsak önbizalmat ad, hanem szó szerint milliomosok leszünk. Ehhez mindössze 13 000 Ft-ra van szükségünk
5
A motorok itt nyilvánvalóan a legnépszerűbb közlekedési eszközök. Körülbelül 37 millió motorkerékpár van az országban
6
Vietnám nagy ország. Területe mintegy 331 ezer négyzetkilométer, ami azt jelenti, hogy Magyarország háromszor elférne benne
7
A vietnámiak szeretik a rizst. Nem csoda, hogy a legnagyobb rizsexportőrök közé tartoznak. Viszont a kutyákat sem vetik meg
8
Vietnámban található a világ legnagyobb barlangja, a Hang Son Doong, amely a Phong Nha Nemzeti Parkban található. Tiszteletre méltó 7,7 kilométer hosszú.
9
A balzsamozott Ho Si Minh, a forradalmár és a Vietnámi Demokratikus Köztársaság volt elnökének holtteste az év kilenc hónapjában a hanoi Ho Si Minh-mauzóleumban látható. A többi hónapra Moszkvába utazik "karbantartásra"
10
A vietnámi rendőrök munkaidejük alatt nem beszélgethetnek, nem viselhetnek napszemüveget, nem tehetik zsebre a kezüket és nem dohányozhatnak.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)