Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ho Si Minh-város

Akciós repülőjegyek Ho Chi Minh Cityba

Érdekességek: Ho Chi Minh City

A vietnámi Ho Si Minh város vagy angolul Ho Si Minh City egy zajos, meglepően zöld, olcsó és gyönyörű város. Mindenütt haladó gépjárműveket látni, millió számra, csakúgy mint a masszázs-ajánlatokat, minőségi ételeket, napszemüvegeket, és ruhákat. Hatalmas fákkal övezett utcák futnak egybe, miközben a helyiek mosolyogva és kellemesen integetéssel értékelik az európaiak megjelenését.

Vietnám sok gyönyörű várossal és szívélyes emberekkel büszkélkedhet. Érdemes az országra több időt szánni. Biztosak lehetünk benne, hogy sokkal több minden rejtőzik itt, amit szeretnénk látni. Ho Si Minh-város, más néven Saigon, az ország déli részén található. Kellemesen megdöbbenti a turistákat, ugyanis könnyen összetéveszthető más európai nagyvárossal. A magas, modern épületek felváltják a történelmi épületeket, és különféle pagodák (buddhista templomok) bukkannak fel közöttük.

A magyar utazók Vietnámba is beleszerettek. Gyakran akadhatunk olcsó repülőjegyekre Ho Si Minh-be vagy Hanoiba Bécsből (Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, Turkish Airlines), Budapestről (Qatar Airways, Emirates) és Prágából (Aeroflot, Qatar Airways). A repülés időtartama körülbelül 15 óra, általában egy-két átszállással. A régiónkból nincs közvetlen járat Vietnámba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infó Vietnámról

Vízum Vietnámba

A normál, magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Vietnámba történő beutazásához vízum előzetes beszerzése szükséges. Az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját.

A vízum megszerzésének három formája:

  • előzetesen (legalább 3 nappal az utazás előtt), online igényelt e-vízum, amelynek az igénylése ezen a linken lehetséges,
  • a Vietnámi Szocialista Köztársaság konzuli hivatalánál előzetesen kérelmezett és átvett vízum,
  • előzetesen online igényelt és érkezést követően átvett vízum (Visa on Arrival) – csak speciális célú vízumok esetén igényelhető ebben a formában, turistáknak nem.

Bővebb információt a Konzuli Szolgálat oldalán találunk.

Az időjárás Vietnámban

Az éghajlati viszonyok az ország különböző területein nagyon eltérőek. A tengerpart közelében egyenlítői éghajlat uralkodik, északon azonban már inkább szubtrópusi. A monszun időszak itt májustól októberig tart. A legjobb idő az utazásra tehát a november és március közti időszak.

Vietnám a levegő és a víz hőmérséklete szempontjából egész évben nagyon vonzó úti cél. Délkelet-Ázsia fő szezonja általában november közepén kezdődik és március utolsó hetében ér véget. Áprilisra és májusra a csapadék gyakoribb előfordulása jellemző, de a levegő hőmérséklete is emelkedik. A nyári hónapok magasabb levegőhőmérsékletet, és rövid, intenzív esőzéseket hoznak. Minél inkább közelednek a téli hónapok, annál nyugodtabb az időjárás, mely vonzza a turistákat.

A mi tippünk: Ha főszezonban szeretnénk utazni, válasszuk a februárt vagy a márciust, a repülőjáratok és a szállás szempontjából ez a legvonzóbb időszak. Ha kevesebb turistával szeretnénk találkozni a tengerparton, akciós árakra vágyunk, és nem zavar minket a néha előforduló eső sem, utazzunk a főszezonon kívül (április - október).

Árak Vietnámban

A pénznem 1 dong, - 12 000 dong körülbelül 150 forint. Szállodát keresünk Vietnámban? Könnyű belekeveredni a hatalmas kínálatba. A szállások árait viszont könnyedén ellenőrizhetjük, összehasonlíthatjuk a Pelikán oldalán keresztül.

A belépők, látványosságok és a közlekedés ára viszonylag alacsony. A városi közlekedésen belül egy rendkívül széles skálával találkozhatunk, a buszoktól a vonatokon át a folyami hajókig. Az országot akár saját szervezésben is bejárhatjuk.

Ha autót szeretnénk bérelni, javasolt a repülőtéren történő felvétele. Az autót közvetlenül a Pelikán oldalán keresztül foglalhatjuk le.

Egészségügy és oltások Vietnámban

A beutazáshoz nincs kötelező védőoltás, de ajánlott a hepatitisz A és B, tetanusz és tífusz elleni oltások kezelőorvos által történő konzultációjára. Ugyanez a tanács vonatkozik a dengue-láz, illetve a maláriaellenes szerekre is, ha saját szervezésben kívánunk belföldön utazni.

Színvonalas egészségügyi ellátás korlátozottan, csak a nagyobb városokban hozzáférhető.

A csapvíz nem iható, palackos ivóvíz az ország minden részén vásárolható.

A pontos idő Vietnámban

Mennyi az idő Hanoiban vagy Ho Si Minh-városban? A Vietnám és Magyarország közti időeltolódás +5 óra.

Repülési érdekességek Ho Chi Minh Cityban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Ho Chi Minh Cityba mindössze 384,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség Vietnámról

1
Vietnám egy soknemzetiségű ország, ahol a kormány 54 különböző etnikai csoportot különböztet meg
2
2013-ban a cseh vietnámiakat Csehországban hivatalos nemzeti kisebbségként ismerték el, ami azt jelenti, hogy jogosultak a nyelv és a kultúra támogatására. Mintegy 65 000 vietnámi él legálisan Csehországban
3
Az Amerika és Vietnám közti háború 1945 és 1975 között zajlott, és több mint egymillió életet követelt. A vietnámiak gyakran amerikai háborúnak hívják
4
Ha néhány órán belül milliomosok akarunk lenni, mindenképpen menjünk Vietnámba. Az árfolyam nemcsak önbizalmat ad, hanem szó szerint milliomosok leszünk. Ehhez mindössze 13 000 Ft-ra van szükségünk
5
A motorok itt nyilvánvalóan a legnépszerűbb közlekedési eszközök. Körülbelül 37 millió motorkerékpár van az országban
6
Vietnám nagy ország. Területe mintegy 331 ezer négyzetkilométer, ami azt jelenti, hogy Magyarország háromszor elférne benne
7
A vietnámiak szeretik a rizst. Nem csoda, hogy a legnagyobb rizsexportőrök közé tartoznak. Viszont a kutyákat sem vetik meg
8
Vietnámban található a világ legnagyobb barlangja, a Hang Son Doong, amely a Phong Nha Nemzeti Parkban található. Tiszteletre méltó 7,7 kilométer hosszú.
9
A balzsamozott Ho Si Minh, a forradalmár és a Vietnámi Demokratikus Köztársaság volt elnökének holtteste az év kilenc hónapjában a hanoi Ho Si Minh-mauzóleumban látható. A többi hónapra Moszkvába utazik "karbantartásra"
10
A vietnámi rendőrök munkaidejük alatt nem beszélgethetnek, nem viselhetnek napszemüveget, nem tehetik zsebre a kezüket és nem dohányozhatnak.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)