Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Menorca

Akciós repülőjegyek Menorcába

Érdekességek: Menorca

Nincs még egy olyan, strandokban bővelkedő sziget a Földközi-tengeren, mint Menorca. A spanyol sziget évtizedeken át rejtőzött a legismertebb Baleár-szigetek, a szomszédos Mallorca és Ibiza árnyékában. Csoda szép strandjai gyakran a turistaidény alatt is üresen tátonganak.

A csaknem ismeretlen és sokáig elhanyagolt sziget a Földközi-tenger egyik legjobb, legszínesebb és legromantikusabb partjával büszkélkedhet. Menorca megszólítja a kalandvágyó lelkeket és csodálatos spanyol nyaralást tud ajánlani. A kristálytiszta tenger mosta partokhoz ritkán vezet út, ennek köszönhetően maradtak érintetlenek, s éppen ezért a sziget egyik legnagyobb turistalátványosságának számítanak.

Menorca partjai mintegy 200 km hosszan húzódnak, s a sziget több stranddal büszkélkedhet, mint Mallorca és Ibiza együttvéve. Menorca mindig is híres „testvérei”, főként a legnagyobb és leghíresebb Mallorca árnyékában élt, amely évszázadokon át volt a Baleár-szigetek hatalmi központja.

Olcsó repülőjegyeket nehezen találni Menorcára. Közvetlen járat nem indul a szigetre, ugyanakkor Budapestről és Bécsből egy átszállással repülhetsz a Vueling, az Iberia, a British Airways vagy a Lufthansa légitársaságokkal. A Vueling társaság járatával egy átszállással mindössze 4 óra alatt Menorcára érhetsz.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infó Menorcáról

Úti okmányok Spanyolországba

Ha Spanyolországba utazol, nincs szükséged sem vízumra, sem útlevélre, csak személyi igazolványra. Ez azonban a visszatérés időpontjától számítva legalább még 6 hónapig érvényes kell, hogy legyen. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A menorcai időjárás

Menorcán, a Baleár-szigetekhez hasonlóan, mediterrán az éghajlat, tehát hosszú, meleg, napsütötte nyár váltakozik a mérsékelt téllel. Érdemes a június elejétől szeptember végéig tartó időszakra időzíteni a nyaralást.

A legmelegebb hónapok a július és az augusztus, 30 °C feletti átlaghőmérséklettel. Éjszaka sem hűlik le az idő, a hőmérséklet ritkán esik 20 °C alá. Kicsi a valószínűsége, hogy elkap egy zivatar a nyaralásod során. A tenger vize nyáron nagyon meleg, néhol eléri a 25 °C-ot is. A kevésbé gyakorlott úszók is pancsolhatnak a tenger meleg vizében májustól október végéig.

A menorcai árak

A szigeten használatos pénznem az euró, bármely pénzváltóban vagy reptéren beválthatod a pénzed.

Szállodát keresel Menorcán? Már 6500-9800 forintért (fő/éj) is foglalhatsz szállást. A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Hány óra van Menorcán?

Menorca ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Menorcában

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Adelaide-ben Menorcán?

10 érdekesség Spanyolországról

1
Spanyolországban a futball mellett a bikaviadal (corrida de torros) a legkedveltebb nemzeti sport. Az első, modern viadalt 1784-ben, Ronda városában tartották.
2
Az előállított olívaolaj fele, illetve a sáfrány 75%-a Spanyolországból származik.
3
Barcelonának saját Valentin-napja van, méghozzá április 23-án, Szent György (Sant Jordi) napján. A hagyomány szerint e napon a férfiak rózsát, a nők pedig könyvet ajándékoznak szerelmüknek.
4
Spanyolország az egyetlen olyan európai ország, ahol banánt termesztenek.
5
Ha délben szeretnél ebédelni Spanyolországban, akkor nincs szerencséd. Az ebédidő ugyanis délután 2-3 óra körül van, a vacsoraidő pedig este 9-10 óra körül, hogy az emberek éjfélre odaérjenek a partira. Néhány szórakozóhely csak hajnali kettő után zár.
6
A spanyol az angol után a második világnyelv.
7
A híres paellát Spanyolországban tenger gyümölcseivel fogyasztják. Az étel eredetileg Valenciából származik, ahol mindmáig zöldséggel, hússal (kacsa/nyúl) és csigával készítik.
8
A spanyoloknak több autója, mint mobiltelefonja van.
9
Spanyolország neve (España, illetve angolul Spain) az Ispania szóból származik, ami annyit tesz: nyulak földje.
10
Az FC Barcelona szurkolóit katalánul „culés”-nek nevezik. Magyarul ez annyit tesz: segg.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?