Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Mauritius

Akciós repülőjegyek Mauritiusra

Érdekességek: Mauritius

Mark Twain szerint kezdetben volt Mauritius, s a sziget mintájára jött létre a mennyország. Ha megnézed a szigetről készült felvételeket, biztosan igazat adsz majd neki. Mauritius a legigényesebb utazókat is kielégíti. Ez a sziget egyszerűen felfedezésre termett.

A repülőgépből kilépve eléd tárul a vulkanikus hegyek látványa, amelyek az egész szigetállamot körülveszik. Fehér tengerpartok, finom homok, luxusszállodák, s a „képeslaptáj” valósággá válik. Mauritius valóban olyan szép, mint a képeken. A helyiek francia, kreol, indiai, sőt kínai gyökerekkel is büszkélkedhetnek. A kultúrák keveredése meghatározta a helyi civilizáció kialakulását, s apránként létrejött a mauritiusi nemzet, amely állítólag a világ legbarátságosabb népe.

Mauritius főként lélegzetelállító tengerpartjairól híres. A sziget változatos növény- és állatvilága nem csak a természet szerelmeseit ejti ámulatba. Mauritius tökéletes hely a madarak megfigyeléséhez. Úszhatsz a delfinekkel, sétálhatsz az esőerdőkben, megfigyelheted az egzotikus állatokat, vagy ellátogathatsz a világ maroknyi környezetbarát vidámparkjainak egyikébe. A sziget építészetét főként a francia kolonialista épületek jellemzik. Egy utcával arrébb azonban már indiai templomokba ütközhetünk. A színpompás sziget egyfajta bombaként hat az érzékekre, s nehéz eldönteni, mivel kezdjük a kalandot.

Nem könnyű olcsó repülőjegyet találni Mauritius szigetére, ennek ellenére nem lehetetlen. Ha szívesen utazol Budapestről, Bécsből vagy Prágából, az Air France, az Emirates, az Austrian Airlines, illetve a British Airways légitársaságok biztosítják a legjobb légi csatlakozásokat. Közvetlen járat nem indul hazánkból Mauritius szigetére. Kényelmesen repülhetsz egy átszállással a fent említett légitársaságokkal. A repülőút megközelítőleg 15 órás.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Mauritiusról

Vízum Mauritiusra

Ha Mauritiusra utazol, érvényes útlevélre van szükséged. Az útlevél elvárt érvényességi ideje legalább hat hónap a hazatérés időpontjától számítva. Ha gyerekekkel utazol, tudnod kell, hogy a gyerekeknek is saját útlevélre van szükségük. Az országba való belépéshez nincs szükség vízumra.

Az időjárás Mauritius szigetén

Mikor érdemes Mauritiusra utazni? Az idény szeptember végétől május közepéig tart. Számolni kell azzal, hogy az esős évszak január végétől március közepéig tart. A csapadék rövid záporok és viharok formájában jelentkezik, főként a délutáni órákban.

Ha napsütésre és meleg tengerre vágysz, érdemes a szeptember végétől május elejéig tartó időszakban utaznod.

Az árak Mauritius szigetén

Az országban használatos pénznem a mauritiusi rúpia.

Szállodát keresel Mauritius szigetén? Az óriási kínálatban könnyű elveszni. A szállások árát ellenőrizheted és a foglalást is elintézheted a Pelikán oldalán.

Ha szeretnél autót bérelni, érdemes a repülőtéren kölcsönöznöd. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is. Ha hosszabb időre érkezel, ajánlatos SIM-kártyát vásárolnod, ugyanis egyes hazai mobilszolgáltatók nem támogatják a hívást és az sms-küldést a szigeten, sem az adatforgalmat.

Védőoltások a Mauritiusra való utazás előtt

Ha Mauritiusra utazol, nincs szükség védőoltások beadására.

Mennyi az idő Mauritius szigetén?

Mauritius és Magyarország ideje közt két óra az eltérés.

Repülési statisztikák Mauritiuson

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Mauritiusra.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Mauritiusra mindössze 666,00 € volt?

  • Ha Mauritiusra utazol, érdemes ellátogatnod Mauritius, Rodrigues Is városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Austrian Airlines. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Mauritiusra.

Mit érdemes megnézni Mauritius szigetén?

10 érdekesség Mauritius szigetéről

1
A sziget brit fennhatóság alatt volt, mielőtt 1968-ban önállósodott
2
A sziget legnépszerűbb turistalátványossága a Chamarel városka melletti színes homok
3
Mauritius szigetén az átlag életkor 73 év, ami a fejlett országokban az egyik legmagasabbnak kornak számít
4
A szigeten nem élnek ragadozó és veszélyes állatok. Mérges kígyók sincsenek
5
A hivatalos nyelv az angol, a francia, a bhodzspuri és a kreol
6
A szigeten főként cukornád-termesztéssel foglalkoznak. A cukornád-ültetvények a sziget területének 80%-át teszik ki
7
A szigetet körülvevő korallzátony segít alacsonyan tartani az óceán vizének hőmérsékletét, és védi a turistákat a cápáktól, medúzáktól és más élőlényektől
8
Hallottál már a dodóról? Mauritius nemzeti madara sajnos már évszázadokkal ezelőtt kihalt. Az érdekesség, hogy a dodó nem tudott repülni, így kizárólag Mauritius szigetén fordult elő
9
A fővárosban, Port Louisban lakik a sziget lakosságának 40%-a
10
Mauritiusnak még mindig nincs hadserege
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?