Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Marokkó

Akciós repülőjegyek Marokkóba

Érdekességek: Marokkó

Marokkó egy varázslatos ország, amely minden érzékünket rabul ejti. Utánozhatatlan afrikai egzotikum – sivatagokkal, hegyekkel, tengerrel, óceánnal, és olyan csodálatos városokkal, mint Marrakesh, Agadir, Rabat vagy Casablanca. Marokkó egyedülálló hely, ahol a nyugat keveredik a kelettel, a modern világ a távoli középkorral, a régmúlt idők szelleme az új áramlatokkal. Illatok, ízek és színek ellenállhatatlan elegyével csábít.

Tengere és óceánja is van. Marokkó olyan üdülőhelyekkel büszkélkedhet, amelyeknek hozzáférése van a Földközi-tengerhez és az Atlanti-óceánhoz egyaránt. Ha ellátogatsz Marrakeshbe, mindössze 160 km távolságra leszel az óceántól.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Pozsonyból repülhetsz Marokkóba a Ryanair és a Laudamotion légitársaságok közvetlen járataival – méghozzá kedvező áron.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Marokkón

Marrakesh

Marokkó egy varázslatos ország, amely minden érzékünket rabul ejti. Utánozhatatlan afrikai egzotikum – sivatagokkal, hegyekkel, tengerrel, óceánnal, és olyan igazgyönggyel, mint Marrakesh. Egyedülálló hely, ahol a nyugat keveredik a kelettel, a modern világ a távoli középkorral, a régmúlt idők szelleme az új áramlatokkal. Illatok, ízek és színek ellenállhatatlan elegyével csábít.

Tengere és óceánja is van. Marokkó olyan üdülőhelyekkel büszkélkedhet, amelyeknek hozzáférése van a Földközi-tengerhez és az Atlanti-óceánhoz egyaránt. Ha ellátogatsz Marrakeshbe, mindössze 160 km távolságra leszel az óceántól.

A város Marokkó középső részén terül el az Atlasz-hegység lábánál, melynek fehér csúcsait (az évszaktól függően) már az afrikai kontinens felett repülve is láthatod, s egészen a Marrakesh belvárosához közel eső nemzetközi repülőtéri landolásig végig követheted. Bécsből mintegy 3 és fél óráig tart a repülőút, a repülőtérről pedig kellemes, kétsávos út vezet a mindössze 15 percre levő óvárosba és az új városközpontba.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Pozsonyból repülhetsz. A Ryanair és a Laudamotion társaságok közvetlen járataival kedvező áron utazhatsz. Bécsből átszállás nélkül repülhetsz a marokkói Air Arabia Maroc társasággal. Egy átszállással repülhetsz Marokkóba a TAP Air Portugal, az Iberia, az Austrian Airlines, az Air France vagy a Lufthansa légitársaságokkal.

Agadir

Agadir a leghíresebb és legnépszerűbb, nem arab marokkói üdülőhely az Atlanti-óceán partján. Mintegy 500 kilométerre fekszik Casablancától, amelyet a „marokkói partvidék gyöngyének” is neveznek.

A várost 1505-ben alapították a portugál tengerészek a helyi berber halásztelepülésen. Agadir jelentős marokkói kikötő, csodálatos, végtelen homokos partokkal, kiváló éttermekkel, kedvező árakkal kecsegtető boltokkal, és ami a legfontosabb – évi 300 napsütéses nappal. A csodás strandok mellett a turistalátványosságok közé tartoznak a városi múzeumok, a kasbah (erőd), de a Jardim de Olhao is.

A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz Agadirba. A Wizz Air légitársasággal közvetlen járattal repülhetsz Budapestről, méghozzá kedvező áron. A közvetlen járat 4 és fél órás. Egy átszállással utazhatsz Agadirba az Eurowings, az Austrian Airlines vagy a Lufthansa légitársaságokkal.

Rabat

Marokkó négy királyi városának egyike. 1912-ben, a francia protektorátus idején vált fővárossá, s máig betölti ezt a szerepet. A király székhelye is ebben a városban van. Rabatban modern európai építészet, régi épületek, a kormánypalota, a Ville Nouvelle villanegyed, az előkelő V. Mohammad sétány, falakkal körülvett medina és a Kasba Oudaia óvárosi negyed várja a turistákat.

A várost keresztülszeli a Bou-Regreg folyó. Az új várost falak veszik körül, számos városnegyed gazdag múlttal büszkélkedhet.

A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz Rabatba. Hazánkból nem indul közvetlen járat Rabatba, de egy átszállással utazhatsz az Air France vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal.

Casablanca

Marokkó legnagyobb és legjelentősebb városa Rabattól, a fővárostól délre fekszik, közvetlenül az Atlanti-óceán mellett. A marokkóiak röviden csak Casa-nak nevezik, ami annyit tesz: fehér ház. Casablanca Marokkó pénzügyi és gazdasági központja. Sokaknak csalódást okozhat a tény, hogy a híres Casablanca (1942) című filmet valójában Kaliforniában forgatták.

Napjainkban megcsodálható Marokkó legnagyobb muszlin szentélye – II. Hassan nagy mecsete. 1993-ban volt az ünnepélyes megnyitója. Mintegy 100 ezer hívő befogadására képes, minaretje 200 méter magasságba nyúlik. Ez a mecset a „világ nyolcadik csodája”, és nem csak a hívők számára is nyitott.

A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz Casablancába. Hazánkból nem indul közvetlen járat Casablancába. Egy átszállással repülhetsz a marokkói városba az Air France, az Austrian Airlines, a KLM vagy a Lufthansa légitársaságokkal.

További városok
Tanger

Marokkó iparilag második legfejlettebb városát „Afrika kapujának” is nevezik. Mintegy 200 kilométerre található a fővárostól, Rabattól. Légvonalban pedig mindössze 80 kilométerre van a Gibraltártól.

Eljuthatsz ide repülővel az Ibn Batout nemzetközi repülőtérről, komppal Európából vagy vonattal Rabatból. A város talán legnagyobb történelmi látványossága az erőd (kasbah), ahol a Dar el Makhzen hajdani szultáni palota áll. Napjainkban a marokkói művészet múzeumaként működik.

A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz Tangerbe. Hazánkból nem indul közvetlen járat a marokkói városba, de egy átszállással repülhetsz Rabatba a Vueling vagy az Iberia légitársaságokkal.

Hasznos infók Marokkóról

A marokkói időjárás

A marokkói időjárást alapvetően három területre osztjuk: a keskeny, part menti övezetben mediterrán éghajlat jellemző, azaz enyhe tél és forró nyár, az Atlasz-hegység által uralt szárazföldön, valamint a fennsíkon és a déli területeken sivatagi viszonyok uralkodnak, ahogy a Szaharában. A marrakeshi térségbe érdemes a május és október közötti időszakban látogatni, amikor az átlaghőmérséklet 30 °C.

Vízum és úti okmányok Marokkóba

A magyar állampolgároknak nincs szükségük vízum beszerzésére, ha az országban való turista célú tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot. A beutazóknak a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A Marokkóba érkező külföldi állampolgároknak rendelkezniük kell a visszaútra szóló menetjeggyel és a marokkói tartózkodás idejére szükséges anyagi fedezettel, amelyet a marokkói hatóságok ellenőrizhetnek a repülőtereken.

A marokkói árak

A Marokkóban használatos pénznem a dirham. 13 dirham kb. 1000 Ft. Számos üzletben lehetséges a kártyás fizetés, de elfogadják a dollárt és az eurót is.

Hozzávetőleges árak: tea két főre kb. 1000 Ft, éttermi koszt kb. 3300 Ft, (alkoholmentes) sör kb. 1651 Ft, hűtőmágnes 330-990 Ft, 5 literes vizespalack 200-300 Ft.

Az ország nagy részén nem szolgálnak fel vagy értékesítenek alkoholt, az üdülőhelyeken azonban igen.

Szállást keresel Marokkóban? A szállodák árait összehasonlíthatod a Pelikán oldalán. Ha szeretnél új kultúrákat megismerni, akkor foglalj szállást egy riádban (olyan, akár egy panzió). A riád egy hagyományos marokkói ház, belső udvarral, vendégszobákkal, kis, földszinti medencével és étkezővel.

Ha úgy döntesz, szeretnéd kocsival bejárni Marokkót, érdemes már a repülőtéren autót kölcsönöznöd. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán keresztül.

Védőoltások a Marokkóba való utazás előtt

Nincsenek kötelező oltások a Marokkóba való utazás előtt.

Érdemes azonban megfontolni a tífusz, tetanusz, torokgyík, gyermekbénulás és hepatitisz elleni oltások beadását. Voltak jelentések amőbiázisról, gastrointesztinális vérzésről, de meningitiszről is. Bővebb információkért javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a körzeti egészségügyi-járványügyi intézettel, vagy a trópusi gyógyászatra szakosodott intézetekkel. Marokkóban ajánlatos palackozott vagy forralt vizet fogyasztani, és kerülni a jeget.

Az országban magas színvonalú az egészségügyi ellátás. Mind a magán, mind az állami egészségügyi központok díjat számolnak fel szolgáltatásaikért.

Mennyi az idő Marokkóban?

Marokkóban egy órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Marokkón

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs, Krakkó, Wroclaw városokból közvetlen járattal repülhetsz Marokkóba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Marokkóba mindössze 46,00 € volt?

  • Ha Marokkóba utazol, érdemes ellátogatnod Marrakech, Agadir, Casablanca, Rabat, Tangier városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

  • Ryanair, Austrian Airlines. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Marokkóba.

Mit érdemes megnézni Marokkóban?

10 érdekesség Marokkóról

1
A marokkói Fez városban található Al Quaraouiyine Egyetem időszámításunk előtt 859-ben alapult, tehát több mint 200 évvel korábban, mint a Bolognai Egyetem
2
Bár Marokkó afrikai ország, Európa sokkal közelebb áll hozzá, mint gondolnánk. A marokkói tengerpartról látni a spanyol partvidéken közlekedő autókat
3
Marokkó egyik leglátogatottabb helye Chefchaouen, a titokzatos kék házakkal borított város
4
A marokkóiak hisznek a dzsinnek létezésében, amelyek képesek befolyásolni az emberek akaratát
5
Marokkóban a szerelem és a ragaszkodás szimbóluma nem a szív, hanem a máj
6
A marokkói kultúrában a kenyér a legértékesebb és a legbecsesebb hétköznapi tárgy
7
Marokkóban nagy tiszteletlenségnek számít, ha visszautasítják az ételt vagy a meghívást egy teára, nagy durvaságnak számít
8
Az Atlasz-hegységnek köszönhetően télen Marokkóban síelni is lehet. A hegység Marokkó területére is benyúlik. Legmagasabb csúcsa a Dzsbel Tubkal 4165 méter tengerszint feletti magassággal
9
Észak-Afrika őslakosai a berberek, az ő naptáruk szerint már 2967-et írunk
10
Marokkó nemsokára megnyitja a világ legnagyobb naperőművét
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?