Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Gran Canaria

Akciós repülőjegyek Las Palmasba

Érdekességek: Las Palmas

A Gran Canariát, azaz a Nagy Kanári-szigeteket „miniatűr kontinensnek” is nevezik. Egy pillantást vetve a szigetre azonnal megérti az elnevezés okát. Gran Canaria északi részét zöld, üde területek alkotják, közepét hegyvidéki táj fedi, míg déli részét száraz területek, homok dűnék és a legpuhább homokkal borított strandok képezik.

Ezen a viszonylag kis területen a táj változatossága olyan nagymértékű, hogy akár kontinens is lehetne. Gran Canaria végtelen számú lehetőséget kínál a pihenésre, vízisportokra, kerékpározásra, de az adrenalinban gazdag, turisztikai élményekben sem szenved hiányt. A sziget a tökéletes üdülőhely mintaképe.

Napjainkban a magyarok körében is egyre népszerűbbé válik. A legolcsóbban Budapestről, Prágából vagy Bécsből repülhet Gran Canariára, általában egy átszállással, a Gran Canaria Airportra. Prágából közvetlen járattal öt óra alatt eljuthat a szigetre. A Smartwings Travel Service, a Czech Airlines, az Eurowings, a Ryanair és a SWISS International Air Lines légitársaságok indítanak járatokat a szigetre.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Gran Canariáról

Úti okmányok Spanyolországba

Ha Spanyolországba utazol, nincs szükséged sem vízumra, sem útlevélre, csak személyi igazolványra. Ez azonban a visszatérés időpontjától számítva legalább még 6 hónapig érvényes kell, hogy legyen. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

Gran Canaria időjárása

A szigeten év közben kellemes, szubtrópusi az éghajlat. Az év legmelegebb hónapja az augusztus 24 °C átlaghőmérséklettel, ami nap közben a kár 30 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap pedig a január, átlagosan 18 °C-kal. A tenger hőmérséklete év közben 19-23 °C között mozog. Az év legesősebb hónapja a december, a csapadékmennyiség ilyenkor eléri a 31 mm-t is.

Mikor érdemes a szigetre utazni? Az időjárást tekintve a sziget egész évben jó választás, hiszen a hőmérséklet szinte sosem csökken 18 °C alá. Ha szeretné elkerülni a 30 °C körüli hőséget, ajánlott a júliustól szeptemberig tartó időszakban utaznia.

Az árak Gran Canarián

A szigeten használatos pénznem az euró. Bármelyik pénzváltóban beválthatja.

Szállást keres Gran Canarián? A szigeten széles a választék az olcsóbb moteltől kezdve a luxus szállodákig. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A szigeten jók a tömegközlekedési lehetőségek. A Global autóbusz-társaság a sziget minden legtávolabbi zugaiba is indít napi egy vagy két buszjáratot. A Las Palmas-i San Telmo állomásról 730 forintért juthat el a repülőtérre. Jegyet a sofőrnél vásárolhat. A Guaguas Municipales társaság működtette sárga autóbuszok Las Palmas városközpontban közlekednek. A menetjegy ára 400 Ft.

Ha egyedül szeretné bejárni a szigetet, érdemes a repülőtéren autót bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Hány óra van Gran Canarián?

A szigeten egy órával kevesebb van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Las Palmasban

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs, Berlin, Budapest, Krakkó városokból közvetlen járattal repülhetsz Las Palmasba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Las Palmasba mindössze 84,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Las Palmasba: Ryanair.

Gran Canaria látnivalói

10 érdekesség Gran Canariáról

1
Gran Canaria a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigete Tenerife és Fuertevetura után
2
A sziget közkedvelt étele a papas arrugadas – héjában főtt, ráncos burgonya, amit zöld és piros mártással tálalnak, ezek alapja az olívaolaj és a különböző fűszerek
3
A kanári a Kanári-szigetekről kapta nevét
4
A Kanári-szigeteknek két fővárosa van: Las Palmas de Gran Canaria és Santa Cruz de Tenerife
5
Gran Canaria területe 1560 km2
6
A Kanári-szigetek Spanyolország autonóm területei, saját parlamentjük és elnökük van
7
A sziget egyharmada az UNESCO védelme alatt áll, mint bioszféra-rezervátum
8
Gran Canaria körülbelül 210 km-re fekszik az afrikai partoktól
9
A sziget legmagasabb pontja a Pico de las Nieves (1949 m), amelynek tetejéről ellátni a közeli Tenerife szigetéig
10
A sziget fővárosa Las Palmas de Gran Canaria
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?