Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Írország

Akciós repülőjegyek Írországba

Érdekességek: Írország

Tudtad, hogy a szivárvány másik végén egy üstnyi aranyat találsz? Legalábbis Írországban, ahol a koboldok, zöldbe öltözött kis emberkék őrzik a kincset. A koboldok általában cipőket készítenek, szabadidejükben azonban mindenféle csínytevésen törik a fejüket. Ha meg akarod szerezni az aranyat, túl kell járnod az eszükön, esetleg megvesztegetheted őket egy korsó sörrel, amit sosem utasítanak vissza.

Az íreknek nem kell kétszer mondani, ők is jól tudják, hogy kell ezt csinálni. Az írek a tréfáikról és jókedvükről híresek – annak ellenére, hogy az örökzöld szigeten gyakran esik az eső. Az ország tagadhatatlanul azon helyek közé tartozik, amelyeket személyesen is látni kell, nemcsak lakosai, de többek közt az ír tánc, a Guinness sör és a U2 miatt.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Pozsonyból vagy Prágából repülhetsz Írországba. A Ryanair és az Aer Lingus légitársaságok közvetlen járatot indítanak Dublinba. A repülőút megközelítőleg 3 óráig tart.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Írországban

Dublin

A zöld sziget fővárosa a Dublini-öböl partjain, a Wicklow-hegység közelében terül el. Kis város, ám a hírneve annál nagyobb.

Dublin és az örökké tréfálkozó írek felszabadultságukról, hedonizmusukról, valamint óriási történelmükről, kultúrájukról és művészetükről híresek. Ahogy az írek mondanák, itt a „craic” (szórakozás) az úr.

Talán a nyüzsgő Temple Barból kiszűrődő élő zene teszi, vagy a patakokban folyó Guinness sör… Rengeteg oka lehet, hogy a Lonely Planet a világ TOP 10 városa közé sorolta Dublint. A smaragd sziget fővárosában zajlik az élet.

A város a magyarok körében is rendkívül közkedvelt. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, illetve Prágából repülhet Dublinba, többnyire a Ryanair légitársasággal. A repülőút 2 óra 55 perc hosszú.

Bécsből az Air Lingus légitársaság közvetlen járatával utazhat Dublinba, illetve egy átszállással a SWISS International Airlines és az Austrian Airlines társaságokkal.

Cork

Cork Írország második legnagyobb városa. A mély öbölben elterülő bájos nagyvárosnak mintegy 120 ezer lakosa van. A Lee folyón fekvő Cork az ír sziget déli részének kulturális központja. Már a régi időkben is jelentős kikötőváros volt.

Cork középkori utcácskái mindenekelőtt sétára csábítanak. Akár egy hosszú hétvége alatt is bejárhatod a várost. Látogass el a helyi ír kocsmákba vagy az ódon kikötővárosba!

Olcsó repülőjegyet is találni Corkba. A Ryanair légitársaság közvetlen járatot indít Budapestről az ír városba. Egy átszállással repülhetsz a SWISS, a British Airways vagy az Aer Lingus légitásaságok járataival.

Hasznos infók Írországról

Úti okmányok Írországba

Az országba való belépéshez nincs szükség vízumra, elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled.

Az írországi időjárás

Az év legmelegebb hónapja a június, 16 °C-os átlaghőmérséklettel, ilyenkor a hőmérséklet a 19 °C-ot is elérheti. A leghidegebb hónap pedig a január, 5 °C-os átlaghőmérséklettel. Mikor érdemes Írországba látogatni? A legjobb választás május–június környékén, esetleg szeptemberben utazni. Az átlaghőmérséklet ilyenkor 15–17 °C között mozog. Ebben az időszakban kevesebb a csapadék, mint általában, a biztonság kedvéért azonban vigyen magával esernyőt.

Az írországi árak

Az ír nemzeti valuta az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy írországi pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Írországban? Minél közelebb a városközponthoz, annál magasabbak az árak. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán is, ahol egyúttal szállást is foglalhatsz.

Az autóval való közlekedés – más nagyvárosokhoz viszonyítva – egyszerű, ugyanakkor igyekezz elkerülni a reggeli és a délutáni csúcsforgalmat. Ha autóval szeretnéd felfedezni Írországot, a reptéren bérelj kocsit. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Mennyi az idő Írországban?

Írországban egy órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Írországban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Írországba mindössze 39,00 € volt?

  • Ha Írországba utazol, érdemes ellátogatnod Dublin, Cork, Shannon, Galway, Wexford városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Dublinban

10 érdekesség Írországról

1
Több ír nemzetiségű ember él szerte a világban, mint Írországban
2
Bár a Guinness sör Írországból származik, a legtöbbet Nigériában fogyasztják
3
Számos ír vezetéknév kezdődik ’Mac’ előtaggal, ami annyit tesz „Fiú”, vagy ’O’ előtaggal, ami „Utód”-ot jelent
4
Az eredeti (gall) nyelvet napjainkban már csak az írek 10%-a beszéli. Írországban a gall nyelv kötelező tárgy az iskolákban. A megállók nevei is gall nyelven vannak feltüntetve
5
Európa (sőt a világ) legrégebbi kocsmája Írországban található, ez a Sean’s Bar
6
Az első emberek már időszámításunk előtt 12 800-ban ellátogattak Írország területére
7
Dublinban egy kocsma esik száz lakosra
8
Írország azon kevés országok egyike, ahol nem élnek kígyók
9
Ahhoz, hogy ír állampolgárságot kapj, mindössze annyi kell, hogy az egyik nagyszülőd ír nemzetiségű legyen
10
A véradásért Írországban egy korsó sör jár
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?