Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Martinique

Akciós repülőjegyek Fort De Francébe

Érdekességek: Fort De France

A Martinique fővárosának neve szó szerinti fordításban annyit jelent: francia erőd. Mintegy 100 ezer lakosa van, ami körülbelül a negyedét teszi ki a sziget teljes lakosságának. 1640-ben alapították.

A helyi La Savane park és a Saint Louis kikötő a legnépszerűbb helyek közé tartoznak Fort-de-France-ban. A belvárost forgalmas bevásárlózónák és hagyományos, kovácsoltvas erkélyekkel díszített házakkal szegélyezett, szűk utcácskák alkotják, amelyeket mindenképpen gyalog járj be.

Martinique a Karib-térség leglátogatottabb szigete. A magyarok körében is nagy népszerűségnek örvend. A legolcsóban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Martinique-ra. A közeli repülőterekről nem indul közvetlen járat a szigetre. Kényelmesen utazhatsz azonban az Air France, a KLM és az Austrian Airlines járataival, egy átszállással Párizsban. A repülőút megközelítőleg 15 órás. A járatok a Fort-de-France-beli (Martinique Aimé Césaire International Airport) nemzetközi repülőtérre érkeznek.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Martiniqe-ról

Vízum Martinique szigetére

Ha Martinique szigetére utazol, elég, ha érvényes a személyi igazolványod, de nem árt, ha magadnál tartod az útleveledet is. Az útleveled elvárt érvényessége a hazatérés időpontjától számított legalább 6 hónap. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

Az időjárás Martinique szigetén

Martinique-en mérsékleten trópusi az éghajlat, két időszak váltakozik: az esős és a száraz. Az átlaghőmérséklet 25-30 °C körüli, a tenger hőmérséklete pedig 25-28 °C között mozog. a levegő páratartalma 77-88%-os. Alapjában véve két évszak váltakozik a szigeten: februártól júniusig tart a száraz időszak, júliustól januárig pedig az esős évszak. Heves esőzésekre és ciklonok kialakulására ebben a térségben szeptembertől októberig lehet számítani.

A martinique-i árak

Martinique Franciaország tengerentúli megyéje, ezért személyi igazolvánnyal is utazhatsz! A biztonság kedvéért azért vidd magaddal az útleveledet is, hátha úgy döntesz, felfedezed a szigeten kívüli világot is. A szigeten használatos pénznem az euró. A helyiek főként franciául beszélnek, a szállodák és üdülőközpontok területén azonban megértik az angolt is.

Szállodát keresel a Karib-térségben? Az óriási kínálatban könnyű elveszni. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol akár foglalhatsz is.

Érdemes a repülőtéren autót kölcsönöznöd. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Védőoltások a Martinique-ba való utazás előtt

Martinique egészségügyi ellátása magas színvonalú. Minél nagyobb városról van szó, annál kiválóbb mind az állami, mind a magánkórházak felszereltsége. Az orvosok szakképzettek. Nincs szükség különleges védőoltás beadására.

Mennyi az idő Martinique szigetén?

Martinique-en 5 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Fort De Franceben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Fort De Francébe mindössze 887,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Martinique szigetén?

10 érdekesség Martinique-ról

1
Martinique hivatalos nyelve a francia, de az Antillák kreol nyelve is nagyon gyakori
2
A legnépszerűbb helyi étel a Columbus, ami Srí Lanka-i fűszeres, currys csirke
3
A legnagyobb exportcikk a banán, a rum, az ananász és a kőolajtermékek
4
A sziget kétszer került Anglia fennhatósága alá, még Napóleon idejében
5
Martinque-en az afrikaiak, azaz az ő leszármazottjaik alkotják a legnépesebb etnikai csoportot, ez mintegy 84%-ot tesz ki
6
Martinique viszonylag hegyvidéki jellegű hely, legmagasabb pontja a Mont Pelée 1397 méter tengerszint felletti magassággal
7
A lakosság 80%-a katolikus vallású
8
Mielőtt Kolumbusz Kristóf Martinique-nek nevezte volna el a szigetet, az a Jouanacaëra-Matinino nevet viselte, ami fordításban annyit tesz: a rejtelmek szigete
9
Martinique-nek saját esőerdője van
10
Martinique főként a turizmusból él, ez alkotja a bevétel háromnegyed részét
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)