Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Finnország

Akciós repülőjegyek Finnországba

Érdekességek: Finnország

Finnország zászlajának kék színe az ezer tó jelképe, a fehér pedig a tájat borító, vastag téli hórétegé. Finnország nem éppen az üdülni vágyó utazók álma, főként nem azoké, akik fürdőruhában szeretik tölteni a kirándulásuk nagy részét. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) évről évre egyre több látogató érkezik az országba.

Finnország a legújabb európai trend az utazók körében, ami főként az olcsó repülőjegyeknek köszönhető. A fapados Ryanair légitársasággal kedvező áron repülhetsz az északi országba. Helsinki, Tampere, Lappeenranta vagy Rovaniemi? A legjobb, ha Finnország és Lappföld összes városát bejárod!

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Finnországban

Helsinki

A Balti-tenger partjain fekvő, kifinomult ízléssel rendelkező város a nyugalom oázisa. Az öblökkel, szigetekkel és tavakkal teli Helsinki a legfiatalabb skandináv nagyváros, melynek egyedülálló bájával nehéz versenyre kelni.

Skandináv építészet, minimalizmus és gyakorlatiasság. Helsinki büszkén viseli a legstílusosabb város címet. A művészeti boltok, múzeumok és a Design district negyed galériái között sétálva könnyen elveszítheti időérzékét.

A hangulatos helsinki kávézókban sem kell az idővel foglalkoznia. A kiváló kávé és a kreatív légkör sokakat megihlet. Helsinki a múzsa, aki újra és újra elbűvöli a látogatókat.

A finn főváros egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Helsinkibe, közvetlen járattal vagy egy átszállással. A közvetlen járat 2 óra 20 perc alatt ér a fővárosba.

A magyarok leggyakrabban az Air Baltic, a Norwegian Air Shuttle, a Finnair és a Czech Airlines légitársaságokkal repülnek a finn fővárosba, a Helsinki-Vantaa repülőtérre.

Tampere

Helsinki városától északra tartva szinte lehetetlen elkerülni Tamperét. Csaknem kétszázezres lakosságával Skandinávia legnagyobb belföldi városa.

A várost Gusztáv Vasa svéd király alapította 1770-ben, majd később I. Sándor orosz cár felmentette az adófizetés alól. Ez számos vállalkozót vonzott Tamperébe, aminek köszönhetően megindult az iparosodás a városban. Érdekesség, hogy 1882-ben Tampere volt az első skandináv város, ahol bevezették a közvilágítást.

Mára több gyár is bezárt, s a hatalmas gyárcsarnokok stílusos, drága tetőtéri lakásokká, bevásárlóközpontokká vagy galériákká alakultak. Tampere közelében található Nokia városa, ahol a hasonló márkájú mobiltelefonokat gyártják.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Tamperébe. A Ryanair légitársaság közvetlen járatot indít Budapestről, Bécsből és Prágából pedig egy átszállással repülhetsz a finn városba az Air Baltic vagy a Finnair légitársaságokkal.

Lappeenranta

Az élettel teli Lappeenranta város a Saimaa tó partján terül el, amely nem mellesleg Európa negyedik legnagyobb tava. Lappeenranta Helsinki után Finnország második leglátogatottabb országa, annak ellenére, hogy a lakossága alig rúg 70 ezer fölé.

A város mindössze 220 kilométerre fekszik Szentpétervártól, és 230 kilométerre Helsinkitől, ennek köszönhetően tökéletes kiindulópont Finnország és Oroszország megismeréséhez.

Lappeenranta, avagy Wilmanstrand városát 1649-ben alapította Christina svéd királynő. Lappeenranta manapság az egész dél-finnországi régió ipari, üzleti és egyetemi városa.

A legolcsóbban Budapestről utazhatsz Lappeenrantába a Ryanair légitársaság közvetlen járatával.

Turku

Tudtad, hogy Turkut a tizenharmadik században alapították, s ezáltal a legrégebbi finn város? Már csak ezért is érdemes ellátogatni ide.

Abban az időben, amikor Finnország még Svédország fennhatósága alá tartozott, Turku töltötte be Finnország fővárosának szerepét 1812-ig. Az orosz cár ugyanis tartott attól, hogy a város túl közel esik Svédországhoz, ezért inkább a távolabbi Helsinkit tette meg fővárosnak. Nem sokkal azután, hogy Turkut megfosztották kiemelt szerepétől, az épületek többsége megsemmisült a nagy tűzvész során. A város felújítása a neves építész, Johann Karl Ludwig Engel nevéhez fűződik, aki kialakította Turku mai arculatát.

Turku az egyik legélénkebb finn város. Rengeteg fiatal él itt, hiszen három nagy egyetem is (köztük a legrégebbi finn egyetem) működik itt, és számos társadalmi és kulturális esemény kerül megrendezésre a városban. Érdekesség, hogy Turkuban él a svédül beszélő finnek egyik legnagyobb csoportja.

A legolcsóbban Krakkóból repülhetsz Turkuba a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával. Egy átszállással utazhatsz Budapestről vagy Bécsből az Air Baltic, a Finnair, az SAS vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal.

További városok
Rovaniemi

Ha közel áll a szívedhez a szakállas, piros sapkás apó (Santa Claus), s ha valaha is rágugliztál a lakóhelyére, akkor biztosan a finn Rovaniemi városka képét dobta ki a kereső.

Máig rejtély, hogy került Finnországba a Télapó. Eredetileg ugyanis Szent Miklós, akinek legendájából végül Santa Claus alakja született, Törökországban élt. 1866-ban megjelent róla egy illusztráció a Harper magazinban, ahogy berendezkedik az Északi-sarkon, 1927-ben a finn rádióban bejelentették a hírt, hogy ráleltek a Télapó műhelyére a lappföldi Korvatunturi hegy közelében. Ezt követően a Télapó fogalma végleg összekapcsolódott Lappfölddel, mindenekelőtt pedig Finnországgal.

Az, hogy a Télapó székhelyét az orosz határ közelébe helyezték, kizárólag üzleti döntés volt, amelyet évtizedeken át fontolgattak és megkérdőjeleztek. A hely népszerűsége robbanásszerűen megnőtt az 1957-ben a New York Times-ban megjelentetett cikk után, amelyben ódákat zengtek Lappföldről. A látogatottság növelésének céljából a Finn Idegenforgalmi Tanács végül 1984-ben hivatalosan is elfogadta a Santa Clausról szóló legendát, Lappföldet megtették Santa Claus Földjévé, egy évvel később pedig felépült a Télapó falva és saját postája, ahol egy különleges pecsétet árultak Északi-sarrkör felirattal.

Lappföld egyre népszerűbbé válik a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Rovaniemibe. Hazánkból nem indul közvetlen járat Lappföldre, de a környező városokból kényelmesen utazhatsz a Finnair, a British Airways, az Aeroflot, az SAS, a CSA vagy az Air France légitársaságokkal.

Hasznos infók Finnországról

Úti okmányok Finnországba

Az ország területére való belépéshez elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazik. Turista céllal fél éven belül 90 napig tartózkodhat az ország területén. Az utazási iratoknak az ország elhagyásáig érvényesnek kell lenniük.

A finnországi időjárás

Finnország déli részén mérsékelt, kontinentális az éghajlat, északon, azaz Lappföldön pedig fagyos, szubarktikus. A hosszú tél rengeteg havazással jár. A hőmérséklet jóval fagypont alá esik. A nyár ugyan rövid (június, július), de kellemes, napos időjárás jellemzi. A legideálisabb júliusban látogatni Finnországba, amikor a hőmérséklet 21 °C körül mozog.

A finnországi árak

A Finnországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy finn pénzváltóban beválthatja.

Szállodát keresel Finnországban? A városban széles a választék az olcsóbb moteltől kezdve a luxus szállodákig. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval járod be az országot, akkor jól teszed. A nagyobb városokban azonban érdemes igénybe venni a tömegközlekedési eszközöket, ugyanis a városi forgalmat nehezíti a parkolóhelyek hiánya és a magas parkolódíj. Ha mégis autóval járnád be a környéket, akkor érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A foglalást elintézheted a Pelikán segítségével.

Védőoltások a finnországi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beszerzésére a finnországi utazást megelőzően. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Finnországban?

Finnországban egy órával több van, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Finnországban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Finnországba mindössze 38,00 € volt?

  • Ha Finnországba utazol, érdemes ellátogatnod Helszinki, Tampere, Rovaniemi, Turku, Oulu városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Helsinkiben

10 érdekesség Finnországról

1
Finnországban két hivatalos nyelv van: a finn és a svéd
2
A finn általános iskolákban a diákok a nyolcadik osztályig nem kapnak osztályzatokat
3
A finnek fogyasztják a legtöbb kávét. Évente 12 kg kávé jut egy lakosra, ami napi 10 csészének felel meg. Összehasonlításként: Angliában egy lakosra évi 2,9 kg kávé jut
4
Finnországban számos furcsa verseny kerül megrendezésre, például a mobilhajító, a feleségcipelő verseny vagy a léggitározás
5
A főváros, Helsinki a szárazföld mellett még több mint 300 szigeten terül el
6
Finnországot az „éjféli nap országának” is nevezik. A nyári hónapok alatt az ország északi részén nem nyugszik le a nap. Télen ellenben egyáltalán nem kel fel a nap
7
A finn vízi forgalom kivételesen fejlett. Több mint 11 000 „parkolóhely” közül válogathatnak a hajósok
8
Finnországban több mint 180 ezer tó van
9
A Nokia mobiltelefont a finn Espoo városban találták fel
10
Finnországban 2010-től minden évben megünneplik a Kudarc napját. Ez október 13-ra esik. Az ünnep célja, hogy az emberek tanuljanak hibáikból, és ne ismételjék meg azokat
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?