Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Auckland

Akciós repülőjegyek Aucklandba

Érdekességek: Auckland

A kivi szóról az emberek többségének a szőrös gyümölcs jut eszébe, vagy az esetlen madárka nevetségesen hosszú csőrével. Kevesen tudják viszont, hogy Új-Zéland lakosait is így nevezik. Ne aggódj, szó sincs gúnyolódásról. Az új-zélandiak nemzeti jelképe a kivi madár, és büszkén viselik a „kivi” nevet.

A „kiviknek” páratlan humorérzéke van, ráadásul nagyon barátságosak is. Nem csoda, hiszen a világ végén élnek, a Paradicsomban. Új-Zéland rendkívül barátságos és vendégszerető hely, ahol kivételes emberek élnek. Ne maradj le a kínai lámpás-fesztiválról sem. Látogass el komppal északra, Devonportba, ami valódi csemege az utazók számára.

A legtöbb látogató számára Auckland csupán átszállóhely, ritkán úti cél. Az emberek a szigetek lehengerlő természeti látképére kíváncsiak, a nagyvárosok így kívül esnek az idegenforgalmi csomóponttól. Bár Auckland nem Új-Zéland fővárosa, mégis ez a város ad otthont az ország fő repülőterének. 1,5 milliós lakosságával kétszer nagyobb területet foglal el, mint London.

Az emberek nagy része az új-zélandi természetre kíváncsi, de az sem hátrány, hogy mindent megtalálsz a szigeten: felhőkarcolókkal teli városokat, színpompás természetet, érintetlen, zöldellő hegyeket (éppen, ahogy a Gyűrűk Urában láthattad), sípályákat, nem utolsó sorban pedig a tengert és az óceán, bármikor kedved támad úszni egyet.

Bár ritkán találni olcsóbb repülőjegyet Új-Zélandra, kedvező áron utazhatsz Budapestről, Bécsből vagy Prágából. Érdemes figyelni a londoni árakat is. A repülőút megközelítőleg huszonöt órás, egy vagy két átszállással, többnyire kettővel.

Hazánkból nem indul közvetlen járat Új-Zélandra, ugyanakkor kényelmesen repülhetsz Aucklandbe az Austrian Airways, a EVA Air, az Emirates, a Qatar Airways, a Lufthansa, a Qantas vagy a Virgin Atlantic járataival. Az aucklandi nemzetközi repülőtér (AKL) mintegy 15 kilométerre található a belvárostól. Ez Új-Zéland legnagyobb és leghíresebb repülőtere.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Új-Zélandról

Vízum az Új-Zélandra való utazáshoz

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni Új-Zéland területén, akkor nincs szükséged vízumra. Ellenkező esetben az utazásod céljától függően vízumot kell igényelned.

Ha három hónapnál tovább maradnál, igényelj turistavízumot, amit utazás, családi/baráti látogatás, üzleti út, üzleti tárgyalás vagy értekezlet céljából használhatsz. Turistavízummal akár 9 hónapig tartózkodhatsz az ország területén. Ebben az esetben azonban havi 1000 NZD (kb. 194 000 Ft) összeggel kell rendelkezned a bankszámládon. Az útlevelednek a hazautazástól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az új-zélandi időjárás

A tavasz szeptembertől novemberig tart, a hőmérséklet jelentős mértékben ingadozik. Fagyos éjszakákra, de napos, meleg időre is lehet számítani. A tavasz tökéletes idő a raftingoláshoz, a folyók vízszintje ugyanis jelentősen megemelkedik.

A nyár decembertől februárig tart, a hőmérséklet 30 °C körül mozog, a napsütés pedig rendkívül erős. Tökéletes idő a szabadtéri tevékenységekre, főként a strandolásra és a szörfözésre.

Ősszel viszonylag magas hőmérséklettel és meleg napokkal kell számolni. Reggelente hűvösebb az idő, ugyanakkor a sziget északi részén egészen áprilisig lehet fürödni a tengerben.

A tél júniustól augusztusig tart. A hőmérséklet sokkal alacsonyabb, és területenként változhat. Aucklandben csapadékosabb az idő, Otagóban viszont gyakran havazik. Ideális időszak arra, hogy ellátogass a Déli-Alpokba és a gleccserekhez, ahol kedvedre síelhetsz, télen ugyanis kevesebb a csapadék.

Az új-zélandi árak

Az Új-Zélandon használatos pénznem az új-zélandi dollár (NZD). 1 NZD 100 centre osztható. Az országban 5, 10, 20, 50 és 100 dolláros bankjegyek, illetve 10, 20 és 50 centes érmék, valamint az 1 és a 2 dollárosok vannak forgalomban.

Magyarországon is beválthatod a pénzt, bár nem mindegyik bankban van erre lehetőség. Egy másik lehetőség, hogy amerikai dollárt viszel magaddal, amit Új-Zélandra érkezve bármelyik nagyvárosban beválthatsz a helyi valutára.

A kártyás fizetés teljesen megszokott. Az éttermekben, szupermarketekben, szállodákban és a töltőállomásokon is fizethetsz kártyával, s elfogadják a VISA és a MasterCard kártyát is. Még a kisebb falvakban is találhatsz bankautomatát, de azért tarts magadnál készpénzt is a biztonság kedvéért.

Szállodát vagy apartmant keresel Aucklandben? Minél közelebb a belvároshoz, annál magasabbak lesznek az árak. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Érdemes a repülőtéren autót bérelned, a foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Védőoltások az új-zélandi utazás előtt

Új-Zéland nem kötelezi látogatóit védőoltások beadására. Az országban alacsony a fertőzés veszélye. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Új-Zélandon?

Tizenegy óra az eltérés Auckland és Magyarország ideje közt.

Repülési érdekességek Aucklandban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Aucklandba mindössze 729,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Új-Zélandon?

10 érdekesség Új-Zélandról

1
Új-Zélandon a legalacsonyabb a korrupció szintje az egész világon
2
Az országban három hivatalos nyelv létezik – az angol, a maori és az új-zélandi jelnyelv
3
A Gyűrűk ura film forgatása több mint 200 millió dollárt hozott a helyi konyhára, s fellendítette a gazdaságot. A kormány ideiglenesen megalapította a Gyűrűk ura minisztériumot, amelynek célja a kiadások ellenőrzése volt
4
Wellington a világ legdélebbi fővárosa
5
Aucklandben minden harmadik családnak van hajója
6
A sziget egyetlen pontja sem fekszik távolabb a parttól 128 kilométernél
7
A világon elsőként Új-Zélandon nyertek szavazati jogot a nők, méghozzá 1893-ban
8
Hawkes Bay az új-zélandi régióban található a leghosszabb nevet viselő város a világon: Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanata hu
9
Az országban nincsenek szárazföldi kígyók
10
A terület több mint egy harmadát nemzeti parkká nyilvánították. Talán éppen ezért él a szigeten több állat, mint ember
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?