Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kanton

Akciós repülőjegyek

Kanton

A legenda szerint Katonban élt az öt halhatatlan, akik az égből érkeztek kecskeháton, és megmentették a helyi lakosokat az éhhaláltól. Ezért viselte régen Kanton a Kecskeváros nevet.

Kanton ma a leggazdagabb kínai provincia fővárosa és a legnagyobb kínai városok egyike. Hipermodern felhőkarcolói közül kiemelkedik a kantoni tévétorony, amely 610 méteres magasságával jelenleg a világ második legnagyobb tornya (nem épülete).

Kanton a kulináris élvezetek paradicsoma, csodás üdülőhely, emellett a legemberségesebb kínai városok egyike. A kellemes szubtrópusi éghajlat tökéletes azok számára, akik kedvelik a meleg, változékony időjárást. További előny, hogy óriási mennyiségű egzotikus gyümölcs és zöldség terem itt, mint a friss cukornád, a durian, a guave, a kaktuszfüge, a pitahaya, a karambola, a licsi vagy a hurmikaki. Ha kedvére való a helyi konyha, ne felejtse el hangos böfögéssel kinyilvánítani tetszését – ez nem mítosz! Ha eltelt Kanton látnivalóival, átugorhat akár a közeli Hongkongba vagy Makaóba is.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Kantonba. A környező országokból nem indul közvetlen járat a városba. Kényelmesen repülhet Bécsből egy átszállással az Air France, a KLM, a China Southern, a Finnair, a China Airlines, a Turkish Airlines vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal, Budapestről indulva pedig élvezheti az Emirates, a Qatar Airways vagy az Air China társaságok szolgáltatásait. Prágából a népszerű Hainan Airlines indít járatokat Kantonba.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók Kantonról

Vízum Kínába

Ha Kínába utazik, vízumra, és a hazautazás napjától számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

Vízumot Budapesten, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségén igényelhet. Ehhez szükséges az érvényes útlevél, a kitöltött kérvény, két darab fénykép, valamint az utazás célját igazoló iratok felmutatása.

Ha egyedül utazik, kérhetik a megfelelő anyagi fedezet igazolását, az ujjlenyomatvételt, valamint egy beszélgetésen való részvételt.

Ha csak átutazóban van Pekingben, kérvényezheti a 144 órás vízummentes tartózkodást.

A kínai időjárás

Ha télen érkezik Kínába, az éghajlat északon rendkívül hideg lesz, a hőmérséklet akár –20°C alá is eshet, délen pedig kellemes 30°C az átlaghőmréséklet. Ebben az évszakban nem ajánlatos Tibetbe vagy az ország nyugati részére utazni a fagyok miatt.

A legideálisabb, ha az év elején, február és április környékén, vagy ősszel, a szeptembertől októberig tartó időszakban érkezik Kínába. Kevesebb a turista, alacsonyabb a páratartalom, kevesebb a csapadék. Nyáron nagyon fülledt a levegő, nagy a forróság és rengeteg a turista.

A kínai árak

A Kínában használatos pénznem a kínai jüan (8 RMB körülbelül 300 Ft). A kínai konyha kivételesen olcsó. Az árak még a thaiföldieknél is alacsonyabbak. Ha az utcai árusoktól vásárol ételt, mindössze 10 RMB-t költ majd egy főre. Az étteremben egy tányér étel ára körülbelül 15 RMB.

A szállodák sem tartoznak a magasabb árkategóriájú szolgáltatások közé. Már 50 RMB-ért is foglalhat légkondicionált szállást, ingyenes wifivel és higiéniai eszközökkel. Szállodát keres Kínában? Az óriási kínálatból nehéz választani. A szállás kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy vannak szállodák, amelyek megtagadják a külföldi turisták elszállásolását, ezt azonban nem tüntetik fel az ismertetőnél, csak a foglaláskor. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

Ha autóval szeretné bejárni a vidéket, érdemes a repülőtéren kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Védőoltás a kínai utazás előtt

A Kínába való utazás előtt nem kötelező a védőoltások beadása. Az utazók leggyakrabban az A és B típusú hepatitisz, a hasi tífusz, esetleg a kolera ellen oltatják be magukat. Utazás előtt ellenőrizze a tetanusz- és a gyermekbénulás elleni oltások érvényességét.

Hány óra van Kantonban?

Kantonban 6 órával több van, mint Magyarországon.

Kanton látnivalói

10 érdekesség Kínáról

1
A legendák szerint Kína 4000 évvel ezelőtt, egy hatalmas áradás során jött létre
2
Kína egyes területein a nap 10 órakor kel csak fel
3
Kínában cenzúrázzák a cenzúra szót
4
Kínában máig 35 millió ember él barlangokban
5
Kínában 5 naponta új felhőkarcolót emelnek
6
A kínaiak évente 45 milliárd pár fa evőpálcikát használnak el
7
Kínában be van tiltva a Playstation játékkonzol
8
Kínában 4-szer gyakoribb a halálbüntetés, mint a világ többi országában összesen
9
Kínában van egy híd, amelyen megfordul a közlekedés iránya jobboldaliról baloldalira
10
Brad Pitt ki van tiltva Kínából a Hét év Tibetben című filmszerepe miatt
Hasznos ez a cikk? (Nincs értékelve)

Miért válassza a Pelikánt